Ahojte, chcela by som Vás poprosiť, či by ste mi nevedeli poradiť, ktorú lekársku fakultu si mám vybrať. Rozhodujem sa medzi Lekárskou fakultou Univerzity Komenského a Lekárskou fakultou Masarykovej Univerzity. Ktorá je lepšia, prípadne kvalitnejšia? Ak máte nejaké osobné skúsenosti s týmito školami, kľudne ich napíšte. Za každú odpoveď budem rada.🫀
Najprv urob prijimacky, potom sa rozhoduj. Vela stastia.🙂
Tak ja to poradim uplne presne- pozri si na Masarikovej ich projekt- najmodernejsia skusobna nemocnica pre studentov snad v ramci strednej EU 🙂 ... Oni tu normalne vybudovali celu nemocnicu, kde su figuriny napojene na pristroje - to nevymyslis 🙂 Dcerka chce byt tiez lekarkou a riesime teraz akoby sa tam mohla dostat na staz 🙂.
@aeruginosa práveže ja som ešte v 3.ročníku a bolo by fajn rozhodnúť sa teraz, aby som vedela kam sa primárne pripravovať 🙂)
Brno, mam tam dceru. Teraz je tretiacka, je velmi spokojna. Na Slovensko si ani nedavala prihlasku.. A ich fakulta a este olomoucka isli pocas celej pandemie prezencne. Ostatne fakulty SK, CZ skoro jeden cely rok distancne.
Jednoznačne Brno
@petkavka ona už študuje medicínu? ☺️
@petkavka či akú stáž vybavujete?
Masarykova. Kľudne chod pozrieť na DOD.
Určite do Čiech. Brno/ Olomouc. Na svk je to proti cr ako 100 rokov za opicami
Priebežne si pozri, aké sú šance, prihlásení/prijatí, či je to reálne.
Minimalne do Ciech alebo este viac na zapad. Slovenske skolstvo je vo vseobecnosti zaostale. Zbytocna strata casu
Studovala som sice iny odbor, aj na SR aj v Brne, a ceske VS su kvalitou uplne niekde inde 👌
Este nestuduje - ale rada by sa pozrela do tej nemocnice na operaciu - zatial tam ale staze co viem nerobia :/ ...Ale snad sa to v buducnosti zmeni
Chod do čiech...uplne iny pristup