Kurz účtovníctva

16. okt 2022

Ahojte baby. Chcem sa spýtať či tu je niekto kto si robil kurz účtovníctva. Že či sa dá po tom kurze plnohodnotne zamestnať ako účtovníčka. Ďalej koľko stojí taký kurz. A koľko zarobí taká účtovníčka v TN kraji. Ďakujem za odpovede. Blbé odpovede si nechajte

vulka
16. okt 2022

Určite nie plnohodnotná účtovníčka. Ale ak Ti to dobre myslí, tak rýchlo do toho vojdeš.

gemerka17
16. okt 2022

Po kurze bude z teba junior účtovník. Reálne nič nebudeš vedieť. Za 3 mesiace budeš mat rychlokurz účtovníctva a z toho budeš mat predstavu o com účtovníctvo je. Takýchto kurzovych uctovnikov je mraky a čím ďalej ideš od mesta, tým je menšia šanca, rozumej nulová sa zamestnať. Aj v BA by si musela posielať veľa životopisov, aby ti dal vôbec niekto šancu.

oli18
16. okt 2022

@vulka dobre mysliet je malo. Musi ovladat x predpisov a zakonov.

vevesh
16. okt 2022

@oli18 @gemerka17 a to sa na kurze neuci? Myslela som si, ze je to normalne....ja som po kurze normalne vedela vsetko uctovat pre normalnu priemernu firmu🤔🤔🤔 dokonca aj zopar specifik nas ucili...

jannka89
16. okt 2022

Moja kamoška si robila tento kurz cez upsvar, väčšina ponúk práce je s praxou, ale hneď na prvom výberku tromfla aj ľudí s praxou, a zamestnala sa... Riešili tam úlohy a ona získala jediná 100 percent, veď na tom kurze riešia aj praktické úlohy...

aurinia
16. okt 2022

Neodporúčam. To sa radsej prihlas externé na ekonómiu, popritom sa zamestnaj vo uct. firme ako studentka. Z kurzu nikdy nedobehnes to čo ti dá skola a prax. Neodporúčam. Je to práca plná stresu. Stále sa musiš učit nové veci a z prečitania zákona to ako začiatočník nepochopis. Školenia sú drahe. Viac zarobis a s menej nervami ak zacnes robiť napr mihalnice. Ak sa vsak zamestnáva len ako fakturant, prípadne budes zameraná v nejakej firme len na určity úzky okruh daní. To by sa jak tak dalo. Ale na komplexné učtovnictvo to nestačí.

oli18
16. okt 2022

@vevesh a uz si mala danovu kontolu?

vevesh
16. okt 2022

@oli18 ano. Vsak sme prebrali vsetky relevantne zakony na kurze, naucili sa uctovat pisomne, aj v pocitacovych programoch, aj co robit, ked je nieco specificke v uctovani a kde hladat aktualne zakony. A preto sa cudujem, co to za kurzy su, ze sa zakony a co. neucia (a teda na co taky kurz sluzi vlastne🤷‍♀️). Vsak samotne cisla uctovych kont sa vie naucit kazdy🤨🤨🤨🤨 ale co odkial kam v akej vyske nauctovat je ina vec...

gemerka17
16. okt 2022

@vevesh dostaš rýchlokurz a niektorí ledva stihnú pochopiť o čom účtovníctvo je. Prax nulová, i keď pár príkladov z praxe by na kurze mať mala. Je veľa rôznych firiem kto takéto kurzy robí a kvalita je rôzna. Sú aj také, kde ani tú faktúru nevideli a nie to sa ešte dostali na pc k programu. Zamestnávatelia to dobre vedia a podľa toho aj pristupujú. Preto niektorí sa vôbec nevedia uplatniť ani v tej účto kancelárii. Cena kurzov sa pohybuje okolo 800-900 e. Pre účtovníkov na trhu práce je miesta dosť, závisí však aká je kvalita účtovníka. Holt aj po "senior účtovníčke s 20 ročnou praxou" nájdem milión chýb a postupy účtovania snáď ani nevidela. Autorka musí dostať pracovnú príležitosť a potom sa vzdelávať ďalej.

vevesh
16. okt 2022

@gemerka17 🙈🙈tak uz sa necudujem, ze je uplatnenie s takym kurzom na milu jarmilu...

kamasovadana
7. nov 2022

@vevesh
@vevesh mohla by som sa spýtať či ste absolvovali nejaký kurz učta a ak áno vedeli by ste odporučiť ktorý by za tie peniaze vôbec stal kde vás naučia aj tie zákony , doklady a akú takú prax na pc ?

niksniks9999
11. aug 2023

Dobrý večer,má tu niekto kurz cez Midaro?ďakujem

bambulkal123
1. dec 2023

@vevesh ahoj,môžem sa opýtať kto bol v tvojom prípade poskytovatel kurzu? Ďakujem pekne 🙂

kamasovadana
1. dec 2023

@niksniks9999 Mam kurzy cez Jaspis a super odporucam