Mám sa venovať angličtine alebo nemčine?

28. aug 2022

Pekny den prajem🙂,
potrebovala by som poradit, iny pohlad na vec. Aktualne som studentka VS. Maturovala som 3 roky dozadu z nemciny, ale ucila som sa aj anglictinu. Maturitu mam z nemciny na B2, anglictina bola tak B1.. avsak od maturity sa jazykom velmi nevenujem, max. pasivne, ked si semtam nieco precitam. No chcem to zmenit a rada by som si aj zlepsila uroven, komunikacne schopnosti.. No chcela by som sa zamerat najprv len na jeden jazyk. Ktory z tychto dvoch si myslite, ze je vyhodnejsie ovladat lepsie?

bublinka1426
28. aug 2022

nemncina. anglinu uz vie kazdy.

iveta7677
28. aug 2022

Anglictinu pozaduje viac firiem.

kim2028
28. aug 2022

Jednoznačne angličtina... To je len môj názor. Dnes sa požaduje skoro všade.

cocolino234
28. aug 2022

@autorka podľa mňa je hlúposť povedať, že by si sa mala učiť nemčinu, pretože angličtinu už ovláda každý. 🤷‍♀️ Ak by si TY ovládala angličtinu a rozhodovala sa medzi nemčinou a iným jazykom, možno by som povedala nemčinu. Ale podľa mňa by mala byť dnes znalosť angličtiny úplným základom pre fungovanie a v tom prípade ti odporúčam sa naučiť plynule hovoriť po anglicky, keďže to zatiaľ nevieš a následne sa venovať nemčine alebo inému možno použiteľnejšiemu jazyku.

marcellka32
28. aug 2022

Nemčina....ale rozhodni sa veď sama, či budeš si písať čiarky koľko hlasov dáme danému jazyku?

guiseppinka
28. aug 2022

Zalezi comu sa chces venovat, resp preco chces jazyk zlepsit. Ak potrebujes kvoli praci anglictinu, tak sa venuj anglictine... Ak viac potrebujes nemcinu, venuj sa nemcine. Ak ti netreba ani jeden, tak si vyber ten, ku ktoremu mas blizsie a ktory sa ti viac paci...

slovenka753
28. aug 2022

Angličtina je základ. Ak len jeden jazyk tak ona. Ako druhý je nemčina fajn.

autor
28. aug 2022

Baby, mate pravdu. Je lepsie sa sustredit na anglictinu a vypilovat ju. Len ani neviem preco, mam blizsie k nemcine. No racionalnejsie bude sa zamerat na anglictinu teraz.

Akym sposobom ste sa anglictinu najlepsie naucili vy?

vroni
28. aug 2022

Angličtina je beznejsia. Síce viac žiadaná, ale tým, že anglicky vie fakt každý, treba ju ovládať na vyššej úrovni, ak s ňou chceš niečo robiť. S nemčinou b2 sa uplatniť vieš, nejako. A angličtinou pod c1 ani nie.

marca12
28. aug 2022

Anglictina,ja som nemcinarka a nemam ju kde pouzit. Lutujem,ze som sa neucila anglictinu. Prirotne by som sa ucila anglictinu a nemcinu dalej oprasovala,aby si ju nezabudla.

lenkakravcova
28. aug 2022

S nemčinou si nájdeš prácu skôr, ak nemáš žiadnu inú špecializáciu. Sestra ma nemčinu - angličtinu a zatiaľ vždy pracovala v nemčine.
Pozri ponuky na profesii. Je tam kopa takých kde hľadajú nemecký hovoriacich, zaucia, aj plat je super.
S angličtinou je pretlak. Ak vieš nemčinu a baví ta, chod do nej. Nie každý na to má. Nemčina je zložitejšia.

ak_tak0202
28. aug 2022

Na 90% spolupracujeme s nemecky hovoriacimi krajinami a teda riešim s nimi ekonomické veci v nemčine, pár francúzskych a 1 španielsku firmu riešim v angličtine no a Talianom je najlepšie kresliť 😅

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
guiseppinka
28. aug 2022

Mas blizsie k nemcine, tak chod do nemciny... Za 3 4 mesiace sa vies vysvihnut s nemcinou vysoko a potom mozes prejst na anglictinu. A to hovorim ako clovek, ktory nemcinu neznasal a bojkotoval ju cele studium. A kde som? V at a nemcina je moj kazdodenny chlieb... Takze makam na nej a uz mi je o dost blizsia a logickejsia ako anglictina...

melanta
28. aug 2022

Podnikám a 80% zahraničných klientov sú firmy z AT a DE a tí aj keď hovoria anglicky, človek si ich získa tým, že hovorí nemecky. Za mňa angličtina je dnes úplný štandard a k tomu jeden ďalší jazyk podľa profesie a iných preferencií.

kittykat22
28. aug 2022

urcite nemcina. Anglictinu vedia 18 rocne deti na urovni C1, C2. Teraz firma zamestnavala chlapcov programatorov - maju 21 a rozpravaju vyborne anglicky. Som sa pytala kde boli v zahranici - a ze nikde. Ze tam vedia zo skoly. Neuveritelne. Ako su anglictine vystaveni od mala, tak ju maju v malicku.

zuzuliennka1
28. aug 2022

nemcina, anglicky uz dnes vie pomaly kazdy, ked budes vediet navyse nemcinu, plus pre teba

kiki68
29. aug 2022

Isla by som do nemciny, anglictina sa da naucit naozaj lahsie skrz Tu gramatiku , nemcina je v tomto zlozitejsia a tiez pisomny prejav je narocnejsi. Hlavne ked Ta bavi, tak je to plus. Ja zijem roky v Rakusku a zaroven mam na vyske vystudovanu anglictinu. Cize to viem porovnat, obidva jazyky denne pouzivam

norbi2501
28. jan 2024

Na slovensku je viacej firiem ktore su prepojene na nemecke krajiny , gro ani nepozaduje English vediet pretoze v praci komunikujes s partnermi nemecky, anglictina jevfajn na filmy a celkovo ked si hladas nejake infosky online v tom jazyku najdes vsetko, na pracu je ale nemcina uzitocnejsia ak by som si mal vybrat len jeden jazyk, ja som 10 rokov zil v uk mam english ako domaci a si predstav ze mam pracu kde ho vyuzivam tak malo, ze ta B1 Staci , nevedel som si najst pracu kde by potrebovali az tak dobru English, takze mi ten jazyk teraz upada postpone( 2 roky som s nikym nehovoril anglicky na urovni, len ked stretnem na pive zahranicnych anglanov abo tak ottestujem vsetko) Keby som vedel nemcinu na B2 aspon mam aj vacsi plat tak o 300 euro za tu istu pracu