Ahojte baby. Chcem sa opýtať, som mamička na materskej a chcem si urobiť kurz aby som mohla pracovať s deťmi v škôlke. Nemám ani strednú školu pedagogicku. Ďakujem
@adrianaaaa33 kurz nie je, môžeš si urobiť pomaturitné nadstavbové štúdium, 2 roky na Sociálnej a pedagogickej akadémii, alebo 3-ročne bakalárske štúdium v odbore predškolská a elementárna pedagogika.
ale nejake asistenky su v tych skolkach pri ucitelkach, inac aj pani upratovacka v nasej skolke napomina deti, ako keby tam bola riaditelka🙂
@denkatn na asistetku tiez nieje len kurz.
Ono to vobec nieje len o strazeni detí alebo hraní sa s nimi. Som učiteľka v MŠ, robila som si dvojročnú pomaturitnu nadstavbu a teda velmi vela som sa musela a aj doteraz sa musim vzdelavat sama (lebo chcem dat deťom co najviac samozrejme). Neviem si predstavit co by to bolo len s kurzom
Predstav si, ze na ponuku prace v skolke sa prihlasia desiatky az stovky (v BA) zien, mnohe z nich maju VS, vedia jazyky, maju prax, dost casto som videla, ze sa ta prax aj vyzaduje. Myslis, ze v tej konkurecii by si mala sancu s kurzom? Dnes je jedna vec vystudovat a druha potom aj najst pracu adekvatnu tomu vzdelaniu, pretoze miest je malo a zaujemkyn je viac.
Taký kurz není a dúfam že ani nikdy nebude....niekto musí študovať 5 rokov vysokej školy a niekto by chcel kurz 🥴
@xena0 pardon len som sa opýtala...
@adrianaaaa33 to je tak keď si ľudia myslia že je to len práca o "hraní sa s deťmi" :D
Baby, teraz vás yvediem z miery. Taký kurz vazne existuje :D keby som nevidela na vlastne oci, tiež som neverila. V popise opisu "pôsobnosti" absolventov je uvedené, že môžu pracovať v škôlke (kurz opatrovania detí sa to myslim volá). Na druhej strane.... Aj v opisoch absolventov SŠ a VŠ odborov je popísané kde všade sa s tým a iným odborom môžu uplatniť ale veľmi dobre všetci vieme, že sa tam uplatniť nebudú môcť lebo daný odbor na to jednoducho nepostačuje....
Je to výsmech vsetkym pedagógom vytvárať taketo rychlokurzy na pedagógov v jasliach a MŠ. Osobne si myslím, že je to len metóda ako z naivných žien vytrieskat peniaze.
Za ďalšie, neviem či sú záujemkyne o taký kurz len také neznale alebo su tak limitované keď si myslia, že nejaká čašníčka s maturitou bude môcť po takom 200h kurze naozaj reálne pracovať na pozícii pedagóga, ktory na to aby vôbec mohol učiť, chodil do školy minalne 4 roky (teraz rátam len pedagogickú SŠ). Hold, ale nájdu sa aj také gerojky.....
Joj keby je taky kurz tak som nemusela ist ani na strednú😂a vysoku už dupľom😂
@chvostik1 aktualne je to tak, ze je potrebna minimalne stredna pedagogicka a vyssie. Pri nastupe do zamestnania nemusí byť vzdelanie ukončené, dokonca ani začaté, ale musi byt ukoncene do ak sa nemylim 3 rokov. Ak sa tak nestane, pracovny pomer bude rozviazany, na zaklade neplnenia podmienok.
Ci dana ucitelka do ukoncenia riadneho vzdelania ma alebo nema nejaky kurz nieje podstatne
@klip0 ano, ja verim ze to je narocna praca a ze na nu treba kvalifikaciu a ze je to ine ako strazenie svojho dietata. len tie pani upratovacky tu uroven dost znizuju, ked tam po nich kricia. chodim pre malu do skolky a sa mi ježia chlpy, ked pocujem co hovori pani upratovacka detom. len dufam ze nie vsade je to tak. alebo som utlocitna....
@adrianaaaa33 2 rocne pomaturitne studium na Strednej pedag. skole a je to, nic ine Ta do skolky nedostane. A z mojho pohladu je aj to malo. Naucia Ta tam za tie 2 roky velke NIC.
@helianthuses ja som chodila 4 jedine co som sa naucila bolo všetko na praxi 😀
@denkatn ja som už počula aj horšie v rámci debaty medzi učiteľkou a ďalšou pracovníčkou škôlky... Zas učiteľky sú tiež len ľudiaco majú len jedny nervy a keď im tam skáče 30 deti ako keby boli odtrhnuté z reťaze, nečudujem sa, že jej ujde pred "kolegyňou" keď nemá deti v dosahu (keď práve papaju alebo spinkaju)
@ninusa221 Ku vztahu k detom, kreativite, atd., atd., sa naucit neda, s tym sa tie pravé pani učiteľky rodia 🙂
Fakt je to náročné chodila som do jaslí po mature kym nepojdem na VŠ na brigadu. Keď som 4 deti chovala napr a druha rýchlo ich išla umyvat a prebalovat obliekat ukladať. Niekedy vam ujde to škaredé slovo. Ale tak nieje to len o hraní s kockami 🙂
@adrianaaaa33 ziadny taky kurz nie je. Chvalabohu.