Ahojte, vedel by mi niekto poradiť kam a na akú vysokú školu? Alebo akým smerom by som sa mohol vydať? Mám ukončenú školu Gymnázium s maturitou zo Sj, Aj, Geogragie a z občianskej náuky. Za vaše odpovede ďakujem vopred.
Kludne si daj rok pauzu, praktikum ci prvy job a studium odloz, kym si nebudes isty, co skutocne chces...my ti mozeme x-krat radit, ale obcas pomoze len cas a nechat si zaujmy rozlezat v hlave... lebo vybrat zle je 5-6 zabitych rokov studia a zivot s pracou, co ta bavit nebude len preto, ze si s toho maturoval (?) moznosti mas omnoho viac... do buducna treba elektrikarov (solarna energia) a vodarov (pitna voda sa bude riesit vzdy - aj odpadove vodne hospodarstvo), rovnako sa mozes zamerat na stavebnictvo... ta obcianska nauka ako maturitny predmet ma nadchla, to si chcel k trom poriadnym aj ten jeden lahsi predmet co 😂
Ak si si maturitné predmety vyberal podľa toho čo ťa baví a čomu by si sa chcel aj ďalej venovať, tak pozeraj prírodovedecké fakulty, napr. na UK by ťa mohli zaujať odbory ako Ekonomická, sociálna a politická geografia alebo Geografia, rozvoj regiónov a európska integrácia... Ak sa chceš uberať úplne iným smerom, tak ťažko radiť, lebo možností je veľmi veľa a v prvom rade to musí baviť teba, inak je VŠ trápením
@julianno7 to uz si skoncil skolu nepodal si prihlasku? Chces robit nieco s geografiou? Ak chces mat isty job a dobry plat, smer IT, ale musis mat hlavu na matiku. Ak nemas, napis viac, co ta bavi, nemozme ti cudzi ludia hovorit, co mas v zivote robit a bavit ta to ani nebude.