Ahojte je tu niekto kto má dve stredné školy ? Píšu sa príjimačky aj keď už mám maturitu ? S tou školou čo mám tak mi je na nič. Chcem študovať externe na zdravotníckej v Považskej bystrici popri materskej.
Takže musím si zistiť či tá škola poskytuje pomaturitné ?
Ano, na klasické s maturitou ta neprijmu.
@july0 ja mam gympel ,potom VS a v 34-ke som robila pedagogicku akademiu SS,teda som maturovala druhy krat
@mamina0078 Prijímu. Poznám ľudí čo majú 2 maturity. Jednu z gymnázia a jednu z odbornej školy
@5noach12 na pomaturitnom je tiez maturita ale studuje sa to zvlast nie s detmi (a zapisana v triede na 4 roky), ktore su na klasikom maturitnom studiu.
@mamina0078 Dobre, ale existuje aj normálna externá maturita pre dospelých (večerné štúdium rovnocenná ako denná maturita) . A tam študujú tí, ktorí nemajú maturitu vôbec a na pomaturitnom štúdiu maturitu už musíte mať inak Vás neprijímu. A na tú externú sa môže prihlásiť aj ten, kto už má jednú hotovú a bude mať normálne druhú maturitu len z inej školy( nie pomaturitné). Proste viem, že sa to dá
Prijimacky su, budeš už na pomaturitnom štúdiu podla odboru 1-2rocnom. Ale treba si zistiť ci škola ponuka aj také štúdium lebo nie kazda ho ma.