Kurz na grafický dizajn

13. júl 2021

Ahojte. Chcela by som si urobit kurz na graficky dizajn. Uz som podala ziadost na urad prace ale zamietli mi to ze nesplnam poziadavky. Myslite ze sa to dokazem vsetko naucit aj sama doma a potom si najst pracu v tejto oblasti? Mam umelecku skolu takze nieco uz viem. Zaklady photoshopu ovladam ale to je tak asi vsetko

ella_price
13. júl 2021

Naučíš sa to aj cez YouTube návody a knihy o grafických programoch, ale nie je to žiadne terno. Väčšinou takýchto miest je zabraná a väčšinou hľadajú ľudí s praxou, ktorí vedia ovládať aj všetky ostatné Adobe programy ako InDesign, Adobe illustrator a ďalšie.
Ak si ale naozaj dobrá, vieš programovať a vytvárať stránky, tak potom si môžeš niečo založiť aj sama, poprípade byť tak dobrá, že sa vypracuješ.
Študovala som na strednej propagačnú grafiku a dejiny umenia ale ani jeden zo spolužiakov grafika nerobí.🤷🏻‍♀️

s_a
13. júl 2021

No a skús si pozrieť aj figmu..

poopsie
13. júl 2021

Môj manžel má vystudovanu školu v Hodruši.. A asi jediný z triedy robí grafika... V skooe a na kurze ťa nikto nenaučí potrebné veci... Vsetko je to prax....môj muž robil dlho vo faxcopy... Od predajne po najvyšší manažment...

s_a
13. júl 2021

Naučiť sa dá podľa mňa ak máš k tomu vzťah.. ak vieš po anglicky tak kurzov je veľa

poopsie
13. júl 2021

Najviac robí v ilustratore... Je super vidieť jeho prácu v obchodoch a na bilboardoch, dokonca aj v dedolese. Som na neho hrdá...

luccija
13. júl 2021

Prečo Ti ho zamietli?podľa mňa si ideálny kandidat

ella_price
13. júl 2021

@poopsie FaxCopy je tuším najväčšie zlo pre grafikov. Keď som tam brigádovala rok, tak mi šéf hovoril, že som jediná, čo tak dlho vydržala 😂😂

belllinka
13. júl 2021

Vo faxcopy stale hladaju nejakeho grafika, asi to tam take uzasne nebude 🙂 A hlavne ani nepozaduju Ilustrator, ale Corel 🙂 A plat teda tiez bieda

poopsie
13. júl 2021

@luccija neviem asi by kadernícke tiež neudelili kadernícky kurz.... Na umeleckej sa to učí... Už v akej miere je vizitka školy. Učí sa to každý odbor...

poopsie
13. júl 2021

@belllinka ja som napisala, že je to tam úžasné?

poopsie
13. júl 2021

@ella_price neviem presne ako dlho tam bol (vtedy sme spolu nemali taký vážny vzťah) našiel si tam prvého dobrého staleho zákazníka... Potom reagoval na ponuku z centráli... Nedá sa niečo robiť zo dňa na deň... Môže ísť robiť aj do inej takej spoločnosti 🤷‍♀️hádam nieje faxcopy monopol

autor
13. júl 2021

@luccija netusim. Mam 22 a na urade som 6 mesiacov takze fakt neviem ake su tam podmienky :D

autor
13. júl 2021

@belllinka Corel sa ucim tak mozno na zaciatok skusim faxcopy. Len sa mi pokazil pocitac kde som ten corel mala nainstalovany a na notebook sa mi nezmesti. Blba situacia 😃

poopsie
13. júl 2021

Kam si chodila na školu? Ja do Kremnice

autor
13. júl 2021

@ella_price dakujem za info, skusim popozerat na youtube.
@poopsie chodila som v Ba na umelecku. Ale iny odbor ako graficky. 🙂 malba

poopsie
13. júl 2021

Ináč ja sa tomu môjmu nešťastnemu odboru vôbec nevenujem... Spravila som si pomaturitné štúdium na inej škole... Popri práci a dieťati..🤔A súkromne určite niekto ti spraví kurz 😉len vsetko stojí peniaze

poopsie
13. júl 2021

Preco si nesla na výšku?

poopsie
13. júl 2021

Ja čo som teda počula v BA má hádam šupka úroveň... Kremnica je už nadobro zničená..

autor
13. júl 2021

@poopsie no však ja som si tiež spravila kurzy ale stálo ma to veľa peňazí a bolo to zbytočné. :D

autor
13. júl 2021

@poopsie na výšku ma nezobrali bolo toho na mňa moc a nedala som to. Zobrali ma na uplne iný smer ale to som neriešila lebo ma to nebavilo.

poopsie
13. júl 2021

Keby si mi napisala sukromne, dám ti možno dobrý tip na školu

s_a
13. júl 2021

Corel sa ucis zbytočne 🙈🙈 to už hádam v žiadnej dobrej firme v Tom nerobia

autor
13. júl 2021

@s_a hmm ale videla som ze niekde to praveze potrebuju 😄 ale diky za info

s_a
14. júl 2021

Tak niekde ešte určite hej, ale viac zaujmes určite, keď sa budeš učiť tu figmu

lienkashcj
6. aug 2022

Ahoj ako ti to ide s grafikou? Živíš sa tým? Alebo?

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz