Ahojte viete mi niekto poradiť ako to je ak som vedená na úrade práce a chcela by som využiť niejaky kurz aby mi ho preplatili ?
@dannisimo kurz si najdes sama, vyplnis tlaciva na ich stranke dostupne (Repas, Kopas), prinesies - ponuky prace npr. z profesie, ze je o toto povolanie zaujem, ak by si sa rekvalifikovala a poziadas UPSVaR. Medzi zaciatkom kurzu a podanim musi byt aspon dva tyzdne rozdiel. Do tyzdnov ti daju vyrozumenie a pojdes podpisat dohodu.
@zefyra v BA nemaju problem zatial so schvalovanim (do toho cca 15.11) Asi zalezi od okresu. Mozno aj epi situacie, ked je horsi okres. A teda ci je to kurz distancny alebo prezencny.
@luccija zalezi asi kto ako vypotreboval "badžet" na kurzy, predsa len koniec roka sa blizi, tak uz nemusia mat prostriedky.
Baby skúste mi pomôcť prosím asi som jeleň dala som si stránku úradu práce no nikde nevidím kde mám kliknúť na tie kurzy ..pošlite mi screenshot ako postupovať .
Ďakujem pekne 🙏
@dannisimo https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n... Na pravo hore mas tlaciva.
@dannisimo najlepšie budeš asi mať opýtať sa svojej sprostredkovateľky ona by ti mohla ponúknuť nejaký kurz alebo si vyhľadaj v google rekvalifikačné kurzy a a ako treba postupovať ale najlepšie je to riešiť s úradom práce