Dobrý deň, mam 17 rokov a studujem na gymnaziu. V januari mam si vybrat maturitne predmety no ja neviem co po strednej skole. Nemam same jednotky, ale viem dokazat ze som jednotkarka. Viem, ze medicina nie je moja cesta ale uz aj nadtym som rozmyslala. Som sportovy typ robim atletiku a od malicka mam rada sport. Mam rada aj deticky a pracu s nimi. Rozmyslam nad pedagogikou ale tam neviem co presne by som ucila. Po strednej skole nechcem vidiet matematiku a fyziku, to su oredmety ktore nemam v laske. Viete mi poradit??
Môžeš ísť na to učiteľstvo a pridať si k tomu svoje zameranie (tú atletiku), ale musíš na sebe makať.
Čo poznám telocvikárov/ky, vravia, že učenie v škole majú síce ako hlavný job, ale berú to ako brigádu a venujú sa hlavne svojim "koníčkom", ktoré berú ako prácu aj relax (jeden je v kanoistike, ďalšia v bojových umeniach, tretí popri tom má svoju klientelu v Gyme a ešte jedného poznám, ale ten si spojil telocvik s riaditeľovaním 😁).
Teda, možnosti sú.
Len by som sa možno bála dlhodobého prospektu, či to budeš zvládať vedieť a fungovať aj o 15, 20, 30 rokov. Nie že ostatneš bez roboty ako učiteľka bez ďalšej poriadnej aprobacie alebo nejakého športového zázemia (preto vravím, že v tom musíš byť naozaj dobrá).
@elena0905 Mozno fyzioterapia by nebola zla volba.
FTVS sú komplet všetky športy, ktoré treba postupne zvládnuť. Ja mám obe deti atlétov, aj ja som bývalá, ale školu sme si všetci vybrali inú, športu sa dá venovať aj popri tom. Možno fyzioterapia, niečo s výživou, moja dcéra študuje právo a syn žurnalistiku.možno by bola cesta aj akadémia PZ
fyzioterapeut je podla mna dobra volba..... potrebujes aj kondicku, kedze z casu na cas ten cvik musíš predcvicit, na druhej strane musis aj vediet pouzit hlavu, jedze znalosti o ludskom tele musis mat v malicku.
cisto na ftvs by som nesla, jeden uraz a si bez práce.....
Skús učiteľstvo TV v kombinácii, napriklad so slovenčinou, etikou, históriou či občianskou - tam matiku a fyziku mať určite nebudeš 🙂
Dakujem pekne vsetkym za radu.
FTVS