Ahojte, som na MD a keďže jednak mám vela času, okrem toho máme s priateľom sro-cku, takže by sa mi účtovníctvo hodilo a nechcem sa po MD ani vratit do starej prace a rada by som sa venovala účtovníctvu. Keďže som doma bola by som za online kurzy. Nejaké som už pozerala na internete, no chcela by som si od vás vypýtať názor, aké máte a kde skúsenosti atd… 🙂 dakujeem
Kurz Ti neviem odporucit. Ale, samotny kurz uctovnictva Ti nebude stacit. Mozes urobit kurz a potom sa na cas zamestnat u niekoho, aby Ta zaskolil, nasledne treba chodit stale na skolenia, lebo, zial vela a rychlo sa menia zakony, stale treba vsetko sledovat a dostudovavat.
ak to chces len pre vlastnu sro a mas dostatocne velke sebavedomie a plny ucet penazi na pripadne pokuty, tak preco nie. za mna je kurz maximalne pre tie, ktore maju za sebou ekonomicke vzdelanie ako je obchodna akademia, ci predtym SEŠ a praci sa dlhsie nevenovali a teraz si chcu tymto stylom osviezit svoje vedomosti, ale urcite nie na to aby Ta to zivilo.
no zase ja nesuhlaism s nicim tu pisanym, ako vzdy. Vsetko zalezi na sikovnosti cloveka. CO sa tyka podvojneho uctovnictva sro, postup je ROKY rovnaky (ak sa meni nebodaj nieco v tomto, vzdy sa o tom hovori, ale vacsinou su to take speci veic, ze niektore firmy nevidia "speciality" vobec, nikdy. Su uctovnicky, ktore to robia roky, a stale sa stane ze nieco vyhladavju, pretoze ten pripad maju prvykrat). JE na to jedna uzasna knizka, ze postupy uctovania od Cenigovej, k tomu treba vediet ako to uctovnictvo funguje, cize kurz/zauctit sa/ ale nie len ako uctovat, ale ako ukoncit rok/zacat, uzavierkove operacie, atd, cize KOMPLET, na VS = myslim dva semestre sme mali, ako nasledne toto nejak prekonvertovat do suvahy, vykazov, danoveho... a K tomu zakony, danove a uctovne. Zmeny zakonov, na to mi staci celkovo poziret mozno 3-4 skolenia a mat upozornenia nastavene, aby mi prisla sprava ked daco... vacsinou na fb uctovnici hned hlasia co sa chysta. Ak to chces na vlastnu firmu, vies sa to naucit od priatelovej uctovnicky napriklad... chysta jej doklady na zaciatok. Ano najlahsie je naucit sa a potom sa zamestnat, ale s mojimi skusenostami, ziadna riadna uctovnicka nebude ucit len tak niekoho, vacsinou na to ani nemaju cas a ani chut.
Specificke veci sa ucia aj tak v pochode ako smernice, co treba vediet je majetok/odpisy, a ine veci, vsetko je to ale v zakonoch uvedene a lahko dohladatelne.
Ako lahke to nie je, ale zase ani ziadna jadrova fyzika. Poznam zeny, ktore to dali ako nic, ine si spravili kurz a prisli na to, ze to nie je pre nich (jedna povedala, ze sa nebude hrabat v papieroch, ma z toho suche ruky, tak je manikerka :D a dalsie to proste nebavilo a celkovo z toho mali gulas, lebo tie uzavierkove veci su divocina zo zaciatku), ale to iste je aj s mzdarkami, atd... Urcite je to velky rozsah informacii ktore musi taka uctovnicka spracovat, kym dospeje do stavu, "robit sama".
Dobrý večer, je tu niekto kto ma kurz cez Midaro?ďakujem
@simca06022011 Ďakujem za rozsiahlu odpoveď veľmi ste ma povzbudila. Ja by som chcela skúsiť kurz od agentúry VAV. Ale neviem či začať kurzom personalistika a mzdové účtovníctvo, podvodným účtovníctvom alebo jednoduchým účtovníctvom. Viete poradiť? Ďakujem veľmi pekne
no tak ja sa skolim v CUS, ale ci robia kurzy ucta neviem. Ostatne veci ale urcite ano uctovne, danove. Tak si to pridaj do zdrojov 🙂)