Mám začať študovať medicínu v 32-och rokoch?

bielavlcica
10. apr 2019

Baby moja kamoska robi dlhe roky v zdravotnictve a teraz ju chitilo ze by hroznr moc chcela studovat medicinu. Uprimne neviem ako clovek je uzasna chapava ochotna mila pacienti ju maju radi lebo je jedna z mala sestier ktore svoju pracu robia z laskou. Ale z druhej strany tazsie si zapamatava veci dlho jej trva kim sa nieco nauci ale ked sa to nauci uz to len zo sdba sipe. A druha vec myslim ze uz je na to stara ma 32. Neviete o nejakom podobnom odbore co by ju bavilo?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dopolbokaodrata
10. apr 2019

@bielavlcica a ona ta žiadala aby sa na to co by ju bavilo pýtala cudzích ludi na internete? Ci akym právom si toto dovoľuješ vôbec za ňu riešiť? A aj keby mala 50 rokov a chcela ísť študovať, tak môže, a myslím ze na rozdiel od teba asi nie je úplne hlúpa.

beky1813
11. apr 2019

To je pravopis 🙄 a ona vie, ze ju prepieras na nete?

jumama
11. apr 2019

Ja si myslim, ze problem by bol skor v tom, ze medicina sa neda studovat dialkovo. A teda neviem, ci by najblizsich 6 rokov mohla nepracovat. Moze studovat za radiologickeho asistenta, kedysi to bolo nadstavbove studium, je ich malo, kazda nemocka a pracovisko MR alebo CT po nech chnapne vsetkymi desiatimi.

17juraj17
11. apr 2019

@bielavlcica Fakty. To ze sa to neda studovat externe ma svoje opodstatnenie. Je to narocne. Ludsky pristup k pacientom na studium nestaci. Ako vlastnost je to fajn ale vedomosti jej to do hlavy nenaleje.
Ale zase takto. Ak je slobodna, bezdetna, ( ani v najbizsich 10tich rokoch to neplanuje),je velmi dobre situaovana (ma dost penazi) , tak nech si zaisti doucovanie na pripravu na lekara ( vacsinou tak 2 roky ) potom nech sa prihlasi a skusi stastie.

judar
11. apr 2019

To už je jak trápne že niekto zisťuje za niekoho kto zatial len sníva v oblakoch..

kvetinka75
11. apr 2019

Prečo ty za ňu riešiť odbory, ktoré by ju bavili? Ako to môžeme my vedieť? Prečo to nenecháš na ňu, nech sa sama rozhodne čo bude v živote robiť? To, že chce ísť študovať medicínu, ešte neznamená, že sa tam aj dostane a bude ju študovať. Najskôr sa tam treba dostať. TAk to nechaj na ňu , nech si to sama porieši a nech sa sama rozhodne.
A podobný odbor? Veď pracuje v zdravotníctve, čo podobnejšie by si ešte chcela? Myslím, že by si mala nechať kamarátku, nech si o svojom živote rozhoduje sama. Nehas, čo ťa nepáli. Rieš si svoje problémy a starosti a nie druhých.

klarissa25
11. apr 2019

akoze fakt riesis kamaratku? Ved ma 32 a urcite vie sama co chce, alebo ty chces studovat medicinu aa hodila si to na kamosku 🙂 v tom pripade radsej kalsi na to 🙂🙂

ave17
11. apr 2019

Bože vy ste hnusne, čo sa do nej hneď navazate?? Ved normálne sa opýtala, podľa mňa jej skôr ide o to, že kamoška nemá až takú mozgovú kapacitu a chce, aby predisla sklamaniu, keď to nedá... Preto možno rozmýšľala, nasmerovať ju iným, ale podobným smerom, a vy jak stádo vlkov hneď do nej, OK, ja si tiež rada rypnem, keď sa tu riešia úplne blbosti, ale toto podľa mňa nie je ten prípad

kvetinka75
11. apr 2019

@ave17 myslím si že každý človek vie odhadnúť svoje schopnosti a keď kamarátka chce skúsiť, nech skúsi. Veľa ľudí skúsilo a nedostalo sa a čo? Život ide ďalej. A ešte jej hľadať aj podobný smer, hlavne keď v takom pracuje. Veď čo by mohlo byť bližšie k tomu. Nikto nerýpe ale niekedy je lepšie sa nestarať a nebrániť druhému, nech skúsi. A aké sklamanie? Veď možno ju to len chytilo, že idem skúsiť a keď z toho nič nebude, svet sa nezrúti. Ja som tiež skúsila kopu vecí. Niektoré vyšli a druhé nie. Ale vadilo by mi, keby niekto riešil moje rozhodnutie, či už na to mám alebo nie.

simca06022011
11. apr 2019

@ave17 musia nieco napisat.. to ze sa budu opakovat a kotkodakat to iste na celej strane nevadi, hlavne nech sa vyjadria.. AJ KED ODVECI.
@bielavlcica kamoske povedz nech ostane pri svojej profesii, pravdepodobne sen o lekarskom diplome nema sancu splnit. BTW. Toto je jeden z dovodov, preco si nemyslim, ze deti by mali byt do 20rokov detmi, ale uz na zakladnej by sa mali vediet niekam "zaradit". Vysokoodborne profesie sa studuju "od detstva" - rozumej urcite od strednej skoly. Tj ked viem ze chcem byt lekar, musim to riesit uz na strednej. Inak si zamakam a sancu nemusim mat, na lekarske fakulty sa berie maly pocet studentov. Extrene studium nemozne, studium je na cas narocne a na zaujmy tiez. Prazdniny nie pri mame, ale na stazach po nemocniciach atd... (mam na LF dvoch ludi akurat... ). O kvante uciva, ktore si treba zapamatat nehovorim. Cize co sa tyka kamosky, moze sa pohybovat v svojej profesii - sestricky, pripadne daju sa rozne kurzy robit napr. na masaze, fyzioterapiu, u nas je napr. aj dentalna hygienicka sestricka - a co ja viem ake dalsie (v tom prehlad fakt nemam :D )

lindusss2016
11. apr 2019

Boze, zeny, vy ste si este nezvykli, ze vlcica sem vkuse dava cudesne temy? 😃