Ahojte žienky, chcem sa len spýtať, že či je podľa vás blbé učiť sa iné jazyky, keď neviem po Anglicky. Viem, že Anglický jazyk je dôležitý a nejaké základy aj ovládam, ale mna nezaujíma až tak, ako Kórejčina... Po kórejský pozerávam aj drámy a počúvam pesničky, ale po Anglicky skoro vôbec, málo kedy. Má to niektorá z vás tak, že nejaký zahraničný jazyk ovláda viacej ako Angličtinu?
Záleží ci sú dostupné materiály v slovenčine... Ja sa teda učím arabcinu a bez angličtiny by som bola stratena
Ja sa učím korejčinu, je veľmi ťažká a zohnať knihy bolo ešte viac. Hlavne všetky knihy sú v angličtine
@neanonymna To fakt sú aj v češtine? Viete poradiť nejaký link, lebo keď som ja zháňala tak všetky knihy maximálne v angličtine
Takisto sa učím kórejsky ☺️ Predpokladám, že si tiež fanynka kdrama a k-pop. Z anglických zdrojov a podkladov je to jednoduchšie, pretože je ich obrovské množstvo, ale určite nebude problém ani so slovenčinou.
@januelik nie je ťažká. Písmo áno, ale hovorová je podľa mňa úplne jednoduchá.
Dôležité je to, z akého dôvodu sa kórejčinu učíš. Ak pre vlastnú potrebu, tak angličtinu nepotrebuješ. Ak chceš tento jazyk využiť v zamestnaní, skvelý AJ s obrovskou pravdepodobnosťou budeš potrebovať tiež. Keď hľadám pre klientov človeka s nie bežným jazykom (kórejčina, čínština, arabčina, balkánske či severské jazyky atď), vždy tam je požadovaná aj vysoká úroveň AJ.
@mamamasama Áno 😄
@autorka rada si s tebou potom niekedy pokecám. Najlepšie sa učí komunikáciou ;)
@mamamasama kľudne 😅 Ty sa z akých kníh učíš? Pošleš mi fotky?
@melanta Aby som sa vedela dorozumieť, keď raz pôjdem na výlet do Kórei, a ešte aby som rozumela aj tým pesničkám a K-drámam.💙
Učím sa hlavne zo spotify a instagramu. Nanešťastie v angličtine. :(
Asi ťažko.. ja sa učím síce len španielsky, ale tiež to mám všetko preložené do angličtiny..
@mamamasama Ja som samouk tak preto mi to je tazke.
Ďakujem za knihy hneď som objednala a snáď mi to trochu uľahčí. Korea je môj sen a ísť niekam, kde sa nedorozumiem je hrozné. Síce vedia anglicky ale toto je moja výzva.
ja som chodila na čínštinu a tá sa vyučovala v angličtine
@januelik Tiež je to môj sen 🤗 Koľko máš rokov?
Ahojte, neviete o nejakom lektorovi, ktorý učí online? Mám neter, síce má len 10 ale už sa doma sama učí, aj z nejakých aplikácii aj z internetu. Premýšľam, že by som jej nejaké hodiny zaplatila k narodeninám pokiaľ ten záujem vydrží. Nepredpokladám, že sa tomu bude venovať celoživotne ale uvidíme. Aspoň príjemné hobby, ktoré ju trošku posunie.
syn sa uci japoncinu samouk a bez anglictiny by to nedal