Kozmetika - kurz

23. jún 2023

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci existuje aj nejaky kozmeticky kurz, kde by sa dalo chodit externe, pripadne online a aby zaverom bolo aj ziskanie certifikatu...

zvazujem si takyto kurz spravit, ale pracujem, takze cas mam len poobede a zaroven viac by som sa chcela dozvediet o pleti z teoretickeho hladiska, kedze kurz nepotrebujem kvoli praci, takze nemam zaujem o prakticke hodiny, len teoriu...

zaujima ma plet ako taka, anatomia a fyziologia koze, somatologia, dermatologia, prejavy koznych chorob, zlozenie koze, genotyp, typologiu, diagnostiku pleti, kozmeticku chemiu, hygienicke predposy v oblasti kozmetiky...
Zaujima ma len tato cast, bez oblasti licenia atd...

Pozerala som si na nete kurzy, vsetko aj s praktickymi hodinami a rozsirene aj na licenie atd, existuje aj kurz, kde by som si vedela oblasti, ktore sa chcem naucit sama navolit?

A taktiez by ma zaujimala cena, vsade je to nad 1000, existuje aj lacnejsi kurz? Kto vie a ma skusenost, prosim o radu. Dakujem za odpovede.

83lenka83
23. jún 2023

Teraz chodím na kadernícky kurz a prednášky máme spoločné s kozmetičkami, len 3 prednášky online sú z dermatológie a 2 prednášky z hygieny a kožných chorôb. Viac tam toho nie je. Môžeš brnknut do nejakej agentúry a informuješ sa.

ladaniella
23. jún 2023

Ahoj, ked sa poponahlas mozes vyuzit takyto kurz zadarmo. Preplaca ho ministerstvo do konca augusta myslim...ale ja som to cca 3 tyzdne vybavovala. Lebo nikto nic nevedel, ake tlaciva, potom zle vyplnene...
Ja ho budem koncit buduci tyzden a ucili sme sa presne to co pises. Ale bolo treba cez vikend aj v tyzdni chodit.
Online kurz, externe, vecerne nie je.

autor
24. jún 2023

@ladaniella myslim ale, ze to preplaca ministerstvo tym, ktori ho budu vyuzivat v praci a ja som z ineho odboru...a mozem iba po praci alebo online...

nini27
29. feb 2024

@ladaniella ahojte a keďže ste robili kurz potrebujete ešte tie živnostenské skúšky? Aby ste si otvorili svoj vlastný salón? A druha vec je kurz ťažký??? Dá sa to zvládnuť? Dakujem

83lenka83
2. mar 2024

@nini27 áno potrebuješ živnostenské skúšky, bez toho podnikať nemôžeš. Ja som chodila na kadernícky, skúšky neboli náročné. Náročné bolo čo prišlo potom 😀. Na kurze som sa naučila veľmi málo takže nasledovali ďalšie kurzy a školenia.