Literatúra - špeciálna pedagogika

eiffi
28. jan 2024

Dobrý deň, prosím viete mi odporučiť literatúru na prípravu k prijímačkam na UK-odbor špeciálna pedagogika ? Ďakujem

kacena4
28. jan 2024

a co bude na prijimackach? ja som mala len pohovor, pytali sa take vseobecne info ci mam rozhlad o jednotlivych postihnutiach a ako by som sa v skole k tymto detom spravala aby sa mohli plnohodnotne ucit

eiffi
autor
28. jan 2024

@kacena4 bude ústna skúška, prehľad a debata o špeciálnej pedagogike. Plus si budeme tahat otázky a odpovedať na ne. No samozrejme nebude to extra do hĺbky, keďže štúdium estelen budeme abolsvovat. Ale je dôležité mat prehľad a tak isto vedieť dôvod prečo som sa rozhodla pre toto štúdium. Plus budú sledovať recovy prejav po celu dobu. A rada by som sa pripravila z literatúry, ktorá je vhodná. Možno by ste mi odporucili knihy, ktoré budem rovno používať aj pri štúdiu prvého stupňa. Ďakujem

kacena4
28. jan 2024

napr. inkluzivna pedagogika od lechtu

eiffi
autor
28. jan 2024

@kacena4 ďakujem vám, ste milá, že ste mi poradili. Ešte som pozerala základy špeciálnej pedagogiky.

kacena4
28. jan 2024

@eiffi mne osobne sa moc nepaci, je tam vela teorie a malo praxe

eiffi
autor
28. jan 2024

@kacena4 vy už ste v zábehu a viete to porovnať. Už ste veľa vedomosti získali a už to ovládate odbornejšie. Ja som na začiatku a nemám ešte prehľad, ktoré knihy áno a ktoré nie. V prvom rade sa potebujem pripraviť na prijímačky. Preto aj ten všeobecný prehľad (teória). Neviete mi poradiť, kde by som zohnala aj bazárové knihy? Nejaká skupina na fb? Študijné materialy a pod?

kacena4
29. jan 2024

@eiffi napr.tu inkluzivni pedagogiku od lechtu mam doma 2ks (jednu som kupila ja jednu dcera 🙂) ak chces posuniem za 15€, original stal 35€). základy spec ped mozno maj aj pdf

eiffi
autor
29. jan 2024

@kacena4 rada kúpim Ak je možné. Ak ju využijem tak určite slvela kúpa