Zdravim, mňa by zaujímalo, koľko by ma stálo štúdium medicíny, ak by som prekročila 26.rok, lebo do 26 by malo byť zadarmo, a potom? Vedeli by ste mi prosím poradiť?
Pokiaľ neprekračuješ štandardnú dĺžku štúdia, tak školné platiť nebudeš 🙂 Vek na toto vplyv nemá, platí sa len ak prekračuješ štandardnú dĺžku štúdia ... Zdravotné poistenie za teba bude tiež stále platiť štát, to platí pri dennom štúdiu až do 30 rokov myslím... Jediné, čo sa zmení je, že prídeš o niektoré zľavy napr. na dopravu ako je napísané vyššie, ale tie komerčné s ISIC-om, ti stále platiť budú a ak by si brigádovala, tak po skončení kalendárneho roka, v ktorom budeš mať 26 rokov, už nebudeš môcť ďalej pracovať na dohodu o brigádnickej práci študenta, čiže bude treba platiť odvody, aj ak budeš stále študnet ...
A nie je školné 2000 eur na rok aj keď nemá niekto 26 rokov? dcéra sa chystá tiež na medicínu , by ma to zaujímalo
@aeruginosa ďakujem, to je dobrá správa, už som sa zľakla že celých 6 rokov
@aeruginosa nie nad 26 rokov sa platí 🙂 pretože len dovtedy stat vypočítal že každý “student” by už mal skončiť ! Takze je to tak a medicína je drahá
nie tak celkom... treba citat s porozumenim, ak mas medzi strednou a vysokou dieru a nasledne dodrzis pocet rokov denneho studia prislusneho odboru tak neplatis.
@aeruginosa
Smiem sa spýtať koľko rokov mal spolužiak keď nastupoval do 1. ročníka?
@ewell13 26
Pokiaľ viem, tak štúdium na Slovensku nieje do 26 rokov zadarmo, ale "zadarmo" je štandardná dĺžka štúdia, tj. Medicína - 6 rokov. Ak prekročia dĺžku štúdia, vtedy platíš. Takže ak máš nad 26, ale ešte si nikde na SK neštudovala, tak budeš mať štúdium "zadarmo", ale nebudeš mať študentské zľavy (autobus, vlak atď. )