Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu. Tento rok končím základku a s tým prichádza otázka, kam na strednú. Chcela by som ísť na Bilingválne gymnázium Jána Zlatoústeho v Humennom. Milujem angličtinu a určite sa v nej chcem zlepšiť na najlepšiu úroveň, akú budem môcť. No mám dva problémy - Mama chce, aby som šla na gymnázium do Vranova, kde ja ísť veľmi nechcem. Druhý problém je, že som o gymnáziu v Humennom nevidela žiadne recenzie, či názory /okrem mojej učiteľky angličtiny/, tak ak s tým máte skúsenosti, napíšte mi prosím, aké to tam je, aká je úroveň učiteľov, náročnosť učiva atď.
skús napísať do skupiny Humenné....Skôr budú vedieť napísať žienky...
@dashie269 na bilingválne gymnázium sú prijímačky skôr, lebo tam sú aj talentovky a zvyčajne veľký záujem a nie každý sa dostane. Dohodla by som sa s mamou, že si dáš prihlášku aj tam a aj na klasické gymnáziá v okolí.
A ak by to nevyšlo, nie je to žiadna tragédia, angličtina sa učí aj na bežných gymnáziách minimálne 4 hodiny do týždňa + môžeš ísť na jazykovku, výmenné pobyty, letné jazykové kurzy aj do zahraničia.
@hettinka o prijimačkách viem, prihlášku si dávam aj na to normálne.ˇano, účí sa, ale podľa môjho názoru je normálne gymko totálne o ničom. Ďalšia základná, len ťažšia... Do zahraničia ísť nemôžem, naši na nepustia ani do Košíc.. Ten výmenný pobyt by šiel, majú ho práve na tom bilingválnom
ak milujes AJ, neváhaj,. ..nie n akazdom gymnaziu naucia dobre anglictinu, aj ked maju 4hodiny tyzdenne....ale pravda je mozno, ako hettinka píse, s tou terminologiou...poznam babu, co sa na toto stazovala,. uz neviem, čo isla na vš studovať, ale ze nepozná dobre tú slovensku terminologiu (predmety mali v cudzom jazyku). ...ale poznam kopec ludi, co chodili na bilingválne gymnazia a su na roznych vš, nie je problém, takze také vazne to nebude......
nepoznám tie školy, ale môj si vybral OA bilingvál, je to vlastne účtovníctvo-ekonomika v AJ a inak, možno by si mohla skúsiť ešte aj nejakú hotelovú v tvojom okolí a neviem či vieš, ale ak dáš dve bilingválne školy, tak môžeš dať ešte dve "obyč" školy