Kam ísť na strednú školu?

dashie269
17. okt 2019

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu. Tento rok končím základku a s tým prichádza otázka, kam na strednú. Chcela by som ísť na Bilingválne gymnázium Jána Zlatoústeho v Humennom. Milujem angličtinu a určite sa v nej chcem zlepšiť na najlepšiu úroveň, akú budem môcť. No mám dva problémy - Mama chce, aby som šla na gymnázium do Vranova, kde ja ísť veľmi nechcem. Druhý problém je, že som o gymnáziu v Humennom nevidela žiadne recenzie, či názory /okrem mojej učiteľky angličtiny/, tak ak s tým máte skúsenosti, napíšte mi prosím, aké to tam je, aká je úroveň učiteľov, náročnosť učiva atď.

danielahamar
17. okt 2019

nepoznám tie školy, ale môj si vybral OA bilingvál, je to vlastne účtovníctvo-ekonomika v AJ a inak, možno by si mohla skúsiť ešte aj nejakú hotelovú v tvojom okolí a neviem či vieš, ale ak dáš dve bilingválne školy, tak môžeš dať ešte dve "obyč" školy

deti95060810
17. okt 2019

skús napísať do skupiny Humenné....Skôr budú vedieť napísať žienky...

hettinka
17. okt 2019

@dashie269 na bilingválne gymnázium sú prijímačky skôr, lebo tam sú aj talentovky a zvyčajne veľký záujem a nie každý sa dostane. Dohodla by som sa s mamou, že si dáš prihlášku aj tam a aj na klasické gymnáziá v okolí.
A ak by to nevyšlo, nie je to žiadna tragédia, angličtina sa učí aj na bežných gymnáziách minimálne 4 hodiny do týždňa + môžeš ísť na jazykovku, výmenné pobyty, letné jazykové kurzy aj do zahraničia.

dashie269
autor
2. nov 2019

@hettinka o prijimačkách viem, prihlášku si dávam aj na to normálne.ˇano, účí sa, ale podľa môjho názoru je normálne gymko totálne o ničom. Ďalšia základná, len ťažšia... Do zahraničia ísť nemôžem, naši na nepustia ani do Košíc.. Ten výmenný pobyt by šiel, majú ho práve na tom bilingválnom

hettinka
2. nov 2019

@dashie269 pokial nemáš ambície študovať v zahraničí, nevidím veľký zmysel v bilingvalnom štúdiu na gymnáziu. Ak pôjdeš na VS na Slovensku, celu terminológiu na prijímačky a počas studia sa budeš musieť aj tak naučiť zasa po slovensky.

saimaa
20. nov 2019

ak milujes AJ, neváhaj,. ..nie n akazdom gymnaziu naucia dobre anglictinu, aj ked maju 4hodiny tyzdenne....ale pravda je mozno, ako hettinka píse, s tou terminologiou...poznam babu, co sa na toto stazovala,. uz neviem, čo isla na vš studovať, ale ze nepozná dobre tú slovensku terminologiu (predmety mali v cudzom jazyku). ...ale poznam kopec ludi, co chodili na bilingválne gymnazia a su na roznych vš, nie je problém, takze také vazne to nebude......