Mám pokračovať v štúdiu?

petruska505
29. jan 2024

Zdravím, momentálne som zatiaľ študentkou 1. ročníka na vysokej, len nie odboru, ktoré chcem študovať. Od septembra sa pripravujem na medicínu a popritom sa snažím študovať iný odbor pre výhody študenta atď...mám ukončený zimný semester, splnené podmienky na postup do druhého semestra, lenže sa bojím, že toho bude veľa, skúšky v júni na škole aj na prijímačky atď...na študijnom oddelení mi veľa inf nedali, len ma presviedčali aby som ostala. Neviem kadiaľ teraz, či ukončiť alebo pokračovať ďalej a nejako s tým vydr*ať, napr. že nechodiť na predmety alebo neviem. Prosím, ak máte nejaké skúsenosti alebo hodné rady ako pomôcť, budem vďačná, pretože som zúfalá. Ďakujem.

petruska505
autor
29. jan 2024

Ešte otázka, ak začnem letný semester, budú ma evidovať ako študenta do konca septembra alebo keď zistia, že som prestala chodiť tak ma vylúčia sami a ja prestávam byť študentom?

mabenn
29. jan 2024

@petruska505 toto druhe je otazka na studijne oddelenie...to prve: ja by som sa viac sustredila na medicinu a skusky na prvej skole len nejak dokopala...dufam ale, ze si si pevne ista svojim rozhodnutim a nerisknes to tak, ze nevyjdu obe skoly...

ibatanecnica
29. jan 2024

to záleží na škole. Ale fakt toto nepochopím. Stojí ti to za to, učiť sa niečo čo ťa vlastne ani nebaví a nechceš to robiť? Skôr by som si našla nejakú prácu, keď len na polovičný úväzok a sústredila sa na prijímačky na medicínu.
Aby sa nestalo, že tu nespravíš skúšky a na medinu ťa nezoberú

januska12323
29. jan 2024

Na každej škole to môže byť inak, u nás keď máš ukončený zimný a ideš do letného si študentom kým sa sama nedáš vyradiť. Inak vyraďuju oni v auguste pre nesplnenie podmienok do ďalšieho ročníka. Čiže tu by si už nemusela chodiť ani na prednášky ani na skúšky. Opýtala by som sa na študijnom alebo pohľadaj v školskom poriadku.
Tento odbor si nechceš nechať ako poistku ak ťa nezoberú na medicínu?
Vieš o tom, že jeden rok na inom odbore potom budeš musieť platiť?

lucka_ke
29. jan 2024

a ak ťa nepríjmu na medicínu ostala by si študovať tu? podľa toho sa rozhodni

petruska505
autor
29. jan 2024

@januska12323 áno presne takto som to plánovala, ide mi len o to byť študentom a nehlásiť sa na úrad, platiť zdravotku atď...sú ľudia a ľudia, niektorí radili hneď skončiť a sustrediť sa len na prijimačky, iní zas mať školu do zálohy a len prechádzať, úprimne, škola, čo študujem nie je náročná na štúdiom, skor časovo od rána do večera, potom mam čas na otázky ma medicínu, a ine veci, napadlo ma spraviť nejaké predmety a na tie ostatné ani nechodiť, čo je automatické Fx, takže ich dám preniesť a dúfať, že ma príjmu na medicínu.

petruska505
autor
29. jan 2024

@ibatanecnica študujem hygienu, na tej istej škole, pod lekárskou fakultou, čo je dobré je učivo, preberám veci ktoré ma čakaju aj na medicine, samozrejme nie v takom rozsahu ale je to taký vstup, preto študujem, možno si to uľahčim ak ma prijmu, ide len o to nech ma príjmu, na škole sa furt neučim, flákam a len sa snažim prechadzať co vyšlo zatial, venujem sa príjimačkam, mam doučká, takže ide len o ten čas čo venujem škole

ibatanecnica
29. jan 2024

@petruska505 tak si potom pozisťuj na študijnom ako to je a držím palce, nech ťa prijmú na medicínu

petruska505
autor
29. jan 2024

@ibatanecnica Ďakujem, aj za názor

ibrunova
29. jan 2024

@petruska505 určite sa snaž ukončiť prvý ročník, aj skúšky porobiť. Čo ak ťa potom nevezmú na medinu? Mala by si aspoň niečo isté. A k tomu je to príbuzné, možno ti to aj pomôže pri príprave.

januska12323
29. jan 2024

Pozri si aké predmety študuješ a aké sú na medicíne, možno máte niektoré spoločné a tie ak spravíš nemusela by si robiť znova.

denkatn
29. jan 2024

zatial chod na cvika a ked sa bude blizit jun uvidis ako sa budes citit, potom sa sustred na prijimacky to je hlavne. ak nespravis prijimacky ale budes mat odchodene cvicenia mozno este stihnes dorobit skusky v septembri aby si pokracovala v tom co ta nebavi a zostal ti status studenta. pripadne aj po prijimackach este stihnes mozno spravit nejaku skusku. takze v udrziavacom mode navstevuj skolu a sustred sa na prijimacky a vsetko co ti pomoze. ak budu zapocty tazke, alebo nieco vymyslit, alebo si vybavis pn na cas zapoctov, alebo s pomocou spoluziakov nejako spravis nieco.

deti95060810
29. jan 2024

autorka - poznám rôzne prípady.
neviem či ti bude niečo platné ak sa spýtam syna ako to je u nich ....
ale ak chceš - nemám problém. budeš aspoň troška v obraze.

ivimar
29. jan 2024

@petruska505 ahoj, prosím ťa študuješ dentálnu hygienu alebo čisto iba hygienu?

petruska505
autor
30. jan 2024

@ivimar všeobecne hygienu, nie dentalnu