Má význam ísť na vysokú školu, keď mám už 38 rokov?

esmera50
22. sep 2022

Ahojte, už som sem pred časom dala diskusiu o psychológii, že uvažujem, ale mám 38 rokov a neviem, či má význam ešte raz absolvovať 5 ročnú výšku, keď už jednu mám, a so sestrou sme nedávno na nete našli Varšavskú univerzitu, kde je možnosť robiť si tituly, síce po roku štúdia Mať master of science a po ďalšom roku doctor of science, posielam link, je to nastavené na tom štúdiu, oplatí sa to? Ste tu psychologovia v rpaxi alebo študenti? Môžem s apotom s tým uplatniť, ak som študovaná historička, nie psychologička, ale urobím si tu z toho dva roky? :
https://collegiumhumanum.sk/kosice-varsavska-un...

prosím nijaký výsmech, len seriózne rady, ďakujem!

sisa_s
22. sep 2022

V psychologii je tazke uplatnenie momentalne, co som tu vycitala z diskusii, musis si platit vela kurzov sama, dlho to trva, atd... v 38r by som do toho nesla a pochybujem, ze s 2r skolou v zahranici mozes robit psychologicku na slovensku...na ministerstve skolstva sa po studiu v zahranici porovnavaju predmety s nasimi vš, museli by ti sediet obsahovo predmety, casove dotacie na predmety (vymyslim si, napr.v zahranici 2mesiace detskej psychologie, u nas by to boli 2 semestre), nepreslo by ti to...

sisa_s
22. sep 2022

Mozno poradi viac niekto z odboru @dori2 🙂

esmera50
autor
22. sep 2022

@sisa_s no možno nie klasickú psychologičku s klasickými kompetenciami, ale nejaký význam tá škola mať musí okrem toho, že tam na nás zarobia :D Nie?

esmera50
autor
22. sep 2022

@sisa_s diky, napíšem jej

dori2
22. sep 2022

@esmera50 myslim si ze sa neuplatnis. na sr musis mat jednoodborovu psychologiu 5 rokov, a potom milion dalsich atestacii vzdelavani a neviem coho podla toho v akom odvetvi presne chces robit…

nikaeli
22. sep 2022

@esmera50 a aká psychologička by si potom bola, ak nie 'klasická'? kde by si sa uplatnila? čo by si robila s dvojročným kurzom? pri predstave, že potrebujem pomoc psychológa, k 2-ročnej zahraničnej študentke by som asi nešla.........

nie je to iba nejaké doplnkové - rozširujúce - štúdium?

esmera50
autor
22. sep 2022

@dori2 no hej ale tak dá sa manažérska psychologia síce to nie je to čo som chcela ale lepšie ako nič

esmera50
autor
22. sep 2022

@nikaeli no neviem, manažérska psychológia, riadenie Ľudí

oli18
22. sep 2022

@esmera50 Prečo si nešla študovať tento odbor po strednej škole?

hugigugin
22. sep 2022

@esmera50
1x o takejto škole počujem, Ke mam 40km. A 3500e je pálka, ktoru by som nedala, ak tak. Sa prihlas normal na výšku. Do dochodku ďaleko, ak po tom túžiš tak študuj.

luccija
22. sep 2022

@esmera50 nie, vyber si nieco ine.Teraz pracujes ako co?

martinmmartin
22. sep 2022

A teraz pracujes v nejakej firme kde ti jasne povedali ze urob si MSC a dame ti riadit team ludi?? Lebo ak nie tak by to nemuselo mat zmysel ked si doteraz nemanageivala team .

esmera50
autor
22. sep 2022

@martinmmartin no veď to, že nepracujem v nijakej takej firme

esmera50
autor
22. sep 2022

@luccija teraz som nezamestnaná a venujem sa spisovateľstvu

zuzik307
22. sep 2022

@esmera50 aj si si nieco o tom precitala?
Postgraduálne štúdium v odbore Doctor of Science je určené ľuďom, ktorí dosiahli magisterský titul v odbore psychológia, humanitné vedy alebo medicínu a majú právo vykonávať povolanie psychotraumatológa.

esmera50
autor
22. sep 2022

@hugigugin hm, nuž uvidím, len keby bola rodina, či by som stíhala klasickú výšku znova, vieš...o to ide....

esmera50
autor
22. sep 2022

@oli18 nuž, vtedy som nemala doma ani len PC a to info čo mám dnes....

ivka225
22. sep 2022

Skola, ktora po roku dava Master of Science a po dalsom roku Doctor of Science, nemoze byt seriozna. Fakt nie. Na titul doktora vied za normalnych okolnosti musi byt clovek spickou vo svojom odbore, byt medzinarodne uznavany, mat mnozstvo (radovo desiatky) publikacii v uznavanych zahranicnych vedeckych casopisoch ... To je ako keby sportovy klub robil nabor s tym, ze po roku vam udeli titul olympijskeho vitaza. Urobit to moze, ale co si o takom titule budu vsetci mysliet ...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
esmera50
autor
22. sep 2022

@jabadabadu nie, nevidím sa ako psychologička, preto som to sem aj dala, že mám veľké pochybnosti o tomto

nikaeli
22. sep 2022

@zuzik307 presne tak som to myslela - že to bude postgraduál pre absolventov psychológie.. keď som reagovala 1x, v úvodnom texte nebol link na školu a podľa pôvodného textu som mala pocit, že autorka hovorí o poľskej univerzite 🤷🏻‍♀️ rovnako tak tam nebola zmienka o tom, že je autorka historička - @esmera50 pýtala si sa, či má zmysel v tomto veku študovať psychológiu a uplatniť sa v nej.. znelo to tak, akoby di chcela pôsobiť v klasickej 'typickej' psychologickej praxi.. po tom, ako si upravila pôvodný text, to dáva úplne iný pohľad na situáciu..

katkami123
22. sep 2022

A spisovateľstvo ťa nenapĺňa?

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dagmarovita
22. sep 2022

Jasné, že hej.

guliver19
22. sep 2022

@oli18 tato otazka ako prispeje k usmerneniu autorky ohladne toho co sa pytala???

oli18
23. sep 2022

@guliver19 a ty si ako prispela do téme, okrem toho, že máš nevyžiadané otázky?

oli18
23. sep 2022

@guliver19 Ja komunikujem s autorkou, nie s tebou, takže si to nevšimaj.

trema
23. sep 2022

Skus si urobit nejaky kurz koučingu
Inak, ty taketo temy zakladas roky, keby si hned zacala studovat a nie zakladat temy, uz si mohla koncit.. tak zacni, ked to tak velmi chces.. aby si o 5 rokov zas nepisala "mam 43, ma zmysel este studovat?"

sonkyp
23. sep 2022

@esmera50
ja mam 34 a v 33 som zacala studovat 2.vysoku skolu, ale s tym, ze som bola presvedcena, ze to chcem robit (to co momentalne studujem) a uz aj pracujem v obore. Takze nehladaj odpoved tu. Ty sama musis vediet co chces, co chces robit. Mam spoluziacku, ktora ma 55 rokov a studuje lebo chce!

esmera50
autor
23. sep 2022

@sonkyp no ja mám 38 už pomaly 39.a by bola rodina...to sa bojím , aby som sa neprecenila