Kurz a práca z domu

22. sep 2024

Ahojte, rozmýšľam nad tým, že si urobím nejaký kurz a najlepšie taký, aby som mohla pracovať len z domu. Máte niekto osobnú skúsenosť? Aký to bol kurz? Oplatilo sa vám to finančne?
Ďakujem

blondinka95
22. sep 2024

🍿

ms_green
22. sep 2024

IT sektor. Testing, programovanie, databázy. Ale nečakaj že si spravíš kurz a hneď budeš mať 100% home office. Baby, čo k nám nastupujú po kurzoch majú väčšinou 3-4 mesiace full on-site na zaučenie, potom nejaký pomer HO a práce z officu a úplne full remote až po nejakých 2 rokoch.

martinkatinka
22. sep 2024

Aj ja chcem taky kurz 😉 a som citala, ze exiistuje kurz "supervizaz" a potom mozes radit zenam ako sa maju obliekat a licit...
A urcite existuje aj kurz "superasistentka", no to neviem, co by potom mohla robit 🤷

olimuc
22. sep 2024

Napr uradny prekladatel … sprav si peciatku na atraktivne jazyky a mozes pracovat len z domu. Dost ide Nemcina a uzivi sa aj spanielcina … len jazyk uz musis ovladat ako native a k tomu dorobit oblast co chyba plus skusky

koniarova
22. sep 2024

Hmmm. Dosť naivná predstava. A ešte 5000 zarobiť k tomu.

melanta
23. sep 2024

@olimuc nemčina a španielčina je dosť bežná. Ak sa živiť jazykom, skôr by som odporúčala severské a ázijské jazyky. Tlmočníkov/prekladateľov s angličtinou + severský/ázijský jazyk je výrazne málo, takže sa vedia rýchlo a veľmi dobre uplatniť.

melanta
23. sep 2024

Autorka, ak máš certifikát C1 z francúzštiny a C1 z angličtiny alebo nemčiny, máš maturitu, nepotrebuješ ani kurz. Mám ponuku práce - full remote prácu, zahraničná spoločnosť pôsobiaca mimo SR, príjem 4000 eur. Avšak je to plnohodnotná práca, nemožno ju robiť, ak má človek doma malé dieťa.
Inak, skús možno kontretizovať, čo myslíš pod pojmom "kurz". Veľké firmy výrazne znižujú počet ľudí, ktorí robia z domu. A tí, ktorí tak robia, musia vedieť zamestnávateľovi niečo ponúknuť. A na to väčšinou nestačí kurz. Takže skús napísať, aké máš vzdelanie, akú máš prax, aké jazyky a na akej úrovni ovládaš a čo ťa baví.