Kurz cez Úrad prace

viktoria1271
7. dec 2024

Dobrý deň prosím vás chcela by som sa opýtať či ste teraz niekto nerobili kurz cez úrad prace ja som žiadala už minuly mesiac ale kurz mi neschválili no pani na úrade mi povedala že kľudne môžem skúšať dávať ďalej čiže som si podala znova no len neviem čo napísať do dôvodu prečo žiadam o kurz keďže som už jeden dôvod písala a asi nebol veľmi presvedčiví keďže mi to neprešlo vyštudovanú mám hotelovú školu a kurz som chcela manikerku keďže by má strašne bavilo a chcela by som sa tomu reálne venovať neviete mi poradiť čo napísať do toho odvôvodnenia aby to prešlo ? Ďakujem už vopred a prajem vám krásny deň 🙂

annie6
7. dec 2024

ja som pocula, ze teraz co su projekty , tak sa nepreplacaju kurzy taketo ako maniker,kadernicka a pod...inak zamerane su na zrucnosti

viktoria1271
autor
7. dec 2024

Kurzy preplácajú na všetko čo si len zamyslite len si musíte sama nájsť školiteľa je to pre všetkých zamestnaných nezamestnaných živnostníkov mamičky na materskej
@annie6

annie6
7. dec 2024

@viktoria1271 to viem, len som proste pocula, ze teraz tie skraslovacie a pod nepreplacaju, take uctovnictvo by nebol problem npr.

melanta
7. dec 2024

@viktoria1271 presne to, čo píše @annie6 som počula z viacerých strán aj ja a aj som tu čítala viac krát na koníku, že to ženám povedali na úrade. Že živnostníkov ako manikúra a podobne je extrémne veľa, tak to často z tohto dôvodu zamietajú.

V každom prípade, ak chceš robiť manikúru a nechty, predpokladám, že máš prelúskanú konkurenciu, dopyt, cize vieš, že v tvojej lokalite je ponúk na tieto služby málo, ale dopyt veľký. Že máš prehľad, kde by si mala prevádzku, ako by si si zabezpečila materiál, čiže máš na to finančné prostriedky. Že vieš, ako by si sa prezentovala, aby si získala dostatok klientely skôr ako za roky. Toto všetko napíš do odôvodnenia.

denkabemommy
7. dec 2024

@viktoria1271 treba počkať do januára, kým nečerpajú nové financie, ku koncu roka im pokladnica zíva prázdnotou a preto kurzy neschvaľujú. Ďalšia vec je, že kurz musí byť akreditovaný a posledná vec (neviem, či sa týka všetkých alebo len nezamestnaných) potvrdenie od budúceho zamestnávateľa, že po ukončení kurzu sa môžte uňho zamestnať (info priamo z upsvar)

margotka17
9. dec 2024

@annie6 dnes bola moja známa na úrade, chce si urobiť kurz sanitarky, vraveli jej, že taký vôbec nerobia, že teraz nepreplácajú kurzy. Bola v KE.

annie6
10. dec 2024

@margotka17 na úrad už treba dôjsť s tým,že aký kurz má človek vybraný(oni neponúkajú) ale ako bolo spomínané,už asi nebudú financie a treba počkať na nový rok keď majú nové dotácie a vtedy skúsiť