Ahojte, prosím Vás momentálne schvaľuje úrad prace ešte žiadosti o kurz cez úrad prace? Viem si podať žiadosť o kurz a preplatenie kurzu aj keď som zamestnaná na rodičovskej dovolenke? Ďakujem 🙂
@barbior ano nakolko som to sama riesila a v nasom okrese to mozne nebolo. Bolo tam viac tych podmienok , zaroven schvalovali kurzy az ked boli evidovani uchadzaci o zamestanie minimalne 3 mesiace na urade, skor nie. V kazdom pripade najdoveryhodnejsiu odpoved dostanes ak si zajtra zavolas priamo na urad prace pod ktory patris a rovno sa popytas ako to je u vas 🤗 to budes mat info z prvej ruky
@barbior Pokiaľ ja viem tak je to môžné. Musíš sa ale zaevidovať najprv ako uchádzač/ka o zamestnanie. Keď budeš v evidencii tak si vybrať kurz ľubovoľný (ale vraj preplácajú len kurzy do 1000€). Opýtaj sa na úrade práce. Ja som žiadal 2 mesiace dozadu na vodičák C. Zamietli mi to.
Bol taky program predminulý rok, aj pre ženy na rodičovskom. Mne kurz preplatiť. Teraz co som zisťovala, tak už neplreplacaju, ze nie sú financie
@barbior program stále funguje. Preplácaju aj zamestnamym (na zamestnaných je práveže zameraný) kurzy stále prebiehajú ale odporúča sa vybrať si kurz spojený s technológiami (počítačové znalosti a pod) nikde sa neuvádza maximálna hodnota avšak kurzy drahšie ako 1000€ nechcú preplatiť.
Musíš sa najprv zaevidovať ako záujemca o zamestnanie - to sú tí čo majú prácu ale chcú zmeniť.
@kikineska hlúposť
@majkyno vodičský preukaz v tomto roku vyslovene vylúčili
@barbior nedávno som to riešila ,takze mam cerstve info 🙂. Môžeš sa uchádzať o preplatenie kurzu,ale najprv musíš byť ako ZoZ evidovaná na UP. Je to možné aj keď si zamestnana/na rodičovskej dv.(Ja som na materskej dv.).Vyberieš kurz,vyplnis všetky potrebné dokumenty a odnesies na schválenie na UP,majú nato 30 dní,aby ti dali stanovisku ci kurz preplatia. Mne to neschválili,ako dôvod uviedli,že som krátko na materskej dovolenke a že najbližšiu dobu nebudem hladat zamestnanie.(pýtam sa sama seba odkiaľ majú túto info 🙂)Myslím si,že nestačí absolvovať iba kurz ,to ti dá nejaké základy a ty sa musíš dovzdelavavat,keď sa chceš reálne uchádzať o nejakú prácu co si vyžaduje širší záber,takže to chce čas.Preto si podám znova žiadosť a vysvetlím dôvod prečo je pre mňa dôležité začať so vzdelávaním už teraz a nie mesiac pred ukončením MD/RD.
@barbior áno, vieš si nechať preplatiť kurz aj keď si zamestnaná alebo na rodičovskej. Treba sa najprv zaevidovať na upsvar ako záujemca o zamestnanie (ZoZ). Môžeš si vybrať hocičo a nemusí to nijako súvisieť s tvojim aktuálnym zamestnaním. Len to musí byť niečo konkrétne, čo ti zvýši šance na trhu práce a budeš si vedieť odôvodniť v žiadosti. Takže napríklad vodičák by ti pravdepodobne nepreplatili. Ja som si počas RD nechala preplatiť IT kurzy za vyše 1000 eur. Najlepšie je napísať rovno na upsvar a oni ti rovno povedia.
Tiež ma to zaujíma 🙂 pripnem sa