Kurz podvojného účtovníctva

6. júl 2024

Ahojte, absolvoval niekto prosím kurz podvojného účtovníctva? Je možné sa potom zamestnať vo firme ako účtovník? Alebo administrativny pracovnik?
Účtovníctvo som mala na strednej škole takže niečo by som si ešte možno pamätala ale nikdy som nepracovala so žiadnym programom a podobne ..

isis234
6. júl 2024

napíš do MIDARO, či robia kurzy. Boli recenzie, že všetci absolvovali, aj im hľadali prácu

subartic
6. júl 2024

po kurze by som ta do mojej firmy neprijala na pozíciu účtovníka . To nestačí .

sweaaa
6. júl 2024

Áno, ako junior účtovník.

oli18
6. júl 2024

Kurz absolvovat mozes, ale na miesto samostatnej uctovnicky by som ti neradila ist. Najlepsie je zacat robit pod vedenim skusenej uctovnicky, ktora ta zasvati do vsetkeho a pomize ti, ked si nebudes vediet rady. Je to neskutocne rozsiahla agenda, kde sa za chyby plati. Doslova.

sweaaa
7. júl 2024

A urob si aj kurz dane z príjmov PO (zákon môžeš sama začať čítať, dá sa v tom vysomáriť) a kurz DPH (a v tom sa podľa mňa vysomáriť nedá, tu potrebuješ veľmi kvalitný kurz). No a potom musíš mat šťastie na skúsenú účtovníčku, ktorá bude aj ochotná odovzdávať vedomosti, ako už bolo hore písané.

muchotrafka298
7. júl 2024

S kurzom urcite nemozes uctovat sama. Zacat mozes ako pomocna uctovnicka pri niekom, kto uctuje v danej firme a kvazi Ta zauci do veci. Lebo tam fakt kazda jedna chyba stoji peniaze a neznalost zakona neospravedlnuje. To je systematicke celozivotne vzdelavanie, lebo zakony sa menia neustale a ty nemozes uctovat tak, ako si sa naucila, ked su tam zmeny. Hlavne co sa tyka dani, DPH a pod. My sme mali taku kolegynu, co ako studentka nastupila na miesto pomocnej sily na ekonomicke a neskor isla na vikendovy kurz a potom "uctovala". Bola to katastrofa, len ona mala nad sebou dalsieho cloveka, co robil danove priznania a kontroloval po nej vsetko.
Nikto nezoberie cloveka s kurzom, co v zivote nerobil uctovnika z dovodu, ze tam treba vediet vsetko a vela a spravne.
Ako spravne napisala @oli18 vyssie, ze chyby sa v tejto oblasti plati, za kazdu jednu a nie malo.

sweaaa
7. júl 2024

Baby majú pravdu ale zas tak náročné to nemusí byť. Môžeš si zvoliť jednoduchsiu cestu a neašpirovať na senior/hlavného účtovníka. Ja poznám niekoľko ľudí, ktorí sa dali na účtovníctvo bez predchádzajúcich skúseností, boli zaučení na určité procesy/ fakturáciu/spolupracu s IT oddelením. A to je presne tá administratíva, ktorú si chcela robiť. A neskôr uvidíš, či toto je cesta pre teba. Každopádne kurzy si sprav, nech vieš na pohovoroch dokázať motiváciu, inak ťa asi nepríjmu.