Dobrý večer, mám dokončenú strednú školu kuchár bez maturity. Maturitu som si chcela dokončiť ale zároveň som začala aj pracovať a bohužiaľ som to nezvládala tak som maturitu nedokončila, budem si ju chcieť dorobiť ale kucharčina má aj tak nebaví. Teraz som tehotná a som na úrade práce. Nevedeli by ste mi poradiť nejaký kurz, ktorý by som si mohla spraviť? Nemusí byť hradený cez úrad práce ale bolo by to lepšie. Ďakujem ☺️🤗
osobne vykasli sa na kurz a dorob si maturitu, ta je za mna dolezitejsia ako nejaky kurz.
@tyrkysova_lentilka áno viem som z okresu Námestovo a tie kurzy čo som ja pozerala tak tu ani práca taká nieje. 🤷♀️ Tak ja neviem skúsim hocičo čo by sa najviac mne priblížilo len neviem čo no. 🥲
@kajka21
Každé vzdelávanie je plus do budúcna. Neviem aké sú momentálne kurzy v ponuke cez UPSVaR, ak ešte nemáš jasnú cestu skúsila by som nejaký všeobecnejší kurz, ktorý by sa mohol hodiť vo viacerých oblastiach.
Na začiatok asi záleží na tom či by ťa bavila administratívna práca alebo manuálna a od toho ísť pomaly ďalej.
Nie je nič horšie ako robiť roky prácu ktorá ťa nebaví a frustruje.
@tyrkysova_lentilka a taku tu administratívnu prácu by som mohla zo začiatku robiť aj bez maturity? Alebo neviete? Akože ja sa rýchlo učím ja som aj na strednej mala iba samé 1 a skončila som školu s vyznamenaním 😂 už len sa mi nechcelo učiť ďalej hlavne pri práci som to nezvládala lebo som nemala ani vodičák ani auto, v 18 som sa odsťahovala od rodičov a už som to proste nedokončila. Určite si ju dokončím len nie hneď teraz.
@kajka21 nemyslím si, že by ťa na pozíciu administratívnej pracovníčky vzali len s výučným listom bez maturity. Ľudia majú problém sa dostať na takú pozíciu aj s maturitou. Určite si ju dorob. Kurzy cez úrad prace skôr také ako manikerka, kaderníčka podľa mňa. Opatrovateľský kurz. IT ak ti to ide.
@kajka21
Či by ťa zobrali s momentálnym vzdelaním je otázne, úplne to závisí od firmy, každá má iné podmienky. V praxi je momentálne stále vzdelanie dôležité, ako čoraz viac je kladený dôraz na skúsenosti a povahové vlastnosti. Je jasné, že máš veľkú prvotnú nevýhodu oproti väčšine potencionálnych konkurentov, pretože pri tvojej generácií sa maturita očakáva tak nejak automaticky a ak nie je, je to výkričník pre personalistu.
Preto potrebuješ pozitívne zaujať v životopise alebo sprievodnom liste, aby mali chuť ťa kontaktovať. Ono zase nič nie je nemožné
Záleží na tom, čo ťa baví a čo by si chcela v budúcnosti robiť, tých kurzov je množstvo