Mám ísť na farmáciu, keď nemám rada chémiu?

12. jan 2021

Ist na farmaciu aj ked chemiu velmi nemam rada? Co treba sa naucim, mam jednotky..mojim snom bolo pracovat v lekarni ako lekarnik vzdy sa mi to pacilo, ale chemia ma trocha odradza.
Prosim nazor len absolventov alebo ludi ktori sa do temy rozumeju.

zuzka251
12. jan 2021

🙂 tak to na farmaciu fakt ani nechod. fakt sme jej tam mali VELA. fyzikalna, anorganika, organika, biochemia, analyticka chemia, patobiochemia, analyza lieciv, farmaceuticka chemia, ... a vypocty su to najjednoduchsie, co bolo🙂

sisa_s
12. jan 2021

No budes roky bojovat so sebou, ked nemas rada chemiu, na farmacii je chemie vela a nie lahka 🙂 ale skusit to mozes, ak ta to nebude bavit, prejdes na inu vš

avalsinats
12. jan 2021

Mali sme vela chemie na skole a ked ta nebavi a nemas ju rada, budes sa trapit. To ale neznamena, ze by si skolu nedokoncila. Ja osobne by som ale neisla studovat nieco, kde je zakladny predmet taky, co ma absolutne nebavi a nikdy mi neisiel.

christin1280
12. jan 2021

Ja som chodila na farmáciu do Ba , potom som prestúpila , my sme mali veľmi veľa tej chémie v podstate tam to bol dosť dôležitý predmet a veľmi veľa sme sa museli učiť ja som stále sedela nad chémiou , moja mama ma doučovala keďže učí v škole chémiu ale bez nej by som to nedala nakoniec som išla preč radšej zistila som že to nieje pre mňa.

tini27
12. jan 2021

Ak mas pevne nervy, sebazaprenie a do lekarne ta to fakt taha, tak chod 🙂 ja som ten isty pripad- chemiu fakt (okrem biochemie) nemusim- nebavi ma, zda sa mi prilis nezazivna... no mam mamu farmaceutku, vedela som, ze ked skolu “prebojujem”, tak praca bude skvela. Tak som do toho isla- bolo to narocne, za 5 rokov studia som absolvovala celkom 16 predmetov, ktore mali v nazve “chemia”. Snad ako od jedinej z rocnika odo mna aj na statnici chceli chemicke pomenovanie komplexnych vzorcov lieciv... ale zvladla som to :D par profesorov o mojej “nelaske” vedelo, no ocenovali, ze k tomu pristupujem pragmaticky a ucim sa, hoci ma to nebavilo. A oplatilo sa- mam skvelu pracu, robim co ma bavi 😉. Takze, ak si si ista, da sa to ;)

deti95060810
12. jan 2021

nie ... tam je chémie neskutočne veľa... a rovno si môžeš vyškrtnúť aj medicínu...😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pseudomonas87
12. jan 2021

@deti95060810 s medicínou nesúhlasím, 2 semestre chémie a čau, dá sa to v poho, aj keď ju nemáš rada, medicína teda, farmácia je iné kafe

saimaa
15. jan 2021

mna dokonca chemia na sš bavila, mala som jednotky, videla som sa ako farmaceutka..ale na farmacii toho bolo na mna vela, chemie kopec, stale sa bolo treba ucit a biflovat, a malo to daleko od stredoskolksej chemie, chemia na strednej bola pohodicka.....a ten kopec labákov.... takze ano, povedala by som, ze ak chemiu niekto nema rad, nech na farmaciu nejde.....ale mna to tahalo aj k inemu predmetu, takze mozno aj preto som tam nevydrzala a prestupila som inam, kde som to milovala slo mi to jednoduchsie....ale povedala by som, ze to vsetko zalezi od cloveka: niekto potrebuje, aby tam, kde stravi 5 rokov studia, aby ho to bavilo, inác sa nedá...ale poznam vela ludi, ktorí si studium odtrpeli a potom po studiu robili to, co ich bavi, ja by som to nedokazala. je to od povahy.