Dobrý deň, vedeli by ste mi prosím poradiť, kedy je najlepšie začať sa učiť na medicínu? 👩🏼⚕️👨⚕️
@nnncr 😀 na zakladke ? mam kopec kamosiek , dnes uz vystudovanych, pracujuce ako primarky, lekarky .... jedna z nich odpovedala na podobnu otazku jednej mojej znamej, ktora chcela ist na medinu ..... ucit sa ucila systematicky od zakladky, potom cez gympel od prvaka uz vedela kam smeruje a teda venovala cas navyse ucivu z predmetov ako chemia , matematika a neviem co to este hovorila ....
Tak mohla by si prezradiť, koľko máš rokov, do ktorej triedy chodíš. Je rozdiel, či chodíš na základu, alebo si v maturitnou ročníku, alebo už študuješ na VŠ v inom odbore a chceš prejsť na medicínu.
Si si istá, že chceš ísť študovať medicínu? Chcelo by to trosku inteligentnejšie vyjadrovanie 🤷♀️
Ucenie sa na medicínu ….. neviem, čo tak príprava na štúdium medicíny, alebo príprava na prijímačky na medinu, ….
Tiez si myslim, ze najlepsie systematicky celu strednu skolu, nie kaslat na biologiu a chemiu a v maturitnom rocniku chciet zazraky 🙂 inak kazdy ma svoj system, niekto chodi na doucovania a aj tak mu to nejde, niekto si zoberie otazky, bifli sa doma sam a da prijimacky v pohode..hadam sa sama poznas, ako ti ide ucenie
@vahcaac mna s kamoskou , ktora je primarka, spojil spolocny konicek . denne sme sa zacali stretavat , a po par tyzdnoch prisla na pretras tema zamestnani, a z nej vyslo, ze je primarka interneho . prisamvacku , ja som ju tipovala na max skoncenu maturitu a na pracu mozno vo fabrike, ci krajcirku . velmi jednoducho vyzerajuca a vyjadrujuca sa zena. 😀 no co, aj prvy dojem vie klamat
V ktorom ročníku si ?
@pribinak tak neviem, moja sestra bežne používala také výrazy, že chodím na medinu, alebo idem skúsiť medinu a teraz v júni skončila s červeným diplomom. Netreba ľudí podceňovať, zosmiešňovať. Na základe dvoch slov si spochybnila jej rozhodnutie. To s tým písaným prejavom súhlasím, veľa sa o osobnosti človeka dozvieš. Ja mám okolo seba lekárov stále, aj v práci, aj doma. Niekedy sa cítim ako pri pilčíkoch. Keby napísala na medycínu, tak sa možno pozastavím aj ja😂
@nnncr ja som sa poctivo ucila biologou a chemiu celu strednu skolu /gympel/, nasledne cca od oktobra 4.rocníka na prijimacky, kazdy den nieco... 🙂 hlavne nie na poalesnu chvilu... doucovania na fakulte mi boli k nicomu...a to mi vela ludi vravelo ze bez toho nie je sanca..resp.ked si nezaplatim tak ma nevezmu...ked si nezaplatim neporobim skusky... hlupost 🙂
@annamalaga som tretiacka na gympli
@nnncr tak to už najvyšší cas. Koľkokrát máš prejdené otázky ?
@annamalaga ja nechcem ist tam, kam si treba prechadzat 3000 otazkove testovnice, zacinam sa ucit rovno cele uciva a nie otazky😃, pretoze chcem ist do takej skoly, na ktorej prijimacky nie su totozne s testovnicami😃
@nnncr Nechcem ti brať ilúzie, ale i na tie školy, napr v Brne, Olomouci, je treba prejsť si otázky. Nadupať do seba učivo nestačí.Je lepšie byť pripravená a typ otázok, rôzne chytáky v nich. Tie prijímačky nie sú ako maturita, kde odrecituješ naučené a máš aspoň za 2.
Napr Brno robí super prípravný kurz. Dajú ti podklady, každú sobotu máš stretnutie, alebo online hodiny kvôli Covid situácii teraz. Konzultujú i mailom tvoje dotazy, robia kontrolné testy, aby ťa pripravili. Skús vygooglit. Prípadne ti môžem hodiť kontakt.
@nnncr tak takto to ozaj nefunguje... garantujem ze aj keby si bola perfektbe nafupana z chem a bio s otazkami môžeš mat velky problem... zozen si testovnice a zvol viacero skol..ale najlepsie sa pripravuj tam, kde sa velmi chces dostat ;)
@abbey1 budeš taka dobra hodiť mi ten kontakt ďakujem
@miskamicha tak som to myslela, ze sa najprv musim naucit uciva a az potom robit testovnice😃
@nnncr ak ides do 3. rocnika, tak.niekedy v januari si zozen testovnice... je tam kopa nezmyselnych otazok,samozrejme netykaju sa iba ludskeho tela. Treba sa ich "nabifliť" a prijimacky mas zmaknute. Ono spravit prijimacky to je len zaciatok...potom pride ozaj to,co si tvoje vedomosti aj overí, ked sa na to cele studium pozeram spatne,tak prijimacky boli to najlahsie 😉 staci sa ti ucit na maturity, ostatne fakt iba z testovnic, tie treba vediet fakt poriadne.
Môžete mi poradiť nejaké knihy, z ktorých sa dnešná mládež pripravuje na medicínu? Ďakujem
@nnncr
@andrea1112 Nech sa páči
https://bmedic.cz/
Skutočne si študenti veľmi pochvaluju idbornost, prístup a cena super.
@nnncr za splnu mesiaca