Ktoré externé štúdium sa dá zvládnuť popri materskej?

12. aug 2024

Poznáte nejaké externé štúdium, ktoré sa dá zvládnuť popri materskej?
Momentálne som tesne pred pôrodom, ale zamýšľam sa, čo bude za 2.5 roka.
Súčasná profesia ma už absolútne nenapĺňa. Som vyštudovaná masérka a bývam v TN okrese.

hederamonstera
12. aug 2024

A to by si sla studovat hocico? V takom pripade ani to ta nebude naplnat

ajka19
12. aug 2024

akékoľvek štúdium, pokiaľ Ťa bude zaujímať a budeš zvládať popri materskej

melanta
12. aug 2024

Súhlasím s @ajka19 akékoľvek štúdium vieš zvládnuť popri deťoch. Potrebné je vybrať si zameranie, ktoré ťa bude baviť, máš pre neho predpoklady a zároveň má uplatnenie na trhu. A samozrejme, potrebné je vybrať si normálnu vysokú školu, nie školy ako DTI a podobne, ktorých renomé je tragicky zlé a tak sú následne vnímaní aj ich absolventi.

henikap123
12. aug 2024

Susedka študuje externe pedagogicku keď mám pravdu povedať ani ju veľmi nevidím učiť sa 🙂 tri roky je štúdium na bakalára a môže učiť v škôlke. Ja som študovala ekonomickú externe, a ucila som sa non stop, plno prac sme písali, skúšky sme mali ako denní študenti bolo to veľmi náročné.

Musíš si sama zhodnotiť, že či sa zvládneš po večeroch učiť keď dieťatko zaspi. Ale keď sa chce, všetko dosiahneš.

evatko
12. aug 2024

Bc som začala študovat na MD s jedným malym dietatom. 3ti ročník som bola tehotná s druhým. Akoze bolo to náročné, ale dalo sa.
Určite som sa učila, najmä na štátnice, plus písanie bakalársky bol zahul, lebo druhé dieťa nespalo absolútne nič celé dni. Preto som nerobila štátnice v júni, ale až v auguste.
Na štúdium Mgr som si dala dlhšiu pauzu. Už mám tri deti a poviem Ti, za prvý rok som zostarla o 10 rokov. Nie je to nereálne, zvládneme to, ale teda, zdravotne problémy, nie ideálne podmienky, práca a ešte dobrovoľnícka práca....ľutujem veľmi, že som nepotiahla hneď po bc.

katika82
14. aug 2024

Ja som študovala externe stavebnú, začala som popri práci , bc som promovala už tehotná 4 mesiac a ING som pokračovala hneď, prvé skúšky s bruškom boli super každý bral na mňa ohľad 🙂)). Výhodu sme mali že prednášky sme mali za prvý semester 2 týždne v septembri a z 2 semester zasa 2 týždne vo februári, neboli povinné dôležité boli zápočty a skúšky. Ale ak som chcela čo najviac zachytiť tak som na prednášky chodila koľko sa dalo, drobec bol vždy u niekoho keďže som nekojila dalo sa to. Popri tom sme začali ešte stavať dom takže miestami to bol dosť zahul, ale s pomocou rodiny som to zvládla. Diplomovku som písala asi tak že 1 strana utekala som na stavbu ku chlapom s obedom, potom zasa kúsok, potom malý do toho, a takto dookola. Bolo to náročné na čas, priznám sa, že niektoré skúšky boli aj s ťahákmi 🙂)) ale pri písaní ťahákov som sa aspoň učila. Ako keby som nemala okolo seba rodinu, slobodnú sestru a švagrinú, svokru, ktorá v tom čase nerobila, ocina ktorý bol v tom období doma, maminu, ktorá keď počula drobca že nespíme prišla mi ho zobrať aby som si ja trochu pospala tak by to bolo určite náročnejšie. Manžel v tom období chodil na týždňovky a keď bol doma tak bol väčšinou na stavbe, ale spoločnými silami sme to zvládli a ja som školu ukončila a spromovala.