Hlásim sa na VŠ odbor účtovníctvo, chcem to dotiahnuť až na druhý stupeň audítorstvo. Rodina ma veľmi odhovára, vraj je dnes je každý účtovník a mám sa zamerať na zdravotníctvo alebo školstvo. Podľa mňa nie je nič horšie ako učiteľka alebo sestrička, ktorá nemá vzťah k práci a nerobí to z poslania. No úprimne naozaj mi nasadili chrobáka do hlavy, vybrala som si dobrý odbor?
Tvoj život budeš žiť ty či tvoja rodina? Chces byt ďalšia sestrička.co tu vystuduje a zduchne min.do česká? Lebo toto sa tu deje...
Osobné som rada.ze moje dcéry nie sú zdravotnícky.jedna je učiteľka.ale mimo SK.A myslím.ze ako účtovník aj viac zarobiš.
Za mňa účtovníctvo je jednoznačne najlepšia voľba z troch hore uvedených, čo sa týka budúcich zárobkov. Neviem aké skúsenosti má tvoja rodina s ľuďmi s ekonomickým vzdelaním, ja mám také skúsenosti, že nájsť si prácu absolútne nie je problém. Tak nie úplne chápem ich argumenty 🤷.
Vyberaj si taky odbotr, ktory ta bude bavit a aj uzivi. Uctovnicstvo ta uzivi uplne v pohode, a casom aj velmi dobre.
No mas jednoduchy vyber, ako auditorka s platom od 3000eur brutto to budes mat urcite zlozitejsie v zivote ako ucitelka s platom 1200eur 😉😅
Studuj co ta bavi! Neries nazor rodiny, len preto ze v zdravotníctve alebo v skolstve chybaju ludia, nie je dobre, aby taku profesiu vykonaval niekto ktovk tomu nema vztah
Je dobre vypocut si aj iny nazor a zvazit ho, ale tam to aj konci. Je to tvoj zivot a ty by si sa mala rozhodnut podla svojich preferencii. Ucitelka a sestricka su poslania, ak k tomu nemas vztah, mozes skoncit nestastna a frustrovana a prenasat potom tuto svoju frustraciu aj na pacientov a deti...
Ty mas viziu a vies co chces, tak nevahaj a chod za tym! Nevyse velmi perspektivnu viziu.
Zdravotnictvo ma siroke uplatnenie ja by som ti to tiez odporucila, ale pokial to teba nelaka tak to asi zmysel mat nebude pokial ta bavi uctovnictvo a si v tom dobra tak asi nie je o com a treba si zvolit obor v ktorom sa vidis ty.
Ak sa v tom vidíš, do toho! Prinajhoršom čo sa stane? Usúdiš, že si si zle vybrala, začneš študovať niečo iné alebo si následne urobíš nejaký iný kurz, doplníš vzdelanie... Nikto nevie, kde bude a čo ho bude baviť o 10 či 20 rokov a ako sa zmenia niektoré profesie. Ja som napr. študovala učiteľstvo, avšak, už 10 rokov robím účtovníctvo. Zarobiť sa dá dobre, ale sú to zaslúžené peniaze a veľa, veľa štúdia (bavíme sa o profi účtovníkoch, mzdároch, audítoroch, ... nie o účtovníčkach typu spravím ti daňové za čokoládu). Uplatnenie široké - podľa záujmu sa môžeš zamerať na účto, mzdy, dane, poradenstvo, vzdelávanie, mať svoju účtovnú firmu a zamerať sa na nejaký typ podnikateľov, robiť v korporáte, vo firmách, s DPŠ učiť... Ak ťa školstvo či zdravotníctvo neťahá, budeš sa trápiť. Mňa stále ťahá aj školstvo, preto sa aj podľa toho postupne profilujem v rámci svojej profesie.
Studuj, co Ta bavi. Ak Ta ozaj bavi uctovnictvo, tak super. Velakrat si ho ludia vyberu ako "dobru" volúmenes nebavi ich.
Študuj čo ťa baví
rob to , čo ťa baví. U mňa rozhodli, že to bude miesto zdravotky účtovníctvo. Z duše som to nenávidela, tak som si po rokoch spravila školu a som v zdravotníctve. Konečne robím to, čo ma baví.
Aj zo mňa chceli doktorku alebo právnickú a vyštudovala som úplne iný odbor. Chod tam kam chces
Ano, ucitelka, sestricka to je poslanie. Ak to necitis tak ee. A , plus, auditori zarabaju uplne ine peniaze.... a studuj co ta bavi a nenechaj si do toho kecat rodinu.