Ľahká anglická kniha na začiatok

23. mar 2021

Ahojte, chcela by som začať čítať knihy v angličtine, len nemám potuchy akú knihu si mám na začiatok kúpiť. Začala by som s jednoduchou angličtinou. Rada čítam motivačné knihy, duchovné... alebo mám si kúpiť knihu, ktorú som čítala v slovenskom jazyku ? Bola by som vďačná za každu radu 🙂

bavlnka92
23. mar 2021

ahoj, sú aj dvojjazyčné knihy. (napríklad AJ / SJ,...) stačí vyhľadať čo ťa zaujíma či by to boli najskôr ľahšie rozprávky a potom niečo ťažšie. ja som rada čítala čo boli k novinám pribalené malé knižky a tam boli príbehy aj od slovenských autorov. na jednej strane bol text v angličtine a hneď oproti na pravej bol slovenský preklad. motivačnú literatúru by som hneď na začiatok neskúšala.

ljusika
23. mar 2021

Moja prvá kniha bola harry potter, je to veľmi ľahká angličtina. Alebo čítať klasické rozprávky. Taktiež existujú knihy tzv. easy reading, sú to knihy (svetová literatúra ale asi aj iné) napísané jednoduchou angličtinou

andreatytler
24. mar 2021

Skusit mozes akukolvek knihu a uvidis ako to pojde.
Hlavne neprekladaj nezname slovicka, lebo to ta bude neskutocne zdrzovat a otravovat. Snaz sa pochopit kontext vety z tych slovicok co poznas. Jedine ak by si na to iste slovicko narazila uz asi 10x na jednej strane a ozaj by ta stvalo ze nevies co to znamena, tak si ho vyhladaj.
Pri citani knihy, sa ucis najma vetnu skladbu. Ze ktore slovo je podstatne meno a ktore sloveso alebo ze co ide vo vete prve, druhe, tretie atd. A tym ze to precitas 10 tisic krat, sa ti to dostane do krvy.
Citat knihu, ktoru si uz citala v slovencine je podla mna dobry napad, lebo budes vediet o com sa tam pise aj ked bude vela cudzich slovicok.
Pre mna bolo velmi dolezite citat knihu ktora ma bavi... mam rada sci-fi a tak som citala take knihy. Vsetko to zalezi od autora. Niekto pise jednoduchym stylom a niekto velmi komlikovane. Ak ani po 10 stranach nebudes mat ani sajnu o co v knihe ide, tak skus inu knihu.

moninah
24. mar 2021

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time
by Mark Haddon. Tuto ja odporucam kazdemu. Nie je dlha, anglictina nenarocna, je krasna. Naozaj si ju precitaj. Je taka o vztahoch, pisana z pohladu autistickeho chlapca.

miadi
24. mar 2021

Forrest Gump je to dost ine ako film je to dost jednoduche lebo dej rozprava Forrest je to velmi vtipne Romany od Agatha Christie su tiez odychovky. Ja naopak odporucam vyhladat si vyznam slova ktore nepoznas -Lebo tak si rozsiriš slovnu zasobu. A neskor ked budes macherka tak odporucam The color purple-by Alice Walker je to pisane v African American slang ( je aj film uzasny Spielberg natocil s Whoopi Goldberg v hlavnej ulohe 1985r

bellacinderella
24. mar 2021

Nekupovala by som. Pozri najprv online, je tu 8 levelov od A1 po C2.
https://english-e-reader.net/level/elementary

micusa2222
24. mar 2021

@bellacinderella ahoj..neviem sa preklikať na anglickú verziu...neviem,či mi môžeš pomôcť..ďakujem...

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bellacinderella
24. mar 2021

@micusa2222 To bude v nastaveniach. Hmm. Vyskusala by som hodit do googla podobnu poziadavku napr ebooks elementary level. Co hladas su ebooks. Takych stranok je vela.

autor
24. mar 2021

Ďakujem baby 🙂 moc ste mi pomohli, skúsim pohľadať najprv tie dvojjazyčné knihy, myslím, že zopár ich doma niekde máme. Neskôr sa vrhnem na online a potom už skúsim nejakú knihu z vašich rád. Verím, že sa nejako rozbhnem. Ešte raz veľmi pekne ďakujem. Prajem pekný deň 🙂

micusa2222
24. mar 2021

@bellacinderella ďakujem,už som to dala...

zuza00
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibrunova
24. mar 2021

Dá sa kúpiť hocijaký román, ale upravený a zjednodušený na istý počet slov, napr. si kúpiš Janu Eyrovú v angličtine, ale na 2000 slov, (príklad), a tomu budeš rozumieť.

bellacinderella
24. mar 2021

PS. Uvedomujem si, ze povodna otazka bola o citani... Ale zapnut si svoj oblubeny film v anglictine s anglickymi titulkami a pozerat ho dookola, to su 3 v jednom - fonetika, spelling a zabava.

micusa2222
24. mar 2021

@zuza00 ďakujem