Kto má dve stredné školy?

july0
17. feb 2022

Ahojte je tu niekto kto má dve stredné školy ? Píšu sa príjimačky aj keď už mám maturitu ? S tou školou čo mám tak mi je na nič. Chcem študovať externe na zdravotníckej v Považskej bystrici popri materskej.

mamina0078
17. feb 2022

Prijimacky su, budeš už na pomaturitnom štúdiu podla odboru 1-2rocnom. Ale treba si zistiť ci škola ponuka aj také štúdium lebo nie kazda ho ma.

july0
autor
17. feb 2022

Takže musím si zistiť či tá škola poskytuje pomaturitné ?

mamina0078
17. feb 2022

Ano, na klasické s maturitou ta neprijmu.

zuzinabila
17. feb 2022

@july0 ja mam gympel ,potom VS a v 34-ke som robila pedagogicku akademiu SS,teda som maturovala druhy krat

5noach12
17. feb 2022

@mamina0078 Prijímu. Poznám ľudí čo majú 2 maturity. Jednu z gymnázia a jednu z odbornej školy

mamina0078
17. feb 2022

@5noach12 na pomaturitnom je tiez maturita ale studuje sa to zvlast nie s detmi (a zapisana v triede na 4 roky), ktore su na klasikom maturitnom studiu.

5noach12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
5noach12
18. feb 2022

@mamina0078 Dobre, ale existuje aj normálna externá maturita pre dospelých (večerné štúdium rovnocenná ako denná maturita) . A tam študujú tí, ktorí nemajú maturitu vôbec a na pomaturitnom štúdiu maturitu už musíte mať inak Vás neprijímu. A na tú externú sa môže prihlásiť aj ten, kto už má jednú hotovú a bude mať normálne druhú maturitu len z inej školy( nie pomaturitné). Proste viem, že sa to dá

luccija
18. feb 2022

@july0 normálne si nájdeš školu 2r, ktora sa robí diaľkovo piatky, soboty ako kde ..maturity už máš po ukončení budeš mať druhu maturitu.Vacsinou sa prijímačky nerobia rozumnejšie by bolo napísať čo chces studovať?

july0
autor
18. feb 2022

@luccija prakticku sestru