Končím bakalára cestovný ruch. Kde mám pokračovať ďalej?

26. okt 2024

Ahojte, budúci rok končím VŠ, bakalárske štúdium Cestovný ruch. Chcela by som pokračovať na inej vš, mám hľadať to iste zameranie? Alebo by ma zobrali aj na inú vs. V študijnom pláne som mala predmety zamerané aj na manažment, ekonomiku, poisťovníctvo. Ďakujem

lindous
26. okt 2024

Musíš proste pozerať podmienky prijatia na štúdium druhého stupňa na školách a pri odboroch, ktoré ťa zaujímajú… my tam napríklad máme vymenované odbory, v ktorých musí byť ukončené Bc. štúdium, inde sa robia prijímačky…

danyelia
26. okt 2024

Ahoj, ja som chodila na magisterské do Prešova ,,Manažment turizmu a hotelierstva,, a bolo to ok, tak možno aj niečo v tomto smere...

adri266
26. okt 2024

@danyelia Ak sa smiem spýtať, bola si spokojná so školou? Dcéra pomaly končí VŠ a hľadáme nejaký smer, čo ďalej.

danyelia
26. okt 2024

@adri266 So školou som bola spokojná, bolo to zaujímavé - spojenie cestovného ruchu, manažmentu, marketingu...Myslím, že sa dali vybrať aj rôzne tzv. pododbory v tomto smere, ale to bolo už pár rokov dozadu, neviem ako to funguje teraz.

keman7
28. okt 2024

S tymto zameranim uz ani nemusis studovat dalej. Uplne zbytocna VS. Na to, aby si robila niekde v cestovke ti VS ani netreba. Z tvojej otazky mi vyplyva, ze ani sama nevies co chces. Radsej si najdi pracu a priladne si popri zamestni dokonci nejaku humanitnu nepotrebnu blbost typu mamazment cestovnu ruchu...ak potrebujes mat titul pred menom.

autor
28. okt 2024

@keman7 ale ja ďalej študovať chcem 😀 a ano titul chcem. Pracujem už teraz v hoteli na manažmente