Čaute mám 19 a nedávno som doštudoval 3 ročnú strednu školu hotelovú ako čašník. v 9 ročníku človeku je za prvé jedno a za druhé nevie čo a na ktoru školu by rád šiel (kým) čím chce v živote byt. tak to je napríklad moj prípad. a
povedzme cítim sa stratený, ale zároveň nechcem ísť pracovať len tak za peniaze do určitých typov prác ktoré mi nerozšíria skúsenosti ale maximálne zarobis.. mám možnosť pracovať na lodi ako tréner určite to chcem využiť a pripraviť sa na to lenže hlava mi vravi že si tie 2 roky mám ešte dokončiť.. ajked ma ta skola proste nebavila. takze čo mi odporúčate? a inak ( Dá sa dokončiť školu tie 2 nadst. roky aj na inej škole ako hotelovej ?Ďakujem a pekný deň.😇
3 roky na hotelovke znamena co? Mas to nejako oficialne ukoncene, ci ti chybaju este 2 roky k dokonceniu strednej skoly?
@pribinak no jasné. len si odpovedal tak stroho ale rozumiem
@vanilkovazmrzka ano mám výučný list
@samo100 na hotelovke by som dokoncila hotelovu akademiu, to byva 5 rocne studium, ak sa to da… maturita je vzdy len plus a tu mas aj kusok ekonomie a pod.
Urcite dostudovat. Tri roky ta skola nebavila dva este zvladnes. Budes mat v rukach maturitny list.
Tak si dokonci maturitu na rovnakej skole. Keby si chcel na inej, musis zacat od zaciatku.
aj ked ta ta skola nebavi 2 roky vydrzis. Hlavne, ze budes mat v rukach maturitny list aspon. Co sa tyka strihania videi tak na to mas cas. Su rozne kurzy - mozes si ich robit popri skole ak budes stihat. Pripadne po skole. O 2 roky budu mozno aj pokrocilejsie technologie. Niektore spolocnosti ta do prace nezoberu uz len preto, ze podmienka je minimalne stredna skola. Dorob si skolu - 2 roky naozaj utecu ako nic (ved pozri, to uz mas za sebou ) a strihaniu videi sa mozes kludne venovat vo volnom case.
Ak chceš maturitu, tak tie dva roky pokračuješ v tom, čo si študoval teraz.
@samo100 chod ešte študovať, pracovať budeš cely život
Veď aj popri škole si vieš nájsť nejaký part time job