Kurz manikúra verzus kurz pedikúra

1. júl 2023

Rozmýšľam, že si spravím jeden z týchto kurzov, ale nie som si tým istá ktorý... Ktorý by ste si vybrali vy?

luccija
1. júl 2023

Pedikúra, ale zase je vela ľudí čo si potrpia na pedi len v lete takí sezónni zákazníci, ale máš veľkú klientelu starších ľudí, problémy s nechtami, kurie oko ..na manikúru si ľudia viac potrpia je ju vidieť🙂
A finančne na mani nepotrebuješ kreslo, brúsky a iné drahšie veci.Ale, ak si mám vybrať tak pedikúra

babovka2321
1. júl 2023

Ja osobne by som nemala zaludok byt pedikerka. Tam nepridu len zeny s krasnymi chodidlami. A manikura je takmer na kazdom kroku.

stanka_k
1. júl 2023

Manikura je na kazdom kroku, tak je tazsie sa presadit....
No pedikura pojde vzdy, skrz rozne problemy a ich osetrenia, ak nie estetiku...aspon u nas je celkom zaujem... no na to treba zaludok, povacsine to nie su iba udrziavane damske nohy...kuk nejake pefikury na fb, ig..davaju casto fotky pred...a teda z mojho pohladu je to uz viac "zdravotne"

janetinka27
1. júl 2023

Chces ist na zivnost abo sa zamestnat u niekoho? Na zivnost nestaci bezny kurz, treba osvedcenie o uplnej kvalifikacii

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. júl 2023

@janetinka27 To získam kde?

janetinka27
1. júl 2023

vydava ho zivnostenska komora, informuj sa tam, je vo viacerych mestach

luccija
1. júl 2023

@janetinka27 stačí kurz a na konci sa robí živnostenská skúška stojí cca 200 eur

janetinka27
1. júl 2023

@luccija ano, ved ta skuska na zivnostenskej komore, kde dostane osvedcenie o uplnej kvalifikacii (samotny kurz nestaci)

luccija
1. júl 2023

@janetinka27 áno, ale si to tak napísala ako, keby to bolo niečo extra aspoň ja som to tak z tých pismenok pochopila možno zle🙂keď som čítala firmy, ktoré robia kurzy bolo tam písané kurz sa končí živnostenskom skuskou.

janetinka27
1. júl 2023

@luccija nie vsetci si robia zivnostensku skusku, niekomu postacuje kurz a neplati zbytocne za skusku.ja som sa jej pytala, ci chce zivnost abo zamestnanie, bo ak zivnost, potrebuje aj skusku, aby dostala osvedcenie o uplnej kvalifikacii. Dalsou moznostou (z viacerych) na preukazanie odbornej sposobilosti je predlozit "obycajne" osvedcenie z kurzu bez zivnostenskej skusky, doklad o ukonceni najmenej strednej skoly a naslednu prax rok v odbore abo dva roky v pribuznom odbore.

janetinka27
1. júl 2023

@luccija mnohe skoly a zariadenia, co robia kurzy na ziskanie "zakladneho" osvedcenia maju akreditaciu iba na vydavanie tychto osvedceni ale uz nemaju opravnenie na vykonavanie skusok na overovanie odbornej sposobilostia sucasne viazanu zivnost na overovanie odbornej sposobilosti. Mnohi ludia absolvuju len kurz a o skuske nemaju ani potuchy.

zuzana76
1. júl 2023

vybrala by so si pedikuru, zda sa mi to take viac zdravotnicke