Kam na vysokú školu?

elena0905
23. nov 2024

Dobrý deň, mam 17 rokov a studujem na gymnaziu. V januari mam si vybrat maturitne predmety no ja neviem co po strednej skole. Nemam same jednotky, ale viem dokazat ze som jednotkarka. Viem, ze medicina nie je moja cesta ale uz aj nadtym som rozmyslala. Som sportovy typ robim atletiku a od malicka mam rada sport. Mam rada aj deticky a pracu s nimi. Rozmyslam nad pedagogikou ale tam neviem co presne by som ucila. Po strednej skole nechcem vidiet matematiku a fyziku, to su oredmety ktore nemam v laske. Viete mi poradit??

liz_lemon
23. nov 2024

FTVS

elena0905
autor
23. nov 2024

@liz_lemon nooo aj nadtym som rozmyslala ale neviem ci by som sa uplatnila niekde. Ano alebo nie?

pribinak
23. nov 2024

@elena0905 FTVS …..telocvikarka v škole, alebo trenerka na nejakom krúžku či v športovom klube

Ale na FTVS musíš mat sakra dobrú kondičku, určite sa musíš aspoň na klubovej úrovni venovať nejakému športu

liz_lemon
23. nov 2024

@elena0905 mozes ucit TV + mozes robit nejake kruzky, u nas na skole to tak maju telocvikari, ze su treneri na kruzkoch, ktore nespadaju pod skolu, ale na skole sa realizuju

liz_lemon
23. nov 2024

@elena0905 mozes ist studova ucitelstvo TV v kombinacii s nejakym dalsim predmetom, ktory by ta bavil

elena0905
autor
23. nov 2024

@liz_lemon dakujem pekne. Ja som aj v atletickom klube ale nevuem ci by som na 100% zvladla FTVS. No co sa tyka toho ucitelstva TV tiez som nadtym rozmyslala.

vkatush
23. nov 2024

Môžeš ísť na to učiteľstvo a pridať si k tomu svoje zameranie (tú atletiku), ale musíš na sebe makať.
Čo poznám telocvikárov/ky, vravia, že učenie v škole majú síce ako hlavný job, ale berú to ako brigádu a venujú sa hlavne svojim "koníčkom", ktoré berú ako prácu aj relax (jeden je v kanoistike, ďalšia v bojových umeniach, tretí popri tom má svoju klientelu v Gyme a ešte jedného poznám, ale ten si spojil telocvik s riaditeľovaním 😁).
Teda, možnosti sú.
Len by som sa možno bála dlhodobého prospektu, či to budeš zvládať vedieť a fungovať aj o 15, 20, 30 rokov. Nie že ostatneš bez roboty ako učiteľka bez ďalšej poriadnej aprobacie alebo nejakého športového zázemia (preto vravím, že v tom musíš byť naozaj dobrá).

marianarem
23. nov 2024

@elena0905 Mozno fyzioterapia by nebola zla volba.

ibrunova
24. nov 2024

FTVS sú komplet všetky športy, ktoré treba postupne zvládnuť. Ja mám obe deti atlétov, aj ja som bývalá, ale školu sme si všetci vybrali inú, športu sa dá venovať aj popri tom. Možno fyzioterapia, niečo s výživou, moja dcéra študuje právo a syn žurnalistiku.možno by bola cesta aj akadémia PZ

lucik194
24. nov 2024

fyzioterapeut je podla mna dobra volba..... potrebujes aj kondicku, kedze z casu na cas ten cvik musíš predcvicit, na druhej strane musis aj vediet pouzit hlavu, jedze znalosti o ludskom tele musis mat v malicku.

cisto na ftvs by som nesla, jeden uraz a si bez práce.....

abcabcada
24. nov 2024

Skús učiteľstvo TV v kombinácii, napriklad so slovenčinou, etikou, históriou či občianskou - tam matiku a fyziku mať určite nebudeš 🙂

elena0905
autor
24. nov 2024

Dakujem pekne vsetkym za radu.