Kurz účtovníctva - online

hanicka1995
26. feb 2024

Ahojte mamičky, máte skúsenosti s absolvovaním nejakého kurz účtovníctva z domu ?
Ďakujem

melanta
26. feb 2024

@hanicka1995 na aký účel si chceš robiť ten kurz? Predpokladám, že vieš, že s online kurzom účtovníčka nebudeš. Môžeš ísť robiť pomocnú účtovníčku a po rokoch byť samostatná. Tiež predpokladám, že vieš, že účtovníčky každý rok študujú množstvo zákonov, vyhlášok, sledujú zmeny atď. Ak chceš isť robiť niekam do firmy pomocnú účtovníčku, zisti si, či vôbec ten kurz potrebuješ. Mnohé firmy to nevyžadujú a človeka si zaučia sami.

melanta
26. feb 2024

Ešte doplním, že na túto tému je tu obrovské množstvo diskusií, kde opakovane účtovníčky píšu, koľko rokov im trvalo, kým mohli robiť samostatne. A taktiež o tom, ako náročná práca to je. Napríklad prvé 3 mesiace v roku robia bežne 6-7 dní v týždni, denne aj 10 a viac hodín.

hanicka1995
autor
27. feb 2024

@melanta ahoj, jasné - ja pracujem už ako pomocná účtovníčka. idem na materskú, a niektorým veciam nerozumiem - a nie je nejako čas mi to v práci vysvetliť, preto mi prišiel kurz ako vhodný spôsob.
Sama ako účtovníčka v pláne pracovať nemám, viem čo to obnáša a neláka ma to :D

melanta
27. feb 2024

@hanicka1995 v tom prípade sa dohodni so zamestnávateľom, aby ti taký kurz zaplatil. Nepríde mi v poriadku, aby si si sama platila kurz, ktorý potrebuješ preto, že v práci na teba nemajú čas. Alebo by som si hľadala iného zamestnávateľa. Toto nie je v poriadku, platiť ti za niečo, čo má vyriešiť tvoj zamestnávateľ.

hanicka1995
autor
27. feb 2024

@melanta Ďakujem, to je pravda.. mala by som sa na to spýtať, prebrať to

melanta
27. feb 2024

@hanicka1995 skús ísť na to pre šéfa motivačným spôsobom, že chceš byť užitočnejšia, ale kolegyne na teba nemajú čas a preto navrhuješ školenie, ktoré ak ti preplatia, budeš prínosnejšia. A zároveň to budeš brať ako záujem o teba a teda aj ty budeš spokojnejšia, pretože vieš, že im na tebe záleží.

hanicka1995
autor
27. feb 2024

@melanta ďakujem za radu, len odchádzam na materskú, tak premýšľam či to riešiť teraz - že popri materskej by som si kurz urobila, tak mu to navrhla, alebo to nechať na potom.. vracať sa budem po roku a pol, nemôžem zostať 3r doma.

wagea
27. feb 2024

@hanicka1995 je dobré, že už vieš, čo-to o praxi. Ja by som asi nešla v tomto prípade cestou kurzov, ale predplatným napr. takého cus.sk - je tam množstvo školení, poradenstvo, minikurzy s materiálmi, čitáreň otázok a odpovedí... môže to zaplatiť kľudne firma - odôvodniť to môžeš aj tak, že prístup budú mať všetci, nebude to len pre teba a už sa každý podľa seba a svojej motivácie a chcenia niečo navyše naučí a niekam sám posunie. My sme tak mali jedného času zaplatený prístup ku niečomu podobnému (to bolo asi 8 rokov dozadu) a z celej kancelárie som to využívala len ja a šéfka - ona to videla, vedela, preto sa to následne odrazilo na mojom postupe, mzde atď... nehovoriac o tom, že ma to posunulo ďalej a úplne som sa osamostatnila... mali sme povolené presedieť nad školeniami, článkami a všetkým, čo ponúkali, aj pol pracovnej doby s kávičkou v ruke (ak sme stíhali, ale priestor tam bol, čo si budeme klamať - minimálne popri rannej, doobednej a poobednej káve namiesto tliachania a obzerania eshopov a soc. sietí sa čas nájde). Ja osobne by som volila popri MD túto cestu.