Som v 2. ročníku na VŠ, a odbor ktorý som si vybrala bol ako náhrada za medicínu, na ktorú ma nezobrali... Stále uvažujem nad tým, že pôjdem na lekársku fakultu, ale mám obavy, že už je neskoro, keď si predstavím, že budem o 3-4 roky staršia medzi prvákmi...
@mata300a ja som mala spoluziacku, ktora isla na nasu fakultu na 4-krat. Nevadilo jej to. Ked sme koncili skolu, tak ja som mala tolko rokov, ako ked ona zacinala, ale jej to nevadilo. CHcela mat Univerzitu a tak isla na prijimacky 4-krat. Urob tak, aby si sa ty citila dobre. Ide o tvoj zivot a tvoju karieru.
ja mam 37 rokov a robim si druhu, resp cakam na vyjadrenie ci ma zoberu. Prijimacky som urobila. nikdy nie je neskoro a urcite nebudes najstarsia. Ja som mala na prijimackach aj zeny po 50 🙂
končíš druhý ročník? asi by som dokončila aj tretí aby si mala aspoň prvý stupeň vš - pre prípad žeby ťa nezobrali na medicínu...
potom jasné že treba skúsiť...
Ďakujem ❤
Co su 3-4 roky proti 40tim rokom, ked budes potom moct pracovat ako doktorka a nie v nahradnom odbore, ak o tom nie si presvedcena... 🙂 Smelo do toho, drzim palce.
Urcite chod..ja som mala spolužiačku na LF ktorá začínala ako 26 ročná a to že má 26 som sa dozvedela až po dvoch rokoch keď to medzi rečou nejak spomenula😀do vtedy som žila v tom že je to naša rovesníčka
Čo by som dala ja za to ísť na medicinu, a naozaj by mi bolo jedno že som staršia, (nikto sa tá nebude pýtať na vek).držím palce, aby si sa dostala. Ani nehovorím o tom ze aj niektoré moje rovesníčky na vysokej škole v čase keď som študovala vyzerali staršie ako ja o par rokov.
@mata300a ak je to tvoj životný cieľ, tak si za ním choď, nezaoberaj sa tým, čo si myslia druhí, držím ti palce. Okrem toho som si istá, že to tvojim spolužiakom bude srdečne jedno a vôbec to nebudú riešiť
Môj spolužiak na medicíne mal 39 rokov…
@mata300a vobec nie je neskoro. Si zober, ze po skonceni ta caka dalsich cca 35rokov praxe a kolko spokojnych a vyliecenych pacientov moze byt za tym? Hmmm? Urcite lepsie vyskusat, ako si cely zvysok zivota trieskat hlavu, ze si ani neskusila.
Kebyze mas 40 a spoluziacky 19, tak chapem trochu obavy, ale ty 22 a spoluziacky 19, veď to je nič
@mata300a Určite nie. Ak vnímaš že tam máš byť a je to tvoje poslanie, chod. Mňa tiež nevzali prvý krát na konzervatórium, urobila som si ešte 2 roky nadstavby na strednej a do 1. Ročníka konzervatoria som šla ako 19 ročná. Mala som 15 ročných spolužiakov, len jedna mala toľko čo ja. a aj tak to bolo perfektné.
Ak to cítiš v srdci, zahod všetky predsudky a choď do toho! Držím palce 😜
Vôbec to nie je neskoro. Ja som síce nebola na medicíne ale boli sme mix ľudí s vekovým rozpätím 10 rokov úplne v pohode. Veľmi silno pochybujem, že budeš jediná. Kopa mojich spolužiačok zo strednej boli presne takto, že skúšali viac rokov po sebe.