Kto dobre ovláda vysokoškolskú matematiku?

14. okt 2022

Ahojte je tu niekto kto dobre ovláda vysokoškolskú matematiku?

katulienkax
14. okt 2022

Otázka čo je to vysokoskolska matematika, iné je matfyz, elektrofakulta, ekonómia alebo sociálna práca 😉

deti95060810
14. okt 2022

čo konkrétne

nelca0510
14. okt 2022

Napíš konkrétne, poradím

cheeta
14. okt 2022

Možno autorka myslela vyššiu matematiku. Teda infinitezimalny počet .
Základy sa prednášajú a skúšajú aj na stredných školách/gymnáziách.

autor
14. okt 2022

@nelca0510 funkcie, limity, derivácie

angela85
14. okt 2022

To sa preberá aj na strednej škole a na bežných vysokých školách,kde matika není veľmi dôležitý predmet. Asi 12 rokov dozadu som to doucovala. Teraz by som to asi už nedala

veronika3110
14. okt 2022

mám v pdf dobrú učebnicu, kde to je pekne vysvetlené

a_andrejka4
14. okt 2022

Joj mam tusenie, že chodis do Kosic na vysku🤭

luxus10
14. okt 2022

autorka
a sš mas aku?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. okt 2022

@veronika3110 poslali by ste mi ju?

nelca0510
14. okt 2022

Daj si do YouTube "isibalo" a tému čo potrebuješ.krasne to vysvetlia a tak som sa to naučila ja.

autor
14. okt 2022

Takéto niake príklady sme prebrali, zachvíľku máme mať prvú písomku a ako niektorým príkladom vôbec nerozumiem..

autor
14. okt 2022
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. okt 2022

@nelca0510 na niektoré veci som ani nenašla videá..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. okt 2022

@jabadabadu niečo ako obchodná akadémia bol to odbor podnikanie

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mironka
14. okt 2022

@a_andrejka4 nahodou..moj bratranec vyucuje cistu matiku na vyske v Ke...uz je z neho profesor...a len raz,len raz ma doucoval stredoskolsku matematiku....myslim,ze sme mali obaja dost 😀

a_andrejka4
14. okt 2022

@mironka uprimne? Mna to bavilo, ja som to chapala priklady nacvicene odpredu odzadu, kazdy videl že ich viem dokonca profrsorka z Prahy si so mnou dala predvianocne cvicenia (doucka) len profak v KE mal furt nieco proti lebo proste si z matiky spravil SITO predmet a na skusku urobil take priklady že isto by ich sam nevypocital 🤣🤣🤣🤣

ivka225
15. okt 2022

Ahoj, podla prilozenych obrazkov ide o uplne zaklady matematickej analyzy. Na tuto oblast existuje vela knih, najdes ich v kazdej odborne zameranej kniznici, stopercentne aj na fakulte, kde studujes. Pokial ide o videa - tam si viacmenej mozes iba upevnit, co uz vies, ale sotva sa z nich nieco naucit. Matematika sa neuci z videi - matematika nie je kino. Matematika sa uci z papierovej knihy tak, ze mas pred sebou zosit a donho si to sama vsetko pises. Z coho vyplyva, ze studium matematiky trva dlhy suvisly cas. Ak je pisomka uz o chvilu, treba sa zmierit s tym, ze za kratky cas sa zazraky robit nedaju.

nelca0510
15. okt 2022

Skús to,čo som ti poradila a choď od 1.videa. naor. tie derivacie sú len základné a pochopíš to z tých videí. Aj tie funkcie,ten prvý príklad,veď x máš a dosadzas do rovnice iba.

nelca0510
15. okt 2022

@ivka225 najprv si tie videá pozri. Potom pochopíš. Tá kniha ti to nevysvetlí tak,ako človek

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
xlucia
16. okt 2022

@veronika3110 mozem poprosit tu knihu?