Ešte stále netuším, čomu sa chcem venovať. Akým smerom sa vybrať.
Kedy ste zistili čo je to, čomu sa chcete venovať?
Čo všetko ste zhodnotili pri výbere?
Je veľa vecí o ktoré sa zaujímam, viac smerov a neviem akým sa vydať, čo všetko brať do úvahy.
Chodím na gymnázium, mám 18. V okolí vnímam spolužiakov, ktorí majú jasné predstavy o tom čím chcú byť. Mňa v každom smere nadchne niečo ale neviem či to je aká si forma detskej zvedavosti alebo ktorý smer si vybrať, keďže všetko naraz sa nedá
Určite je nejaký predmet, ktorý Ťa o kúsok viac baví.Jazyky, prírodné vedy?technické veci?
no napr kebyze ides na ekonomiu - tak potom po skole vies robit na financnom, marketingu, produktovom, ludských zdrojoch, tam su trochu sirsie zamerania... na medicinu, aby by si chcela, tak sa uz treba ucit, ak si v tretom... právo je dost specifické, to má
@monsterablue pravdu.. medicina rovnako, ale tam sa da este zvolit siroké pole posobnosti - od dermatologa az po anesteziologa...
Ono aj keď si nikdy niečo vyberieš, po čase to nemusí byť správna voľba. Ja som si vybrala jedno, lebo som si nevedela z toho všetkého vybrať kde ísť, n výške som to aj ľutovala ale dostudovala a musím povedať ze s si to zamilovala, vidimv tom už oveľa viac vhod, ako keď som sa ľutovala. Jedna spolužiačka nevedela vybrať, a momentálne pre lietava z jednej vš na druhú, eofurt to ne je to prave pre ňu.
Možno si len jednoducho taký typ osobnosti, ktorú baví mnoho vecí a nevieš sa rozhodnúť. Si síce ešte mladučká, ale ja mám 30 a stále neviem, čo chcem robiť…nemám to ľahké kvôli mojej povahe a kreativite, pretože stále si vymyslím niečo nové a potom často mením zamestnania🙈 Mám veľmi dobrú známu- 48r. a funguje tiež takto celý život..častá zmena práce, stále si vymyslí niečo nové…ja som na tom rovnako…nie je to jednudché, ale naučila som sa s tým žiť…
@hortenziaj a môžem sa opýtať, v akej oblasti pracuješ?
Určite je dôležité, aby ťa to čo sa rozhodneš študovať zaujímalo a bavilo, ale ak je takých vecí viac, posunula by som sa na praktickú úroveň a rozmýšľala v akom odbore si nebudeš mať problém nájsť prácu a uživí ťa 😊
@andrea_ff v stavebníctve, ale veľa som váhala nad chemickou školou, aj medicína, veterinár, niečo s fyzikou. Chcela som niečo praktické kde využijem tie predmety
Nedávno som videla rozhovor s jednou odborníčkou, ktorá spomenula, že pri výbere kariéry sa na to netreba pozerať cez titul a status, napr. Mne by sa páčilo byť lekár, právnik, ekonóm,... ale pozrieť sa podrobne na činnosti, ktoré to povolanie každodenne vykonáva a nad nimi sa zamyslieť, či by nás naozaj bavili.. Ja sa priznám, že by som si asi nezvolila druhýkrát to povolanie čo som si zvolila 😅
Mam 30 a neviem. ;D Zivot ukaze. 🙂
Chcela som precestovať svet a dostať za to zaplatené. Stala som sa letuškou. Čo chceš ty? Aké máš sny? Rob niečo, čo budeš milovať a peniaze prídu samé 🙂
psychotesty
Koľko máš rokov? Na akú školu chodíš?