Ahojte, premýšlame do budúcna... momentálne pracujem na TPP, potrebujem si odpracovať tých 270 dní aby som mala nárok na materskú, po nej chcem dať výpoveď. Avšak som veľmi aktívny človek a premýšlam nad vysokou školou popri materskej, je v takejto kombinácií vôbec možné podať prihlášku (ak poberám materskú a stále som zamestnancom) ? Nad vysokou som rozmýšala už po strednej, rodina mi však bola prednejšia no stále ma to láka, konkrétne predškolská pedagogika.🙂
samozrejme, ze si mozes podat prihlasku, kludne aj na denne, to, ze si zamestnana nikoho nezaujima, je iba na tebe, ci to zvladnes casovo
@lucia248 ahoj. Ja som začala chodiť na vš ako zamestnanec, študovala som externe popri práci odbor Predškolská a Elementárna pedagogika, no po roku som zistila ze to není ono, nič mi to nedavalo, tak som chcela prejsť na marketing, ale som zostala tehu, takze som to neriešila a počkala kým syn podrastie 🙂. V septembri nastupujem na marketing, som stále na MD a syn bude mať toho roku už 1,5, takže super, teším sa veľmi a nebojím sa, že to nedám, lebo pre mna bolo náročnejšie chodiť do školy popri práci. Takže určite chod do toho, lebo MD je super na to a pri 1 dieťati sa to dá zvládnuť 🙂
@frederika21 predpokladám, že aj ten marketing plánuješ asi externe?
@lucia248 áno určite, mne externé vyhovovalo, ja by som na denné nešla a popri dieťati denné to nie. Budem chodiť iba soboty na 5 hodín, preto mi to vyhovuje. Ako ja mam kamarátku, má 2,5 ročného a prešla z externého na individuálne štúdium, ešte to by sa dalo, ale to nemá každá škola, takze tak 🙂
@frederika21 a neplatíš majland trebars 2000 za semester alebo tak (externe) ja som pozerala ceny ale teda dost na VS externe
@karolinakr no mňa to vyjde ročne 600€, jeden semester teda 300€, čo nie je až tak malo,ale sú aj drahšie, takže je to ešte v rámci normy.
@lucia248 ja som studovala externe popri praci potom suvisle na materskej, akurat som dokoncila. Za mna zase cim skor, tym lepsie. Syn ma teraz 20 mesiacov ale teda nebyt mojej mamy a korony, tak som v prdeli, muz so synom nikdy nebol ked som potrebovala nieco do skoly, mala som na to cas iba cez jeho spanok - na ukor iných veci, samozrejme... Alebo pomohla moja mama... A zachranila to cele korona, ze som nepotrebovala chodit osobne nikam a všetko vratane statnic bolo online.
@lucia248 študujem denné štúdium VŠ ( ošetrovatelstvo ) som na rodičovskom, dcéra má skoro 3r. Študujem od jej 1r. ( všetko sa v dnešnej dobe dá ) treba vyjsť z komfortnej zóny, nieje to ľahké ale dá sa to zvládnuť. Okrem toho svojpomocne staviame dom , a mám aj dostatok času sama pre seba. HLAVNE AK MAS PARTNERA KT. TA PODPORUJE SA TO DÁ !
@lucia248 externé štúdium sa dá. Denné neviem. Najlepšie je sa telefonicky informovať na študijnom oddelení danej školy. Určite treba skúsiť. Hlavne pokiaľ máš do 26 rokov, tak sa oplatí denné štúdium, ktoré je zdarma. Držím prsty 🙂