Je vysoká škola prežitok? Mám pocit, že po období "kedy mali VŠ vsetci", nastáva trend, kedy už kopec mladých nechce ísť na VŠ. Tiež to tak vnímate?
V spolocnosti, v ktorej bude vzdelanie povazovane za prezitok, je asi nieco velmi, velmi zle…podotykam, kvalitne vzdelanie!
Su vysoke skoly a vysoke skoly… nemozes porovnavat doktorat z mediciny s bc z nejakeho sladkovicova alebo paneuropskej… pritom to aj to je vysokoskolske vzdelanie… a takisto ta medicina sa da odflaknut a nejaka socialna praca sa da vystudovat a vykonavat zmysluplne a na urovni, zalezi od studenta a jeho vztahu k vzdelavaniu a vlastnej buducnosti.
Bodaj by to tak bolo, ze VS vzdelanie by bolo prezitkom pre tych, ktori na VS isli z roznych dovodov len nie za ucelom studia…
Mladým sa na VS školu nechce lebo su často lenivi a maju "velke oci" ze sa uzivia aj ako influenceri a podobne "povolania"...kvalitbe vzdelanie nikdy nebude prezitok...skoda ze spolocnost vyzdvyhuje a obdivuje povolania ako influencer namiesto napriklad lekarov...
Ak sa vedia uživit manuálne automechanik, kurenar, kaderníčka preco nie?možno len potrebujú zistiť, že ta VS im dá väčšiu možnosť práce a lepší plat.
Zdelanie nikdy nebude prezitok.Zavisi co chce clovek v zivote dokazat.Na mnohych poziciach alebo urovniach pozicii sa s tebou nebudu bez VS ani bavit.
@floki1994 influencer je povolanie
@zmrzlinka2021 ako pre koho 🙂 niekto to tak vnima a niekto nie
@floki1994 to nie je podstatné, ako to ľudia vnímajú.
@zmrzlinka2021 v poriadku to je moj nazor. Pekny vecer 🙂
Je to asi uhol pohľadu každého. Človek, ktorého škola nikdy nebavila a radšej bude pracovať manuálne, niečomu sa vyuci alebo chce mať vlastný biznis tak ako pre takých ľudí je škola zbytočná. A potom sú ľudia, ktorí idú na VŠ kvôli rodičom na akúkoľvek, len aby bolo alebo aby si predĺžili bezstarostný život. Pre takých je škola prežitkom a aj tak nebudú robiť to čo vyštudovali. Ale stále sú a vždy budú ľudia, ktorí idú na vysokú školu kvôli úprimnej túžbe po vzdelaní. A pre tých to prežitkom nebude nikdy
Práveže ja poznám len málo mladých ľudí, čo nešli na VŠ. Väčšina sa chce vzdelávať, možno aj trochu flákať 😀. Určite nie je vzdelanie prežitok, aj tá horšia vysoká škola dá mladému niečo do života. Aj keď je pravda, že veľa odborov by sa mohlo porušiť. 😀
Keby som mala syna, tak ho tlačím do remesla...dcery nech idú asi radšej na VŠ, ale skôr technický smer, nech majú nejakú poriadnu špecifikáciu, nič všeobecne.... Strata času
@floki1994 v podstate, niet sa čo čudovať že deti chcú byť influencer či jutuber, keď títo zarobia doslova desať tisíc mesačne zatiaľ čo úbohy lekár často max 1700€
Tak zavisi od toho co chce clovek v zivote robit,nie?kebyze chcem byt kadernicka,tak nejdem na VŠ.ale kedze som tuzila byt psychologicka,nic ine mi neostavalo,len si spravit VŠ😉
nie vzdelanie nie je a nebude prezitok, kym existuju vysoko specializovane povolania - taky lekar, technik, matematik, fyzik, architekt to asi na zaklade youtube tutorialov neda (a vlastne aj to je forma vzdelania)
takze nie, kvalitne vzdelanie (snad) nikdy nebude prezitok ani v nasej spolocnosti
Vzdelanie nikdy nebude prežitok... Vysoká škola dokáže dať človeku oveľa viac než samotné vzdelanie... Disciplína, kontakty, stanovenie si priorít, zvládanie stresu... Veľakrát sa až na vysokej škole človek naučí učiť, ale samozrejme za predpokladu, že to človeka baví a hlavne na to má
@floki1994 ale tak zas netreba mladých zosmiesnovat, každá generácia mala svoje v očiach "ľahké" povolanie u mojej to bol spevák ci herec.
nie, v mojom okolí veľa ľudí, ktorí na to majú , študujú. Niektorí ukončili 1.stupeň a to im stačí. Niekto študuje aj 2. stupeeň a niekto aj PhDr. Záleží na tom, čo a kde chceš robiť.
@pragmaticka zbytočne by si tlačila ak by ho to nebavilo, alebo by na to nemal - nebol by manuálne zručný.... Radšej nech si každý vyberie niečo, čo ho aspoň trošku baví a uživí sa tým. Pretože robiť niečo celý život, čo ťa nebaví, to tiež je dobrá záťaž za psychiku.
Nie. Vzdelanie nikdy nebude prežitok