Ahojte, neriešite to teraz niektorá? Chystám sa žiadať si o kurz cez ÚPSVaR. Poskytovateľ kurzu má možnosť absolvovať kurz cez ÚPSVaR ako nezamestnaný alebo ako zamestnaný/rodič na RD/MD. Je v tom nejaký rozdiel? Som aj nezamestnaná, aj matka na RD. Zatiaľ nie som v žiadnej evidencii. Je niektorá varianta lepšia alebo je jedno, ako budem žiadať? Veľmi by mi pomohla osobná skúsenosť, keďže pani na úrade mi druhý deň nedvíha telefón.
@slavomira236 ano, ale tento rok otvorili nový projekt, pozri si národný projekt Zručnosti pre trh práce 🙂
Informuj sa na referate ooradenstva ci je rozdiel v posudzovani ak by si bola zaujemca a ak uchadzac a ci by dany kurz mohol byt schvaleny alebo nie, lebo zakonny narok nan nie je.
@9lf9 práve preto, že to posudzujú individuálne...snažím sa tam dovolať druhý deň zatiaľ bezúspešne...tak skúšam ďalej
Ja som na predlženom RD. Nezamestnaná neevidovaná. Bola som sa zaevidovat ako Záujemca o zamestnanie. Mala som si nájsť sama kurz. 100% preplácajú kurzy čo su akreditované a 80% tie čo nie sú. Ak niekto bude na kurz dochádzať preplatia mu náklady do výšky 190e.
Ja som podala prihlášku, čakám kedy mi pošlú papiere čo odovzdám na UP na schválenie. Ci to schvália neviem. Nie všetkým to môžu.
To pre zamestnanych(v danom case na materskej rodicaku) to je len pre zamestnanych . Bolo to minuly rok nejak nestrat pracu vzdelavaj sa ci ako sa to volalo. Pre nezamestnanych su kurzy pre tych co su v evidencii o zamestnanie . Neviem co je momentalne v ponuke . Ja ked som sa minuly rok pytala na kurzy vraj ze neponukaju oni nic mam si najst sama spravit zaplatit a poziadat ci preplatia. Ja som evidovana ako nezamestnNa . Viem ze v minulosti nukali kurzy pre nezamestnanych