Ahojte, chcela by som vedieť, ak sa tu nejaká osoba nájde, ktorá študovala pomaturitné štúdium resp. nadstavbu, ktorá trvá 2 roky či to má nejaký význam alebo radšej čakať kým si našetrim poriadne na vysokú školu. Neviem sa rozhodnúť, ešte dva roky presne budem na rodičovskej a chcela by som pre seba niečo spraviť.
@veronikapl mam nadstavbu a aj VS a zial, nepomohlo mi to nejako extra 🤷
@veronikapl ono záleží aj čo chces robiť. Kamarát mal gympel a robil si pomaturitne v nejakom hotelierstve a pomohlo mu to, lebo škola mu zabezpecila prax a môže robiť nejakého dobrého čašníka, kdežto z gympla mu takú robotu nikto dať nechcel. Rovnako výška, ak chces len titul, tak asi rovno kašli na to. Ale inak určite vs nie je zbytočná, zoženies kontakty, rozhľad, veľa kurzov máš zadarmo...
@ajka0207 no konkrétne neviem čo by som chcela, práve preto stále váham, ja osobne som vyučená ako čašníka s maturitou, ale tá práca ma nenapĺňa v ničom
@veronikapl neviem či z odbornej školy môžeš ísť úplne na hocijaké pomaturitne? Ale teda to by som si zodpovedala ako prvé, že v akom odbore sa chces realizovať. Rovnako vš, z hotelovky alebo čo to máš za školu asi na medinu nepôjdeš (tým ta nechcem podceňovať, ale bola by to riadna drina)
@veronikapl radšej svoju energiu venuj dieťaťu a príprave na prijímačky na dobrú VS. Ale najskôr musíš vedieť, čo by ta napĺňalo a bavilo.
@veronikapl 😄😄 nezabudni ze si na Sk tu ti vs nepomoze ja mam titul a robim casnicku 😂😄a robia aj vykladanie tovaru baby ci poznam tiez s titulom
@ajka0207 tak to isto nie, to máš pravdu nad takými školami sa ani nezamýšľam síce uz som bola prijatá na ošetrovateľstvo tam to bolo oveľa jednoduchšie len som nenastúpila. Skôr sa zamýšľam nad ekonomickym smerom, ale to ny pre ľudí, ktorým zas tak tá matika nejde bolo na nič 😁 takze som zas kde som bola , netuším akým smerom sa vybrať.
@veronikapl čo školstvo? Pri deťoch perfektná robota. Len treba vybrať žiadané predmety, ktorých sa učí veľa.
Možno by si si mohla urobiť len 2 roky DPŠ a robiť majsterku odborného výcviku v odbore.
@veronikapl perspektívu má určite nadstavba pedagogiky ak chceš učiť v materskej škole. Ale také ako marketing, cestovný ruch a podobné je fakt nanič. Radšej potom skús získať nejaké certifikáty z jazykov. To ti pomôže viac.
@veronikapl nevykladam tovar,ale tam kde pracujem staci SŠ,cize titul a nadstavba mi je k nicomu.
U nas strašne vela žien chodilo na pomaturitné ktoré mali aj 50 😅 2 roky na pedagogickej.. ja neviem ja by som si asi radsej spravila len 2 roky no len zalezi aj to co chces robit.. ja som na vs isla skrz aby som nemala tak malo na výplate😅 len ci to dostudujem je druha vec😂
@veronikapl Kolegovia majú VŠ a robia na SŠ pozícií.Nie nevykladáme tovar, ale k práci potrebujeme iné vzdelanie než VŠ.
Nie každý kto má titul má aj šancu pracovať v odbore, alebo sa počas života našiel inde.
Sú ľudia ktorí s VŠ chceli robiť v menej kvalifikovanej práci lebo ich to baví.
@marsmykkok presne aj takto som uvažovala, ale som to pozerala a tam treba talentové skúšky na pedagogickej a ja som ozaj antitalent na hudobnú a tieto veci...
@hettinka super, toto ma nenapadlo, ze vlastne aj majsterku môžem robiť, ďakujem ti, určite si to idem pozrieť
@terina25
@littlebubble a môžem vedieť aspoň v akej oblasti pracujete ? Možno aj to mi pomôže spraviť si rozhľad.
@veronikapl Šport a záchrana
@veronikapl verejna sprava
@veronikapl pod na vysoku skolu. Ked si vyberies dobry odbor mozes ziskat aj pekne stipko (napr. Vodohospodarstvo 😉), +prospechove stipko, pripadne socialne... Ja som studovala Ing. Stupen s rocnym babom a bolo to super....
@veronikapl nechcem byt skepticka ale v dnesnej dobr ti nepomoze ani jedno ani druhe 😄 ja osobne mam vysku aj zeny na materskej si urobilo vela vysku a nic z toho zbytocnr peniaze za titul samozrejme ak nemas dobre znamosti 😄