Kto sa chce so mnou rozprávať v nemčine?

jarmila13
6. apr 2024

Ahojte, žienky neviete mi poradiť, alebo niektorá z Vás by sa nechcela so mnou rozprávať v nemčine? Už 5 rokov sa dokola učím ale nemám s kým rozprávať a chcela by som sa dostať aspin na komunikačnú úroveň.
Mám 48 rokov, 3 deti rada varim, športujem.

mapypotkancek
6. apr 2024

@jarmila13 ahoj, asi neodpoviem priamo na Tvoju otazku, ale nemas moznost v ramci Tvojej prace pouzivat nemcinu? Ja som si tak naschval nasla pracu, ze mam denne 2 cudzie jazyky aktivne a je to super, denne som v aktivnom kontakte s jazykmi - pisanie, citanie aj posluchanie

jarmila13
autor
6. apr 2024

Ahojky, veď prave to je ten problem, v praci nemám možnosť nemčinu používať tak preto hladám nemecky hovoriacu kamarátku a najlepšie keby vedela len nemčinu a nie slovenčinu aby som sa čo to naučila

engel76
6. apr 2024

@jarmila13 ja by som mohla, ale asi len telefonicky vzhladom na vzdialenost. Napis mi prosim spravu.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mapypotkancek
7. apr 2024

@jarmila13 chapem, tak asi skusit cez socialne site, idealne v danej krajine, niekoho najst. Lebo Slovak vzdy bude mat nejake "chybicky krasy" v jazyku. Drzim palce

jarmila13
autor
8. apr 2024

@engel76 ahojky a cez messenger by si nemohla?

mapypotkancek
9. apr 2024

@jarmila13 este jedna vec mi zisla na um, ak mas nejake hobby (zahrada, knihy, zvierata, barsco) skusit sa pridat ku nejakej komunite na socialnej sieti v nemecku/rakusku. Zo zaciatku Ti to precvici pisany prejav a mozno ak si s niekym sadnes, mozete si zavolat a porozpravat sa o Tom hobby. Nemusi byt len Facebook, ale skusit aj ine platformy

luccija
9. apr 2024

@jarmila13 pozeráš nemecké stanice, alebo na netflixe filmy s titulkami?Veľa čítaj atď...

jarmila13
autor
10. apr 2024

@luccija ale ano snažim sa všetko, len to komunikovanie najviac viazne😒

jarmila13
autor
10. apr 2024

Žienky ďakujem Vám za rady a odporučania