Kontrola originality bakalárskej práce

silvika2022
7. apr 2023

Zdravím mamičky absolventky VŠ. Práve som dokončila svoju bc prácu. Popri 2 deťoch a domácnosti, na ktoré som sama mi dala dosť zabrať. Chcem sa opýtať či si niekto ešte pred nahratim do CRZP dal prácu skontrolovať na niektorej antiplagiatorskej stránke? Keďže som čerpala z viacerých zdrojov, používala citáty a parafrazy tak sa dosť bojím percenta zhody a následných problémov. Viete mi niektorú zo stránok aj odporučiť. Ďakujem pekne.

alex49
7. apr 2023

Ak máš uvedené všetky zdroje a dobre citované, tak sa nemáš čoho báť. Veľa prác má vysokú zhodu, lebo cituje z tých istých zdrojov. Ak budeš mať vysokú zhodu a budú to len citácie, tak je všetko v poriadku.

silvika2022
autor
7. apr 2023

@alex49 áno rozumiem, ale 2 moje známe minulý rok mali veľké zhody, čerpali zo štátneho vzdelávacieho programu ako aj ja. Museli si zhodu obhájiť a práce prepisovať, čomu by som sa rada vyhla lebo to znamená čas navyše ktorý bohužiaľ nemám.

jannka89
7. apr 2023

@silvika2022 keď som písala bakalárku v každej vete som zmenila aspoň slovo, tuším ten systém porovnáva reťazec slov ... To som mala nulovú zhodu...diplomovku som rozšírila moju bakalársku prácu o praktickú časť, ubrala z teórie...ale vedela som, že som veľa okopírovala z mojej bakalárky, tak som našla nejakú online stránku na zhodu, a našlo mi okolo 20 percent zhody s mojou bakalarkou, takže som ešte pomenila slovosled a nakoniec som mala nejaké dve percentá zhody... Stránku si nepamätám je to pár rokov dozadu, ale určite som ju vygooglila ľahko ;) len si pamätám, že ti to vyznačilo farebne v čom je zhoda, takže sa to prerábalo ľahko

silvika2022
autor
7. apr 2023

@jannka89 škoda že si nepamätáš tu stránku, lebo ich je dosť a bojim sa vybrať neoverenu

veronikapetra
7. apr 2023

Ahoj, isla som cez plagoff, vysla mi u nich 20% a v realite 40%, ale ja som robila rozbor specifickeho zakona. Ale teda, neoplatilo sa mi to davat cez nich.

silvika2022
autor
7. apr 2023

@veronikapetra to si ma nepotesila

kristie571
7. apr 2023

@silvika2022 ja som si davala kontrolovaj aj BP aj DP cez plagoff. Pri BP som mala cez tu stranku okolo 11% zhodu a potom z crzp asi 13%, a pri DP som mala cez plagoff okolo 5% a nasledne cez crzp okolo 7% 🙂
Nic tym nepokazis ked si to skontrolovat das. Stalo to asi len do 10€. Ja som to robila pre svoj osobny klud, aj ti to tam vyhodi presne odseky zhody, ktore si nasledne vies pripadne este upravit, ak neide o priame citacie.

kacena4
8. apr 2023

plag.sk