Ahojte, mam 29r, ukoncene maturitne vzdelanie. Nejaky ten cas uz rozmyslam nad studiom vysokej skoly, no doteraz som sa k tomu "nedokopala". Pravdupovediac, neviem kde a co konkretne.. Avsak,zaujalo ma online studium, ktore niektore vysoke skoly ponukaju. Ake s tym mate skusenosti ?
@e_owyn Ja myslim, ze coskoro uz skoly prejdu na prezencnu vyuku, takze online skonci. Bolo to len kvoli covidu. Myslela som si, ze toto je jasne kazdemu😉
Ahoj,mas na mysli externú formu studia? To je niečo úplne iné ako online
@dskjhfdlkdjhl myslela som,ze kazdemu je jasne,ze nepisem o online vyucbe kvoli covidu 😉 niektore skolu ponukaju dennu formu, externu a online vyucbu ..
no, myslím že autorka si poplietla formy a myslí externú formu štúdia. Online forma ako taká nie je. Tá bola v rámci denného aj externého štúdia, kvôli Covidu.
@e_owyn no nie, nie je. Ak si to myslela inak, tak si to tak aj mala napísať.
@suzitok ahoj, nieco taketo som myslela - https://hnporadna.hnonline.sk/moja-kariera/4506...
@kvetinka75 nic som si nepoplietla - https://hnporadna.hnonline.sk/moja-kariera/4506...
@ibrunova napriklad...http://www.vsm.sk/online/
sak si si to sama nasla vysoka skola manazmentu prispevok je 10r. stary a skola mne osobne pride nekvalitna
Je denná a externá forma štúdia. Iná nie je. Z dôvodu pandemickej situácie prešli viaceré VŠ na kombináciu prezencného s dištančným spôsobom vyučovania. Od tohto letného semestra už skoro všetky už len prezenčne v danej forme. To že si individuálne nejakú hodinu v kurze dajú online, závisí od prednášajúceho a rozhodnutia dekana... A predpokladám, že vzdelanie sa nevyberá podľa formy štúdia, ale odboru, ktorý chcem študovať. Alé tak, sociálna práca to istí...
@e_owyn Ano, tento sposob vyuky je pomerne bezny napr. v USA, tu v tychto koncinach ani velmi nie. Viem, ze takymto sposobom si aj nasi studenti mohli urobit nejaky certifikat v USA, ci im to tu niekto uznal, to netusim. Aktualne VS zoberu na dennu formu snad kazdeho (pokial sa nebavime o nejakych lepsich odboroch, napr. medicina, umelecke skoly a podobne), takze nie je velmi dovod studovat takto-mozes si vybrat klasicky prezencne alebo dialkove studium. Tipujem, ze skoly, ktore ponukaju online vyuku (taku aku myslis Ty), su skor skoly hodne nekvalitne.
pokiaľ viem, tak vyslovene online sa na žiadnej slovenskej vysokej skole nedá studovat. Študuje sa len prezenčnou formou (= fyzicky v skole) a to buď denne alebo externe. Momentálne počas kovidu denné aj externé stúdium na vsetkých vysokých skolách prebieha online, ale čoskoro prejde znovu na prezenčnú formu. Ak z akéhokoľvek dôvodu nemôžes studovať denne, tak si podľa svojho zamerania pozri skoly, ktoré ponúkajú aj externé stúdium (= výučba po sobotách). Ale vyslovene "online univerzity" alebo "online stúdium" na vysokých skolách na SVK neexistuje. Ale niektoré zahraničné VŠ, napr. v Británii, takéto online, teda distančné vzdelávanie ponúkajú.
@e_owyn tak ak nie je problem jazyk, tak si najdi nieco v USA, tam bude asi najvacsi vyber.
VŠM - tak ako tu autorka témy pridala link ponúka externé štúdium aj plne v online forme (NIE LEN CEZ COVID) aj na Slovensku. Iste okrem toho ponúkajú aj klasické denné aj externé (víkendové). Ako jedna z mála škôl je tu prezenčné externé iba v soboty (nie kombi 1 deň týždeň, 1 deň víkend ako to má väčšia štátnych škôl). Ja som chodila Bc. cez víkendy a teraz Mgr. čisto online. Ak môžem povedať za seba, víkendy ma bavili oveľa viac, ten fyzický kontakt a interakcia mi dosť chýbajú. Online je vyučovanie oveľa náročnejšie na sebadisciplínu - každý deň za PC, oveľa viac zadaní na vypracovanie...komentujúce, ale majú pravdu v tom, že aj keď treba prihliadať na možnosti (časové, finančné atď.) hlavne treba, aby to človeka bavilo, inak je to za trest.
ak chces ist na vysku musis sa vediet orientovat na nete tak si hladaj a online sa studuje hlavne teraz v kovide