Dobry den,
rozhodujem sa medzi studiom tychto dvoch odborov. Zaujima ma osobna skusenost ludi, ktori maju nieco z tychto dvoch odbrov vystudovane. Ake bolo studium a nasledne uplatnenie? Viac ma to taha k logopedii, ale neviem, nikoho takeho v okoli nemam, kto by mi vedel dat taky osobny pohlad na dane studium. Preto sa aj bojim, ci by som sa uplatnila a neskoncila na UP.😕
jednoznacne logopedia
Ja ti napíšem ako mama dieťaťa kt potrebuje oboch ,uuurcite logopedia a vyťažiť z VŠ všetko čo ti ponúkne, navyše veci ,semináre atď
O logopedov je bitka. Nie sú len klinicki, ale aj školskí, takže širšie uplatnenie.
Ak by som mala znovu studovat, vyberiem si logopediu. Brutalny nedostatok ich je, dlhe cakacky, o pracu by veru nebola nudza.
v psychologii je za dobrym flekom naozaj tazka a dlha cesta. ber logo
Urcite logopedia s uplatnenim, ale zisti si na internete co najviac o podmienkach, vraj je tam velmi narocne sa dostat, vela prihlasok a beru par ludi
Psychologovia idu tiez na dracku a pojdu este viac. Ale je fakt, ze prepracovat sa az k moznosti robit samostatne terapie je narocne a zdlhave.
Dakujem za komenty. Mate niektora aj nieco z toho vystudovane, ze by ste vedeli napisat osobnu skusenost, pocity zo studia + ake to bolo po skole v zaciatkoch?
ja mam psychologiu, v praxi som 13 rokoc a az posledne 3-4 roky mozem povedat ze sa mam lepsie. po skole si len na zaciatku dalsich atestacii ( podotykam ze netrvaju rok ako u ucitelov, ale 3,5 roka dalsieho pravidelneho chodenia do skoly a splnenia miliona poziadaviek) o vycviku v zerapii ani nehpvorim- 4-5 dalsich rokov intenzivnych vzdelavani, supervizie a podobnych srand…
@dori2 Dakujem ti.🙂
suhlasim s @dori2 , tiez mam psychologiu a je to beh na dlhe trate po studiu. V logopedii sa sice tiez treba vzdelavat, ale uz to nie su take narocne (dlzkou aj financne) vycviky ako pri psychologii. Ale! Logopedia sa studuje 5 rokov v kuse, nie je tam bc stupen (ak sa nic nezmenilo, ale myslim, ze nie), musis mat cistu rec (ziadne sykavky a pod.), narocny vyber a mnozstvo ludi, ktori sa na nu hlasia, kedze pokial viem da sa studovat iba na UK v BA.
Logopedov je malo a kvalitnych este menej. Cakacka je 3 mesiace.
Dcera studuje psychologiu prvy rok. Na logopediu som ju nevedela presvecit🤣