Som v ťažkom obdobi, s partnerom prežívame krizu, ťahám pracu a domácnosť a syna skoro stale sama. Studujem externe VŠ, už som v poslednom rocniku. V júni by som mala mat statnice. Ešte sa vobec neucim, ani som nezačala s BP, nemam cas a keď sa ten cas najde, nemam energiu. Dosť rozmyslam nad tým, či mi ta škola stoji za tie stresy. V podstate som si nevybrala dobrý odbor, tu kde žijeme sa asi neuplatnim v tom čo studujem. Ano viem, neskoro som na to prisla ale proste som to nechala plynúť… hneď po prvom rocniku prisla korona takze všetko bolo “ulahcene”. Momentalne som dosť v stresovom obdobi a ta škola mi teda vobec do toho všetkého nepomáha. Čo by ste mi poradili? Je zlý napad keď jednoducho tu skolu nedokončim?
Nevies si odlozit BP a statnicu o rok? Skoda sa na to vykaslat a nemat titul...co si do zivotopisu napises, ze si studovala roky a nedokoncila posledny semester? Zamestnavatel si asi urobi svoj nazor
Skús aspoň napísať, aký odbor a aká lokalita.
Rátať k čomu? Nie nebudú. A popravde nikoho nebude zaujímať ani titul, len prax. Ja som strávila 8 rokov na univerzite v odbore, kam brali len najlepších, mám červený dilom. Absolútne nikoho to pri uchádzaní sa o zamestnanie nezaujímalo, nikdy. Ja som takto pred obhajobou odišla z PhD. kvôli pomerom na katedre. Na to sa ale spýtať nezabudnú 😀. Jediné čo ľutujem, že som počas štúdia neodišla do zahraničia, ponuky boli.
ak nemas skolu budes mat nizsi plat. a mensie sance. urvite to dokonci, popr poziadaj o prerusenie studia, popr. neskorsi termin statnic ak sa da. 5 rokov makacky a takto to nezahod kvoli chvilkovemu nepohodliu. dohodni sa s rodinou, partnerom na vypomoci. najdi si upratovacku ci kupuj stravu v restike na ulahcenie. povedz si ze uz len 6m a bude pokoj to das drzim palceky
@zuzanaam prax nemam absolútne žiadnu. Mam aj pocit že ta škola mi vlastne nic nedala.. je to odbor masmedia
Vsetko co si doteraz obetovala, bude zbytocne. A teraz nemyslim peniaze, ale cas s dietatom. Ano, uz to dokonci.
@beata_k praveze ten cas nebol nejak extremne stratený čo sa týka dieťaťa. Pretože ako píšem, zacala korona a v podstate skoro 2,5 roka som študovala hlavne z domu
Mohla si sa hrat. A teraz nerypkam. Ale poukazujem na dovod preco dokoncit. A ked nic ine, ukazes dietatu, ze zacata praca sa ma dokoncit.
Podla mna uz je blbost sa teraz nato vykaslat. Budes lutovat neskor.
Požiadať o prerušenie štúdia alebo zaťať zuby a tri mesiace makať.
no nedokoncena skola je ti nanic. niekde pozaduju na pozicie ukoncene VS vzdelanie, vyssie vdzdelanie znamena aj vyssiu platovu triedu ... takze dokonci. masmedia, to su aj tlacove odbory, ho orcovia, .... dokonci to. urcite,
Určite by som nezahadzovala roky štúdia, financií a stresov. Ak si skutočne myslíš,že to nezvladas školu prerus. Poprípade si dorob skúšky a bakalársku prácu s obhajobou dokonci po prerušení štúdia na budúci rok. Bakalárske štúdium ukonci a magistersky/inžiniersky odbor si zvoľ iný, nemusíš pokračovať v štúdiu v tom istom odbore. Ja som neplánovane počas bc. štúdia otehotnela, pre zdravotne dôvody súvisiace s tehotenstvom som si dala prerušenie štúdia a dokončila si ho o rok s 9 mesačným krpcom. Keďže som si chcela VŠ dokončiť, druhý stupeň štúdia som absolvovala tak, že som chodila do práce, syn mal 3 roky a už bol škôlkar, manžel v zahraničí. Počas víkendu mi ho strážila známa,kým ja som bola v škole a dala som to,treba sa zatnúť. Prácu som urobila za 1,5 mesiaca,na štátnice som sa učila mesiac, veľakrát do 3 rána.
Požiadala by som o odklad. Ale ked yz mas za sebou tolko cesty, uz to dotiahnu dokonca. Nikdy nevies, jde sa ti ten titul zid 😀 A... mozno aj nezide a bude na obtiaz 😆
Autorka: prave citam,ze studujes masmedia. A preco by si sa nemohla vo svojom meste v tomto odbore uplatnit??? Pisat sa da do novin odvsadial... ak vies písať, m9zes to vyuzit v ktorejkolvek kulturnej institucii...
Ahoj, ja si myslim, ze aj s tymto odborom sa uplatnis...v jednej praci kde som robila, tak ked si mala VS mala si vyssi plat a vobec ich nezaujimalo aku VS, proste mas pred menom titul a daju ti viac. Vies kolko ludi nieco vystuduje a robj nieco uplne ine? Urcite skolu dokonci, minimalne Bc. Drzim palce
Určite treba hľadať cestu ako sa dá dokončiť. Choď na študijné a povypytuj sa na možnosti. Do dôchodku máš mozno aj 40 rokov, všetko sa môže razom zmeniť a papier sa ti zíde. Všetko má svoj význam, nevzdávaj sa a kráčajú vpred...hľadaj možnosti ako to dotiahnuť. Keď budeš mať titul, určite ťa to poteší.
Pripadne ak by sa naskytla nejaka prilezitost pracovať v tom odbore, budú sa mi rátať tie roky štúdia aj keď nemam titul?