Ahojte… zaujímalo by ma, ak niekto vie, či je nejaké rozmedzie, koľko min. a max. zdrojov by mal mať človek v záverečnej práci, či už bakalárka alebo diplomovka.. Nikde som totižto nič o tom nenašla. Je podľa vás cez 200 zdrojov ok?
...ale teda to môže byť aj úplne iným odborom a témami... napadá mi, že popozeraj na CRZP práce od vás, napríklad také, ktoré viedol tvoj školiteľ 🙂
reálne pracuješ s toľkými zdrojmi? ako sa píše v komentári vyššie, presné číslo neexistuje, zároveň je dôležité, či sú to aktuálne zdroje, relevantné k téme a odborné zdroje. Presný počet ti nepovie nikto, závisí to aj od témy a pod. Ak by sa stanovil presný počet, tak by sa dospelo k tomu, že študenti by tlačili na kvantitu zdrojov a nie kvalitu, len aby dosiahli ten počet. Porozprávaj sa so školiteľom a on ťa navedie.
200 zdrojov? Ja som mala tak max 30 😃
Ja toľko zdrojov nemám, prácu ešte len píšem, toto mi povedal človek z vyššieho ročníka, že mal a príde mi to extrémne veľa… tak preto sa pýtam.. lebo ja okolo 100 ani nepôjdem, nieto ešte 200…
Ďakujem vám.😊
Ja som mala v BP okolo 80 zdrojov, v DP nad 100 a prišlo mi to až až. 200 si neviem predstaviť. Najlepšie sa spýtať priamo školiteľa. Viem, že u nás nebol stanovený počet zdrojov, ale bolo stanovené minimálne % zdrojov za posledných myslím 5 rokov (a samozrejme čím viac aktuálnych zdrojov tým lepšie).
No viem ze veľa. Čím viac tým lepšie.
@lindous a rieši sa nejako aj to, ako staré sú zdroje? Ja mám zatiaľ nejaké od rokov 2020 vyššie, ale aj 2015-2020 a asi dva, že 2009🙈😅
To je všetko veľmi veľmi individuálne a záleží aj od témy, ja som mala napríklad zdroje aj z rokov 19XY pri nejakých základných poznatkoch a veciach ktoré sa objavili vtedy a nič sa odvtedy nezmenilo, prípadne sa tým nikto iný odvtedy nezaoberal, ono je to ok, ale treba to všetko tak nejak s rozumom, ak je k niečomu veľa veľa článkov a treba vybrať pár príkladov, vtedy je za mňa fajn voliť skôr tie aktuálne, ale zase ak to chceš nejak porovnať s minulosťou a zdiskutovat rozdiely, vyberieš aj starší … ťažko takto všeobecne 😊 komunikuj s vedúcim/vedúcou práce a všetko to bude fajn
Záleží od typu práce. V bývalej práci museli mať študenti 15 zdrojov z karentovaných prác za posledných 5 rokov, zvyšok mohli byť staršie. Ale ak mal niekto tú slávnu Wiki ... Astala vista, prepracovať. Inak študenti boli trénovaní už na praxi ... Výstupná práca musela mať 20 strán, zdroj minimálne 3 karenty plus ďalších 10
Tak nam bolo prizvukovne ze kolko si realne mala v ruke a podla citacii...akoze neviem si predstavit ze 200 knih, clankov si realne aj precitala...akoze chapem ze aj kamuflovat treba, ale netreba prehanat, stacila by jedna cielena otazka ku zdrojom a moze sa stat ze ta tak zakopu ze ani google ta uz nenajde...a my teda starsie ako 10 rokov nesli sme lebo je to uz fakt starsi zdroj, vynimocne sa mohlo nieco pouzit z cias komancov....ale inak nas brali na pravnickej a inak na filozofickej....na filozofickej som mala zdroj aj z roku 1961 na pravnickej kde sa menia zakony doslova z minutaze na minutaz tam sme mali striktne max 10 rokov a aj to len teoreticke vymedzenia prakticke a zakon do 5 rokov
ved ale to su take otazky... vsak podla temy/fakulty/... zalezi.. ak budem v jednom odstavci pouzivat citaciu alebo argumentovat niecim z jedneho zdroja = a iba tam. Tak takto sa mi dokaze nazbierat kopa zdrojov. REALNE kolko potrebujes, tolko ich tam das a dodrzis nejake stanovene minimum.
CO sa tyka roku "vydania", tak tiez.. aj keby bol zdroj 100 rokov stary, ak je to relevantne pre danu temu, tak je to uplne jedno. AK je to oblast, kde take stare "zdroje" sa uz nenosia a je ktomu kopa inych novych, davala by som tie nove, najnovsie (ale tie sa tiez casto odvolavaju na nejake zdroje z minulosti :DDD)
Presne toľko, koľko si ich používala pri písaní práce. Ak nula a prácu si kompletne vytvorila z ničoho (málo pravdepodobné, ale nie nemožné), tak nula. Ak si ich používala tisíc (málo pravdepodobné, ale nie nemožné), tak tisíc.
Moja literatura pri bakalarke bola z rokov 1956, 1845 (slovenske narodne noviny), 2005, 1984, 1995, 1964, 1987, 1846, 1986, 2007, 2002, 1954 - ale mala som historicku temu a bakalarku pisala v 2011
Písala som niekoľko záverečných prác, keďže mám viac škôl, ale teda nerátala som to, ale cez 200 zdrojov sa mi zdá príliš na bakalárku a diplomovku. Asi záleží od odbornej oblasti. Ale pozor na to, aby si z práce nemala kompilát. Neviem teda, o akú prácu ide, nečítala som všetky príspevky, ale v práci nesmú byť len citácie a parafrázovanie. Väčšinou som písala záverečné práce z reálneho života (aj semestrálne), čomu som sa sama venovala alebo čo nebolo ešte spracované a len v teoretickej časti som používala literatúru, vo výskumnej som dávala to svoje + odkazy na rozhovory, vlastný výskum a výsledky atď. Jednoducho aby to bol vždy originál.
Neviem či je to v oficiálnej smernici, my máme interné odporúčania na minimum, treba to konzultovať s vedúcim práce, určite záleží od charakteru práce, ale tak pre zaujímavosť na koľko strán to máš? Ja som niečo cez 100 zdrojov mala v minimovke, cez 200 sa určite nazbiera v dizertačke, ale na bakalárku/diplomku mi to príde dosť, neviem si asi úplne predstaviť z toho zostaviť prácu o takom rozsahu ako by mala BP/DP mať (pokiaľ to tam teda nie je len tak nahádzané) 😅