Ahojte je tu niekto kto dobre ovláda vysokoškolskú matematiku?
čo konkrétne
Napíš konkrétne, poradím
Možno autorka myslela vyššiu matematiku. Teda infinitezimalny počet .
Základy sa prednášajú a skúšajú aj na stredných školách/gymnáziách.
@nelca0510 funkcie, limity, derivácie
To sa preberá aj na strednej škole a na bežných vysokých školách,kde matika není veľmi dôležitý predmet. Asi 12 rokov dozadu som to doucovala. Teraz by som to asi už nedala
mám v pdf dobrú učebnicu, kde to je pekne vysvetlené
Joj mam tusenie, že chodis do Kosic na vysku🤭
autorka
a sš mas aku?
@veronika3110 poslali by ste mi ju?
Daj si do YouTube "isibalo" a tému čo potrebuješ.krasne to vysvetlia a tak som sa to naučila ja.
@nelca0510 na niektoré veci som ani nenašla videá..
@jabadabadu niečo ako obchodná akadémia bol to odbor podnikanie
@a_andrejka4 nahodou..moj bratranec vyucuje cistu matiku na vyske v Ke...uz je z neho profesor...a len raz,len raz ma doucoval stredoskolsku matematiku....myslim,ze sme mali obaja dost 😀
@mironka uprimne? Mna to bavilo, ja som to chapala priklady nacvicene odpredu odzadu, kazdy videl že ich viem dokonca profrsorka z Prahy si so mnou dala predvianocne cvicenia (doucka) len profak v KE mal furt nieco proti lebo proste si z matiky spravil SITO predmet a na skusku urobil take priklady že isto by ich sam nevypocital 🤣🤣🤣🤣
Ahoj, podla prilozenych obrazkov ide o uplne zaklady matematickej analyzy. Na tuto oblast existuje vela knih, najdes ich v kazdej odborne zameranej kniznici, stopercentne aj na fakulte, kde studujes. Pokial ide o videa - tam si viacmenej mozes iba upevnit, co uz vies, ale sotva sa z nich nieco naucit. Matematika sa neuci z videi - matematika nie je kino. Matematika sa uci z papierovej knihy tak, ze mas pred sebou zosit a donho si to sama vsetko pises. Z coho vyplyva, ze studium matematiky trva dlhy suvisly cas. Ak je pisomka uz o chvilu, treba sa zmierit s tym, ze za kratky cas sa zazraky robit nedaju.
Skús to,čo som ti poradila a choď od 1.videa. naor. tie derivacie sú len základné a pochopíš to z tých videí. Aj tie funkcie,ten prvý príklad,veď x máš a dosadzas do rovnice iba.
@veronika3110 mozem poprosit tu knihu?
Otázka čo je to vysokoskolska matematika, iné je matfyz, elektrofakulta, ekonómia alebo sociálna práca 😉