Kedy ste zistili, že čomu sa chcete venovať?

25. sep 2023

Ešte stále netuším, čomu sa chcem venovať. Akým smerom sa vybrať.
Kedy ste zistili čo je to, čomu sa chcete venovať?
Čo všetko ste zhodnotili pri výbere?
Je veľa vecí o ktoré sa zaujímam, viac smerov a neviem akým sa vydať, čo všetko brať do úvahy.

h2
25. sep 2023

Koľko máš rokov? Na akú školu chodíš?

autor
25. sep 2023

Chodím na gymnázium, mám 18. V okolí vnímam spolužiakov, ktorí majú jasné predstavy o tom čím chcú byť. Mňa v každom smere nadchne niečo ale neviem či to je aká si forma detskej zvedavosti alebo ktorý smer si vybrať, keďže všetko naraz sa nedá

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
25. sep 2023

Určite je nejaký predmet, ktorý Ťa o kúsok viac baví.Jazyky, prírodné vedy?technické veci?

oriesocek
25. sep 2023

no napr kebyze ides na ekonomiu - tak potom po skole vies robit na financnom, marketingu, produktovom, ludských zdrojoch, tam su trochu sirsie zamerania... na medicinu, aby by si chcela, tak sa uz treba ucit, ak si v tretom... právo je dost specifické, to má
@monsterablue pravdu.. medicina rovnako, ale tam sa da este zvolit siroké pole posobnosti - od dermatologa az po anesteziologa...

hortenziaj
25. sep 2023

Ono aj keď si nikdy niečo vyberieš, po čase to nemusí byť správna voľba. Ja som si vybrala jedno, lebo som si nevedela z toho všetkého vybrať kde ísť, n výške som to aj ľutovala ale dostudovala a musím povedať ze s si to zamilovala, vidimv tom už oveľa viac vhod, ako keď som sa ľutovala. Jedna spolužiačka nevedela vybrať, a momentálne pre lietava z jednej vš na druhú, eofurt to ne je to prave pre ňu.

ivkav5
25. sep 2023

Možno si len jednoducho taký typ osobnosti, ktorú baví mnoho vecí a nevieš sa rozhodnúť. Si síce ešte mladučká, ale ja mám 30 a stále neviem, čo chcem robiť…nemám to ľahké kvôli mojej povahe a kreativite, pretože stále si vymyslím niečo nové a potom často mením zamestnania🙈 Mám veľmi dobrú známu- 48r. a funguje tiež takto celý život..častá zmena práce, stále si vymyslí niečo nové…ja som na tom rovnako…nie je to jednudché, ale naučila som sa s tým žiť…

andrea_ff
25. sep 2023

@hortenziaj a môžem sa opýtať, v akej oblasti pracuješ?

lindous
25. sep 2023

Určite je dôležité, aby ťa to čo sa rozhodneš študovať zaujímalo a bavilo, ale ak je takých vecí viac, posunula by som sa na praktickú úroveň a rozmýšľala v akom odbore si nebudeš mať problém nájsť prácu a uživí ťa 😊

hortenziaj
25. sep 2023

@andrea_ff v stavebníctve, ale veľa som váhala nad chemickou školou, aj medicína, veterinár, niečo s fyzikou. Chcela som niečo praktické kde využijem tie predmety

beky223
25. sep 2023

Nedávno som videla rozhovor s jednou odborníčkou, ktorá spomenula, že pri výbere kariéry sa na to netreba pozerať cez titul a status, napr. Mne by sa páčilo byť lekár, právnik, ekonóm,... ale pozrieť sa podrobne na činnosti, ktoré to povolanie každodenne vykonáva a nad nimi sa zamyslieť, či by nás naozaj bavili.. Ja sa priznám, že by som si asi nezvolila druhýkrát to povolanie čo som si zvolila 😅

ivangeline
25. sep 2023

Mam 30 a neviem. ;D Zivot ukaze. 🙂

mamamasama
25. sep 2023

Chcela som precestovať svet a dostať za to zaplatené. Stala som sa letuškou. Čo chceš ty? Aké máš sny? Rob niečo, čo budeš milovať a peniaze prídu samé 🙂

ivanakaka
25. sep 2023

psychotesty