Má niekto skúsenosti s Nexeteria academy?

larisavitanyiova
10. apr 2024

Nedávno som sa prihlásila do vzdelávacej akadémie Nexeteria. Je to neziskovka ktorá má vzdelávať mladých ľudí. Mala som prvý pohovor, znelo to fajn a celkom ma to zaujalo, ale každý mesiac po tri roky chcú po mne 50 eur. Som študentka a toto by bol pre mňa veľký zásah do financií, tak by som rada poznala názor iných ľudí ktorí s touto akadémiou majú skúsenosti, či ju odporúčajú a či sa to oplatí.
Ďakujem ❤️

melanta
10. apr 2024

Nexteria, nie Nexeteria. Poznám pár bývalých vysokoškolákov, ktorý tým žili, bavilo ich to, získali kontakty, vravia, že im to pomohlo ľudsky aj pracovne. A potom takých, ktorých to po čase prestalo baviť a išli ďalej inak. Nikto ti nepovie, či to teba bude baviť, či si krvná skupina práve na toto. Ak cítiš že áno, tak choď do toho. Áno, 49 alebo 89 eur je mesačná cena programu, je to oficiálna cena uvedená aj na ich webe. Nepíšeš, čo študuješ. Poznám VŠ študentov, čo popri VŠ pracujú/brigádujú a platia si sami zdieľané bývanie aj stravu a celú réžiu. Ale ako som napísala, skúsenosti iných sú pre teba irelevantné. Každý je iný a potrebuje do života niečo iné.

ms_green
10. apr 2024

Ja som v Nexterii bola a teda moc mi to nepomohlo. Ale ako píše melanta asi na to musíš byť krvná skupina. Bola som tam 3x a prišlo mi to vyslovene ako sekta. Nemám nič proti ľuďom, ktorí si idú sebarozvoj ale pre mňa to veru nebolo a čakala som trošku niečo iné. Viac akoby kariérne zamerané.

melanta
10. apr 2024

@ms_green s tou sektou si to trafila. Nadnesene samozrejme. Väčšina aktivít, ktoré sú silno zamerané na rozvoj, motiváciu, pôsobia sektársky. Ak človek nájde takú,ktorá na neho týmto spôsobom nepôsobí, tak našiel to svoje. Alebo si bude riešiť sám seba, nie každý potrebujeme nejakú komuniitu.

ms_green
10. apr 2024

@melanta Jasné, však hovorím, niekomu to môže vyhovovať, poznám takých, čo tam chodili fakt radi. Ale keď si skôr typ taký, že chceš nejaké racionálne postupy, niečo kvázi merateľné ako sa zlepšiť tak si myslím, že Nexteria ti nepomôže.
Skús trošku povedať, že čo by si od toho očakávala.

larisavitanyiova
autor
10. apr 2024

@ms_green ahoj ďakujem za odpoveď, vedela by si rozviesť prečo to pôsobilo sektársky? Na také veci si dávam pozor preto sa pýtam

ms_green
10. apr 2024

@larisavitanyiova Tak ono je to dosť individuálne a záleží od tvojho vnímania. Takže toto je môj veľmi subjektívny názor.

Ja som tam išla ako človek, ktorý študuje IT ale neverí si moc a "nevie sa predať". Aktivity, ktoré sme tam robili mi prišli "trápne", napr. mala som si pripraviť prezentáciu doslova v zmysle "10 vecí, ktoré sú na mne super" a mala som to prezentovať pred skupinou ľudí, čo som nepoznala. Ten môj mentor bol veľmi milý človek ale neviem no. Zakaždým mi písal také veci, prišlo mi to ako vytiahnuté z nejakého motivačného príspevku na Fb z roku 2015 "zvládneš čo si zaumieniš". Aj tie stretnutia boli také.. S ostatnými, napr. keď sme boli na nejakej "akcii" tak sme si každý mali dať na sociálne siete fotku z tej akcie označiť ich tam a napísať ako je to pre nás plné príležitostí. Ono to bolo všetko robené s dobrým úmyslom ale ja som proste skôr čakala, že ma prepoja s nejakými Ľuďmi z praxe, ktorí ma napríklad pripravia na pohovor. Hento mi prišlo trápne.

larisavitanyiova
autor
10. apr 2024

@ms_green no ja som práve v to dúfala, že spoznám ľudí z praxe, nadviažem kontakty a dozviem sa niečo užitočné, ja nemám problém so sebaprezentáciou ani motiváciou. Presne ako si písala, skôr by som ocenila taký racionálny spôsob. Ja študujem psychológiu takže motivačnej literatúry a kecov mám po krk

larisavitanyiova
autor
10. apr 2024

@melanta ja aj brigádujem aj študujem, ale tie peniaze by sa mi zišli a teda nie som rozhodnutá.podla toto čo sa tu píše tak to asi nebude nič pre mňa. Študujem psychológiu a plánujem tu zostať a zamestnať sa vo firme na HR alebo aspoň v niečom podobnom a tam by som chcela získať kontakty

ms_green
10. apr 2024

@larisavitanyiova Tak to neviem či bude uplne pre teba.