Zdravim pred nedávnom som pridával príspevok ohľadom rekvalifikácie cez upsvr... "Kolegynka" si robí. Je v kurze Čašník/Servirka tešila sa a teoretickú časť spravila na plný počet bodov. Mrtvo nastala praktická časť kde po týždni mi pisala že to nedáva a ľudia jeb...,arogantní, a ma stresy, už sa jej stalo že jej popadali príbory, zabudla viackrát zapísať všetky objednávky a bol prúser to sa udialo po 3-4 dní. Čo sa stalo? Rozplakala sa a chce to ukončiť. Neviete mi poradiť niečo čo s tým?
Ukonci kurz, zaplatí ho cely úradu prace
Ukončiť kurz znamena celý ho zaplatiť úp.A tým že dobrovoľne skonči kurz môžu ju vyradiť s úp pre nespolupraácu.To nie je holubnik tak ako si u súkromníka v práci nemôže robiť čo chce svojvoľne odísť ani cez úrad práce to nie je možne.Kurz môže stať aj okolo 1000 eur.
@filipjohns choď s ňou na kávu a podpor ju, vypočuj a dodaj jej energiu a silu.... Povedz jej, že nech sa vybodne na ľudí a keď potrebuje, nech ti pokojne zavolá kedykoľvek, vyplače sa atď., ale nech to neukončuje, to je jedno koľko jej toho popadá, nech sere na to. Ten odznak je tiež dobrý nápad. Nech sa neporovnáva s babami, čo to robia už 5 rokov, veď je tam týždeň aj s cestou. A tých zákazníkov nech skúsi ignorovať (myslím tie reči). Svoje robí aj stres. Tie objednávky, nech premyslí nejakú stratégiu, či napríklad napísať na papier alebo čo. Možno nech je pomalšia (je v zácviku, nemusí sa snažiť vyrovnať ostatným čašníčkam), podľa mňa sa vystresuje a potom to ide jedno s druhým. Nádych, výdych, robota neutečie. Odpraxuje si a už ju tam nikto nikdy neuvidí. Hlavné buď emaptický a dolej jej sebadôveru. Nikto učený z neba nespadol a všetci sme na začiatku robili chyby... Mne príde, že sa snaží byť rýchla a potom robí veci zbrklo a už to ide. (Ale to jej nehovor, skôr všetko laď pozitívne, že pohoda, no stress, všetko bude oka).
Musí cely kurz zaplatiť z vlastného a môže skončiť aj hned
Ďakujem Vám .. Dokážem jej
Po tyzdni snad nemoze ocakavat, ze bude robit dokonaly servis a ze sa jej nestanu nehody, nic nezabudne, nic jej nespadne a a a... si to predstavovala take easy? Trosku ju uzemni, ze je to NORMALNE a je uplny zaciatocnik a je to tak v poriadku... ludia su tolerantnejsi k tym 16-17 rocnym, co si skolu robia, ako k dospelej zene pri rekvalifikacii, mozno by pomohol pripnuty ozdnak z menom a "novacik v obore", mozno by ludia boli milsi... a nech si necha narast trosku hrosiu kozu a neberie si to tak k srdcu. Kazdym dnom to bude lepsie. ALe nie po tyzdni!