Je problém, keď chcem študovať kórejský jazyk a neviem po anglicky?

19. júl 2022

Ahojte žienky, chcem sa len spýtať, že či je podľa vás blbé učiť sa iné jazyky, keď neviem po Anglicky. Viem, že Anglický jazyk je dôležitý a nejaké základy aj ovládam, ale mna nezaujíma až tak, ako Kórejčina... Po kórejský pozerávam aj drámy a počúvam pesničky, ale po Anglicky skoro vôbec, málo kedy. Má to niektorá z vás tak, že nejaký zahraničný jazyk ovláda viacej ako Angličtinu?

kacena4
19. júl 2022

syn sa uci japoncinu samouk a bez anglictiny by to nedal

petronellla87
19. júl 2022

Záleží ci sú dostupné materiály v slovenčine... Ja sa teda učím arabcinu a bez angličtiny by som bola stratena

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januelik
19. júl 2022

Ja sa učím korejčinu, je veľmi ťažká a zohnať knihy bolo ešte viac. Hlavne všetky knihy sú v angličtine

januelik
19. júl 2022

@neanonymna To fakt sú aj v češtine? Viete poradiť nejaký link, lebo keď som ja zháňala tak všetky knihy maximálne v angličtine

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. júl 2022

Tieto som našla

mamamasama
19. júl 2022

Takisto sa učím kórejsky ☺️ Predpokladám, že si tiež fanynka kdrama a k-pop. Z anglických zdrojov a podkladov je to jednoduchšie, pretože je ich obrovské množstvo, ale určite nebude problém ani so slovenčinou.

mamamasama
19. júl 2022

@januelik nie je ťažká. Písmo áno, ale hovorová je podľa mňa úplne jednoduchá.

melanta
19. júl 2022

Dôležité je to, z akého dôvodu sa kórejčinu učíš. Ak pre vlastnú potrebu, tak angličtinu nepotrebuješ. Ak chceš tento jazyk využiť v zamestnaní, skvelý AJ s obrovskou pravdepodobnosťou budeš potrebovať tiež. Keď hľadám pre klientov človeka s nie bežným jazykom (kórejčina, čínština, arabčina, balkánske či severské jazyky atď), vždy tam je požadovaná aj vysoká úroveň AJ.

autor
19. júl 2022

@mamamasama Áno 😄

mamamasama
19. júl 2022

@autorka rada si s tebou potom niekedy pokecám. Najlepšie sa učí komunikáciou ;)

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. júl 2022

@mamamasama kľudne 😅 Ty sa z akých kníh učíš? Pošleš mi fotky?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. júl 2022

@melanta Aby som sa vedela dorozumieť, keď raz pôjdem na výlet do Kórei, a ešte aby som rozumela aj tým pesničkám a K-drámam.💙

mamamasama
19. júl 2022

Učím sa hlavne zo spotify a instagramu. Nanešťastie v angličtine. :(

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tianna
19. júl 2022

Asi ťažko.. ja sa učím síce len španielsky, ale tiež to mám všetko preložené do angličtiny..

januelik
20. júl 2022

@mamamasama Ja som samouk tak preto mi to je tazke.

januelik
20. júl 2022

Ďakujem za knihy hneď som objednala a snáď mi to trochu uľahčí. Korea je môj sen a ísť niekam, kde sa nedorozumiem je hrozné. Síce vedia anglicky ale toto je moja výzva.

kvetinka75
20. júl 2022

ja som chodila na čínštinu a tá sa vyučovala v angličtine

autor
20. júl 2022

@januelik Tiež je to môj sen 🤗 Koľko máš rokov?

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lalu_sk111
8. jan 2023

Ahojte, neviete o nejakom lektorovi, ktorý učí online? Mám neter, síce má len 10 ale už sa doma sama učí, aj z nejakých aplikácii aj z internetu. Premýšľam, že by som jej nejaké hodiny zaplatila k narodeninám pokiaľ ten záujem vydrží. Nepredpokladám, že sa tomu bude venovať celoživotne ale uvidíme. Aspoň príjemné hobby, ktoré ju trošku posunie.