Kde študovať psychológiu?

amaranth3
17. aug 2020

Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať, či tu náhodou nie je medzi vami niekto, kto študoval alebo študuje psychológiu... Rada by som začala študovať externe. Mám skončený gympel, no po strednej boli iné záujmy a problémy, tak som nakoniec na výšku nešla.

Psychológia mi ale stále vŕta v hlave a tak, na staršie kolená a s terajším rozumom, by som sa do toho chcela pustiť. Predpokladám, že ma odporučíte, aby som si pozrela podmienky každej školy, lebo sú špecifické, no chcem sa opýtať na školy ako také, s ktorou máte, prosím, dobré/zlé skúsenosti? Ako tam prebiehal prijímací proces?

Ďakujem vám krásne za odpovede

princeznasevera
17. aug 2020

@amaranth3 Skus strycka googla ten ti viac poradi ako mi

martulienka58
17. aug 2020

@amaranth3 pokial viem,psychologia sa externe studovat neda...teda aspon 5 rokov dozadu tomu tak bolo. Ja som studovala na Presovskej univerzite. Mozno Paneuropska VS v Bratislave uz ponuka aj externu formu, skus pozriet 🙂 V Kosiciach napr. Su prijimacky z biologie, nauky o spolocnosti a cudzieho jazyka. V Po sa nekonali ziadne

amaranth3
autor
17. aug 2020

@princeznasevera a čomu konkrétne nerozumieš, pls, na tom, že chcem počuť reálne skúsenosti od ľudí, ktorí na tie školy chodili...? či myslíš, že som trafila vedľa, keď sa pýtam na koníkovi na VŠ ľudí ako ty? 😕

amaranth3
autor
17. aug 2020

@martulienka58 Ďakujem krásne 🙏 určite kuknem, mám trochu obavy z prijímačiek z bio... človek toho dosť zabudne 😀 , takže by som nedbala, keby sa im dá vyhnúť, v škole sa už adaptujem pevne verím...

martulienka58
17. aug 2020

@amaranth3 za malo 😊 neviem ako to maju ine skoly napr na zapade SR alebo na strednom Slovensku 🙂

oli18
17. aug 2020

Hlavne chod na statnu skolu. Sukromne nemaju u zamestnavatelov dobre meno.

monkasponka
17. aug 2020

@amaranth3 V roku 2010 som riesila to iste. Externe som študovat isla v kombinacii.konkretne ucitelstvo PG PS na UMB v BB. Cista psychologia sa neda, resp. vtedy sa nedala študovat nikde externe.Takze som vzala tuto moznost. Po skonceni studia budes ucitelka pg ps . Mozes nasledne absolvovat špecializaciu na školskeho psychologa v BA. Ale psycholog klasicky po tomto type študia nebudeš.

amaranth3
autor
17. aug 2020

@monkasponka ďakujem krásne za info, začínam zvažovať aj to denné pomaly.. neviem síce ako to zvládnem, ale asi sa budem musieť spoľahnúť na "keď sa chce, tak sa dá" 😀

lenka1241
17. aug 2020

Ahoj, da sa studovat externe aj v TT, ci uz na Trnavskej univerzite alebo na UCM 🙂 ja studujem psychologiu externe na UCM 🙂

hettinka
17. aug 2020

@amaranth3 a čo s tým chceš robiť? Psychologicku, alebo to učiť. Lebo to je rozdielne štúdium.

oli18
17. aug 2020

@lenka1241 chodíš na jedno odborové štúdium?

lenka1241
17. aug 2020

@oli18 ano

oli18
17. aug 2020

@lenka1241 keď toto poviem príbuznej, ktorá končila pred 15 rokmi, pokazím jej úplne náladu. Keď ona išla na UPJŠ bolo ich vtedy prijatých 15. Ako zosekali to učivo, že sa vmesti do víkendového štúdia? To už pomaly aj medicína sa bude dať študovať diaľkovo. Vysoké školstvo je zhumpľované. 😲

amaranth3
autor
25. aug 2020

@hettinka ahoj, psychologicku, ucit nie

amaranth3
autor
25. aug 2020

@oli18 ja myslím, že psychológia a taká kardiochirurgia je stále dosť zásadný rozdiel 🙂

oli18
25. aug 2020

@amaranth3 to určite. Evidentne máš skreslené predstavy o jedno odborovom štúdiu psychológie. To nie je animátor voľného času, ani sociálna práca 😀

amaranth3
autor
26. aug 2020

@oli18 tak logicky, keďže sa na to štúdium pýtam, s ním nemôžemmať skúsenosť 🙏😄 preto sa pýtam 🤷🏼‍♀️

oli18
26. aug 2020

@amaranth3 len samotnym vystudovanim psychologie este z teba dobry psycholog nebude. Potrebujes sa vzdelavat dalej, znama ma atestaciu, 4 rocny kurz, skusky a opravnenie sudneho znalca, na preskusavanie vodicov, drzitelov zbrani musis mat dalsie skusky a to vsetko si platis sama. Ma 40 a to vsetko vo vrecku. Ty v 40ke len skoncis studium. Mozno co sa tyka dalsieho vzdelavania by ti poradil samotny psycholog. Ja to viem len okrajovo.

oli18
26. aug 2020

@amaranth3 ma este aj rigoroznu skusku.

luccija
12. sep 2020

@oli18 prečo máš potrebu ju zhodiť?Nemusí byť súdny znalec, preskúsavať vodičov, ani byť psychoterapeut s vycvikom.Tvoj príspevok bol úplne od veci
@amaranth3

oli18
12. sep 2020

@luccija ja som ju nezhodila, len som jej rozsirila obzory. Odpovedz jej ty,mozno jej poradis lepsie.

amaranth3
autor
14. sep 2020

@oli18 ahoj, s tým všetkým rátam... nechcem to ísť študovať preto, aby som sa mohla živiť ako psychológ za pár rokov, takú naivnú vidinu nemám, chcem to ísť študovať, pretože ma to reálne zaujíma, baví a pracujem s ľuďmi už teraz, takže si chcem len rozšíriť obzor. Toď všio 🙂 V každom prípade, ďakujem každému za reakciu, pomohlo🙏

kristie11
1. máj 2022

@lenka1241 Ahoj Lenka. Prosim, mozem sa opytat zopar otazok na studium psychologie externe? Neviem ako sa tu da napisat sukromna sprava. Dakujem moc

lenka1241
17. máj 2022

@kristie11 ahoj, napisala som ti spravu 🙂

nikolglock
5. jan 2023

@lenka1241 @amaranth3
Ahojte, můžu se zetat, jak jste se studiem spokojené? Přemýšlím jak o Truni tam UCM, externě. Moc děkuji za jakýkoliv pohled 🙂

bekova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angie2255
1. feb 2024

@lenka1241 Ahoj, neviem ci je to este aktualne a ci budes aktivna tu na MK, ale vedela by som sa s tebou spojit ohladom info studia psychologie externe? Dakujeem 🙂