Pekny den, nenachadza sa tu nahodou niekto, kto studoval masmedia na Paneuropskej VS? Statne skolstvo u nas nestoji za vela, tak som zacala premyslat nad sukromnou VS. Mate niekto skusenost?
Podľa čoho usudzuješ, že štátne školy nemajú úroveň?
Na Slovensku nemá úroveň žiadna VS. Školstvo išlo dole vodou.
@solida1 Stale to odvsadial pocuvam🤷🏼♀️
@luscious cize nie je to dobra VS? Citala som, ze je tam iny pristup, viac praxe… ale neviem, co je na tom pravdy..
Podľa vyjadrení v mnohých ľudí ma Paneurópska vysoká škola ešte nižšiu úroveň ako klasická štátna.
@stanulienkat konkretne co sa tyka masmedialnej komunikacie?
Vseobecne.
Aha😶, tak vam dakujem za rady… pokusim sa najst nejakych studentov zo statnych skol a popytat sa ich.
No neviem, ze by nejaka sukromna VS bola lepsia nez statne skoly. Co viem, tak aj zamestnavatelia sa na takych "absolventov" pozeraju cez prsty.
Je to druha najhorsia po sv. Alzbete.
Odporúčam pozrieť si kto tam vyučuje, určite to nie je horšia škola ako štátne školy. Veľa veľa profesorov tam prešlo z iných vysokých škôl a univerzít a sú spokojní. Prístup k študentom som počula, že je tiež super, chcú ťa niečo naučiť a nie dodrbať s prepáčením, učivo a skúšky rocnako ťažké ako aj inde.
No ak si pozrieš svetové rebríčky hodnotenia VŠ, tak niekde do prvej 500vky sa tuším zmestila Univerzita Komenského v BA, ako jediná zo slovenských VŠ. Paneurópska ktovie či tam vôbec niekde je 😀 a celkovo tie súkromné školy sú vnímané tak trochu s rezervou, že tí študenti majú v podstate zaplatené tituly, keďže sa tam za semestre platí.
@artificiallife prečítaj si môj príspevok ešte raz, pripadne aj viackrát, ak máš problem s porozumením.
Na SK to je tak ze ak nemas na štátnu skolu tak ides na súkromnú 🤷🏻♀️😀 studenti nemaju úroveň,nie skoly! Treba sa ucit a brat veci vazne, nie ist na VS kvoli titulu!
@artificiallife Univerzita Komenského je jedinou slovenskou univerzitou v prvej päťstovke. Ďalšie slovenské univerzity sú až za hranicou tisícky.
Veru to nie je vtip, ale realita.😉
https://uniba.sk/detail-aktuality/back_to_page/...
@artificiallife štátne sú 3, patrí tam ešte aj SZU
dcéra študuje masmédia v Trnave tento rok končí, a prístup je tam fakt úžasný veľa praxe majú, vyučujúci zároveň to čo vyučujú tak aj v tej oblasti pracujú súkromne, možnosť pracovať už popri štúdiu na výskumoch alebo projektoch jednotlivých vyučujúcich, nedávno sa dostali medzi 10 ľudí z celého Slovenska, ktorý šli na akadémiu žurnalistiky do Štrasburgu a zároveň navštívili aj europarlament tam, čo sa týka záverečných prác tak väčšinou tie témy sú také, že sa dajú aplikovať do praxe a zvyčajne vyučujúci vypisujú témy pri ktorých vedia tým študentom aj pomôcť
tak si najdi sukromnu nejaku poriadnu