Dobrý deň, viete mi prosím niekto poradiť... Mam ukončeny 2.stupeň VŠ odbor učiteľstvo ekonomických predmetov. Momentale som na materskej, no po skončení by som chcela pracovať v materskej škole. Ake vzdelanie, kvalifikáciu je potrebné doplniť aby som mohla učiť? Mam štátnice z didaktiky, pedagogiky, psychológie, ekonomiky
@jaaaaana45 ja mám vyštudované učiteľstvo biológie a etickej výchovy. Chcela som učiť, ale kvôli etike mi nikde nevedeli urobiť úväzok. Narovinu mi povedali, že etiku dávajú učiť hocikomu. A tak ako som teraz na materskej som bola na prijimackach na pomaturitné štúdium v odbore učiteľstvo pre materské školy. Od septembra začínam, trvá to 2 roky.
@maleficent22 ďakujem skúsim popozerať
@maleficent22 presne tak, aj ja čakám že otvárajú rozširujúci štúdium že vraj veľa ľudí na to čaká...
@jaaaaana45 prosím ťa kde si študovala učiteľstvo ekonomických predmetov? pracovala si aj v odbore?
@kate_cs Dobrý den ak sa smiem spýtať stále študujete? ☺️😉
@jaaaaana45 áno, študujem. Začala som od septembra, takze som v prvom ročníku 🙂
@jaaaaana45 prosím Vás kde ste študovala učiteľstvo ekonomických predmetov?
@kate_cs ak sa smiem opýtať kde študujete a ako to je s poplatkami a rozvrhom
@katka2511 v Dubnici
@jaaaaana45 študujem v Trnave na strednej odbornej škole pedagogickej blahoslavenej Laury, je to 2 ročné štúdium, poplatok 200€ za rok a v stredy mame prax (škôlku nám určila škola, ale stačí keď vždy ide niekto a prestriedame sa, tak som bola len 2krat) a štvrtky 14-18:00 mame školu. V tejto situácii online. Niekedy začiatkom júna boli prijímačky (slovensky jazyk, výtvarná, telesná a hudobná) a otvárali dve triedy. Prijímačiek sa nemusíš báť, ja neviem že vôbec spievať, úplný antitalent a urobila som ich.
@kate_cs ďakujem krásne ☺️
@jaaaaana45 ďakujem a aj ste sa uplatnila v odbore? dcéra končí OA a uvažuje /okrem iného/ aj o možnosti študovať učiteľstvo ekon.predmetov na UKF v Nitre
Nepíšeš, akú máš strednú. Na učiteľku v MŠ potrebuješ buď VŠ predškolská a elementárna pedagogika (Bc.) alebo strednú pedagogickú učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Žiaľ to, že máš VŠ pedagogický odbor iného zamerania nepomôže, mám podobný prípad. Pomohlo by, keby existovalo rozširujúce štúdium predškolskej pedagogiky, no sledovala som to tri roky a nikde nič. Väčšinou si potom ľudia dorábajú tú strednú externe, trvá to dva roky a v podstate keď aj nastúpiš ako nekvalifikovaná učiť do MŠ, môžeš tam takto pracovať dva roky - kým si ukončíš to externé štúdium.